Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ohayo, czyli witam! |
Wersja do druku |
pomidor
|
Wysłany: 19-12-2011, 10:49
|
|
|
Cześć i czołem! Też sobei przypomniałam, że wypada się przedstwaić, rękę podać...:) Ja przygode zaczęłam od Dragon Balla (wstydu nie ma:), potem się wciągnełam nieco głębiej dzieki koleżance, która studiuje japonistykę. Nie jestem fanką obsesyjną, ale bardzo lubie klasykę filmów pełnometrazowych anime i chętnie podchwyce nowe tytuły do obejrzenia! |
_________________ http://www.smakuje.pl/ - zamawiaj jedzenie on-line!
|
|
|
|
|
arhol
|
Wysłany: 19-12-2011, 16:38
|
|
|
Hi!
Trafiłem tu szukając jakiegoś nowego forum o M/A, wciągnąłem się z powodu shaman king'a i naruto lecących na jetixie kiedyś ^^.
Co by tu jeszcze o sobie, głównie oglądam anime skupiające się na akcji i walkach, czasem jakiś dramat,komedie czy tam romans obejrzę również.
Dodatkowo interesuje się nożami i zegarkami :) (te pierwsze czysto hobbystycznie : ) nie w celach "bojowych"^^) |
_________________ Friends. Those companions you speak of are only friends during those fun, yet unimportant times. When painful times come, they won't be your ally. |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 19-12-2011, 16:51
|
|
|
Witajcie nowości, wszystkie trzy i każda z osobna.
Cytat: | Dodatkowo interesuje się nożami i zegarkami :) (te pierwsze czysto hobbystycznie |
Jej, noże i zegarki! Lubię noże i zegarki :D Zbierasz je może? Jeśli tak to rzuć kilka zdjęć :3 |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
arhol
|
Wysłany: 19-12-2011, 17:27
|
|
|
Sasayaki napisał/a: | Witajcie nowości, wszystkie trzy i każda z osobna.
Cytat: | Dodatkowo interesuje się nożami i zegarkami :) (te pierwsze czysto hobbystycznie |
Jej, noże i zegarki! Lubię noże i zegarki :D Zbierasz je może? Jeśli tak to rzuć kilka zdjęć :3 |
Niestety wiele tego nie mam : )... po jednym tym i tym
Ten czarny potworek to blackhawk tatang (średniej jakości fixed, za cholerę nie użytkowy z powodu rozmiarów 22cm klinga i 12cm rączka co daje łącznie 34cm - Nadawałby się jedynie na biwak albo ustawkę ^^)
http://www3.picturepush.com/photo/a/5861941/1024/fdf/hhh.png
To ustrojstwo to citizen pmv65-2241 robiony całkowicie w Japonii ^^ (ot taka ciekawostka :) )
http://www4.picturepush.com/photo/a/6631557/1024/Picture-Box/Schowek01.png
http://www5.picturepush.com/photo/a/6514183/1024/Picture-Box/DSC00667.png
Przepraszam jeśli jest to OT, i za zdjęcia jakości kalkulatora, tylko telefon mam do dyspozycji ;).
Obecnie zbieram również na cosio z avatara ale to dalsza bajka z powodu swojej ceny... kilkaset $...
Pochowane ;) |
Ostatnio zmieniony przez arhol dnia 19-12-2011, 18:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 19-12-2011, 17:42
|
|
|
No no... to się nazywa wypasiony zegarek. Ile tarcz! Widzę, że jedno to kompas, ale do czego jest reszta? |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
arhol
|
Wysłany: 19-12-2011, 17:46
|
|
|
Po lewej pokazuje stan baterii (tough solar, nie jest to dokładnie to samo co zwykła bateria ;) ) Po prawej to prawdopodobnie coś do zegara 24-godzinnego a być może i chronograf... (kaliber U600 jest upierdliwy w obsłudze i raczej się nim nie bawiłem jak dotąd)
Dolna tarczka zapewne pokazuje czy zegar jest zsynchronizowany z nadajnikiem :) |
_________________ Friends. Those companions you speak of are only friends during those fun, yet unimportant times. When painful times come, they won't be your ally. |
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 19-12-2011, 17:52
|
|
|
Oj oj, ja bym pochowała obrazki pod linkami. Łudziłam się że jakieś bardziej staromodne zegarki, ale ten też jest wdechowy ;D |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
Potwór Latacz
Czajnik w Mroku
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 19-12-2011, 17:55
|
|
|
Witaj na forum : )
Sam się trochę interesuję nożami. Ten blackhawk strasznie dziwaczny. Co to za stal? Sam mam morę companion i opinela nr 7 jako noże użytkowe na wyjazdy - przynajmniej nie strach wyciągnąć przy ludziach (a właściwie ludziom nie strach jak się je wyciągnie).
Hmm osobny temat o nożach może ? :D
A Nona, ma rację obrazki schowaj do linków czy coś. |
_________________ Jestem wielkim Potworem Lataczem!!! <Ö>
"Dla wszystkich starczy miejsca
Pod wielkim dachem nieba
Na ziemi której ja i ty
Nie zamienimy w bagno krwi "
|
|
|
|
|
arhol
|
Wysłany: 19-12-2011, 18:18
|
|
|
AUS8A - to stal owego dziada : ) Z tego co mi wiadomo szałowa nie jest, ale też i nie najgorsza :). Próbowałem nim parę razy rąbać gałęzie 4fun ale szałowych rezultatów nie osiąga :).
Wybór przyznam pod wpływem chwili, w ogóle nie przemyślany :p.
Obecnie bardziej ciągnie mnie w stronę folderów (coś benchmade,spyderco ew. crkt w przyszłym miesiącu...)
Mora i companion wyglądają jak potulne baranki przy tym "potworku" ^^
Z zegarków ostatnio tylko nowoczesne kwarce ^^ : ) (citizen promaster/attesa, casio oceanus,seiko brightz itp :) )
W nożowym wątku też chętnie uwagi wymienie : ) ale uprzedzam iż wielkim znawcą nie jestem :P. |
|
|
|
|
|
kosi_mazaki
|
Wysłany: 25-12-2011, 15:31
|
|
|
Hejo! dopiero co się zarejestrowałem, więc pomyślałem, że powinienem coś tu napisać ;) Zacznę od tego, że jestem z Olsztyna. Swoją przygodę z mangą i anime zacząłem od Dragon Balla, następnie były: Naruto, Bleach, Fullmetal Alchemist, Devil May Cry. Obecnie zacząłem oglądać One Piece. Co do książek to uwielbiam sagę "Pieśń lodu i ognia" Georga Martina, a także twórczość J.K Rowling i J.R.R Tolkiena. Jeśli chodzi o sport to oczywiście piłka nożna, co za tym idzie jestem także wielkim fanem football managera. Lubię też obejrzeć dobry film. Tyle. Pozdrawiam ;) |
|
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
|
Wysłany: 25-12-2011, 16:51
|
|
|
kosi_mazaki napisał/a: | Zacznę od tego, że jestem z Olsztyna. |
Boże, przejaw fandomu jakiś na tej syberii * o *
Witaj. Wielu godzin przyjemnego postowania na naszym forum! |
|
|
|
|
|
ZielonaHerbata
Samotna na pełen etat
|
Wysłany: 27-12-2011, 21:31
|
|
|
Ohayo.
Postanowiłam w końcu zarejestrować się na jakimś forum dla otaku właśnie stworzonych, oto więc jestem. Poznanianka, lat 15, po to głównie tu przybyłam, żeby zapoznać się z kimś z mych okolic i móc co jakiś czas spotkać i pogadać ^^ Wszak fora rodzaju wszelkiego raczej mnie odstraszają, zważywszy na moje przygody z z ludźmi typu 'kozak w necie..', więc nie mam pewności, co do tego, jak często będę się tu wypowiadać, ale liczę na przyjemną atmosferę, w końcu wszyscy otaku to jedna rodzina c: Mam nadzieję zapoznać tu kilkoro ludzi, żeby móc właśnie na tematy związane z mangą i anime porozmawiać, ale i nie tylko. Czuję się trochę osamotniona, bo dotychczas nikogo interesującego nie poznałam [przyjaciółka, która obejrzała z 10 anime i koleżanka, która jest tak.. nietypowa, że nie można z nią normalnie porozmawiać, nie mówiąc o tym, że można z nią rozmawiać tylko o anime] więc liczę na owocne znajomości. Sama może nie obejrzałam anime zbyt wiele, ale nadrabiam zaległości, więc proszę się nie zniechęcać do mnie c: z chęcią wysłucham wszelakich propozycji dotyczących oglądanych przez was anime.
To tyle z mojej strony. Pozdrawiam wszystkich C: |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 27-12-2011, 22:45
|
|
|
Koranona napisał/a: | Boże, przejaw fandomu jakiś na tej syberii * o * |
HAJNÓWKA POZDRAWIA. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
|
Wysłany: 27-12-2011, 22:55
|
|
|
Slova napisał/a: |
HAJNÓWKA POZDRAWIA. |
Ej, tutaj naprawdę... nikt nie ogląda anime... |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 27-12-2011, 23:17
|
|
|
Nah, to jak z właścicielami jamników. Każdy śpi z jamnikiem, ale niektórzy się nie przyznają. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|