Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ohayo, czyli witam! |
Wersja do druku |
Irin
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 08-09-2005, 16:11
|
|
|
Aaaaa... Strój od judo... A mój jest już na mnie za mały _^_ Ale trudno i tak nie wiadomo czy będę jeszcze na ten sport uczęszczać... Chyba, że mnie Fay zaciągnie^^" |
|
|
|
|
|
porudeq
master_of_monsters
|
Wysłany: 04-11-2005, 17:30
|
|
|
Czesc wszystkim!
Zawedrowalem na to forum, poniewaz interesuje sie m&a. Jednak nie tylko. Nie jestem żadnym otaku. Lubie jednak od czasu do czasu przeczytac/ obejrzec cos ciekawego, nietypowego. Z tematem zetknalem sie jakies 6 lat temu. Naprawde kawal czasu przelecial mi przez palce ;-) Ponadto czytam (glownie fantastyke), rysuje (glownie bohomazy i akty ;-)), ogladam (glownie wszystko co wpadnie w rece), slucham (glownie rocka, ale lubie inne, byle oryginalne klimaty). Czego tu szukam? Bardziej niz zaglebiac sie w tematy m&a chcialbym zwyczajnie pogadac, powymieniac sie opiniami, poznac ludzi itp. |
_________________ ..::Like a bullet in your head::.. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-11-2005, 20:27
|
|
|
To trafiłeś w dobre miejsce. Witaj... Jeśli wytrzymasz odpowienio długo na pewno ciekawie pogadasz i poznasz ludzi...
porudeq napisał/a: | Nie jestem żadnym otaku. |
To dobrze... Lepiej rozmawia się z normalnymi ludźmi, którzy nie krzyczą "dowolny tytułu kultowego anime" w co drugim zdaniu. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
^_^ lolibus ^_^
Furikuri
|
Wysłany: 10-11-2005, 21:59 Troszku o mnie...
|
|
|
SUP /B/...ups...
Witam wszystkich. Odpuszcze sobie tutaj opis swojego wygladu (co by lud nie pouciekal i sie po katach nie pochowal:), W kazdym razie strzeli niedlugo 20 wiosen (jak ten czas leci;( <tear>). Dlugo czekalem na forum z prawdziwego zdarzenia poswiecone m&a , az wreszcie przeszukujac czeluscie internetu, odnalazlem Was:]. Kraze wokol tej tematyki od ok 6 lat, jednak dopiero calkiem niedawno zainsteresowalem sie "na serio" kultura japonska i anime. Oprocz ww. moja pasja jest grafika komputerowa, dobre ksiazki (S.King), filmy i muzyczka (elektroniczna, rockowa- jakakolwiek dobra).
Mam nadzieje, wedle tego co Zegarmistrz tu nadmienil, ze osoby, ktore nie poswiecaja calego zycia na ogladanie anime (na kibelku i pod prysznicem:D), nie biegaja na konwenty i nie sypia japonszczyzna na prawo i lewo, rowniez znajda tu cos dla siebie i nie zostana wysmiani;( :)))
Jeszcze raz konnichiwa i zycze sobie i reszcie welu udanych i ciekawych postow.
KTHXBYE:]]] |
_________________ "Behold the superiority of the japanese culture..."
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 11-11-2005, 09:57
|
|
|
Witamy :)
Wbrew pozorom na konwentach to chyba większość z nas nie była i to nie dlatego, że rodzice nie puścili, tylko jakoś tak się złożyło... "Twardych" fanów typu otaku, sypiących japońszczyzną na prawo i lewo to wielu tu nie ma, oprócz Totema, ale on przynajmniej wie, jakich japońskich słów używa. I raczej wygląda na to, że m&a jest głównym tematem, ale zdecydowanie nie jedynym - moli książkowych tu pod dostatkiem, takoż rozmaitych innych osobników zainteresowanych rozmaitymi innymi rzeczami.
A, i jeszcze nie ma tu (znaczy, w tej zasiedziałej części) nikogo zdolnego zabić za krytykowanie jakiejś serii, albo zachwycanie się inną. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Busterje
|
Wysłany: 11-11-2005, 22:05
|
|
|
Ohayo :)
Szukałem strony, która by ładnie opisała mi większość anime no i znalazłem taką :) ( trza porobić trochę zapasów na zimę ) no i przy okazji zawitałem na forum, trochę was czasami pomęczyć :) |
|
|
|
|
|
KoBik -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-11-2005, 07:50
|
|
|
Witam wszystkich, dostałem się tu z dwóch powodów, KOCHAM anime&mangę, a także widzę, że jest to forum na którym coś się dzieje. A także, żeby Bianke przeprosić;) |
|
|
|
|
|
Kocic
|
Wysłany: 20-11-2005, 12:00
|
|
|
Witam.
Dopiero zauważyłam teraz, że jest taki powitalny temat, to się witam.
Zaczęłam od regularnego przeglądania recenzji (dzięki anime tanuki poznałam wiele ciekawych tytułów za co jestem dozgonnie wdzięczna), a trafiłam przypadkiem jak szukałam czegoś o 7 samurajach i trafiłam na recenzję na stronie i tak już zostałam.
Do wieku i wyglądu się nie przyznaję, bo tu mimo wszystko większość jest sporo młodsza.
Anime jest jednym z moich rozlicznych zainteresowań (o czym już pisałam w innym temacie).
Kocic |
|
|
|
|
|
KoBik -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-11-2005, 12:47
|
|
|
Witam serdecznie:)
Nie wszyscy są tacy młodzi jak uważasz:] anime oglądają wszyscy, więc nie ma co się krępować wiekiem:] |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 20-11-2005, 13:01
|
|
|
Witamy...
W tej chwili "średnia wieku" i tak się przesunęła w stronę studentów (dawniej to jednak było zdecydowanie młodsze towarzystwo). A tu jest ładne kilka osób, które studia mają już dość dawno za sobą :) |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 20-11-2005, 18:06
|
|
|
Średnia wieku to jakieś ponad 20 lat - czyli już nie pierwsza młodość :P.
I witam :). |
|
|
|
|
|
pepek
??R.I.P??
|
Wysłany: 20-11-2005, 18:19 witam :)
|
|
|
Skoro jestem nowy to sie przywitam :)
W sumie to czytalem juz sobie tutaj ale dopiero teraz wziela mnie wena zeby sie zarejstrowac i popisac :)
Wiec witam wszystkich i mysle ze milo tu spedze czas :) |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 20-11-2005, 23:16
|
|
|
Witamy na forum, baw się dobrze:]. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Kielon
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 24-11-2005, 00:53
|
|
|
Witam wszystkich. Na forum trafilem przez przypadek, poczytalem troche i mi sie spodobalo. Wiec sie zalogowalem i jestem. Tyle:) |
|
|
|
|
|
chise
tyhmä tyttö
|
Wysłany: 05-12-2005, 01:55
|
|
|
Hej hej, wszystkie ludki, sympatyczne z zasady, jako że interesujace się *jedynym słusznym hobby* (TM) :)
witam z niezmierną przyjemnością, a to z dwóch powodów.
po pierwsze dlatego, że STRASZNIE stęskniłam się za mangą i anime właśnie, za czymś, co przeżywałam po wariacku 5 lat temu, za szalonym poszukiwaniem kontaktu z jakimikolwiek osobami, którzy lubią to samo co ja i nie uważają tego za nienormalne... żyłam jakiś czas bez- ale tak się nie da żyć. mam nadzieję, że forum to będzie mangowe jak tylko można, bo chyba tylko terapia drastyczna może w moim przypadku pomóc.
powód drugi jest znacznie bardziej finezyjny. szukałam jednego, konkretnego postu, który zapadł mi w pamięć dawno temu, podczas przeglądania wówczas setek stron mniej lub bardziej tematycznych. szukałam postu nie mając pojęcia, czy istnieje jeszcze forum, na którym był umieszczony, ani co się stało z jego autorką. nieomylne google znalazły mi tanuki.pl
a post? Irian Baratai. Czyli jeden z pierwszych impulsów, które doprowadziły mnie do Le Guin a który przypomnial mi się sentymentalnie, jako, że właśnie czytam 'Ziemiomorze'. Już pomijając fakt, że tak już mam z literaturą, że w wyborze kieruję się właśnie takimi irracjonalnymi impulsami- typu tytuł, zasłyszane gdzieś zdanie, czy wręcz SŁOWO z opisu na tylnej okładce- było to pewne wrażenie, które istniało w mojej pamięci, a które teraz udało mi się urealnić.
Tak, wiem, to chyba jest chore:> Niemniej jednak, Irian, gdziekolwiek teraz jesteś, jeśli czytasz te słowa- dziękuję:)
Wniosek z tego taki, mili państwo- uważajcie co piszecie, bo to może powrócić kiedyś do was w zupełnie nieoczekiwanej formie.
Dziękuję za uwagę, jeśli czas pozwoli, jeśli wiatry będą sprzyjające pozwolę sobie jeszcze czasem coś na tym forum napisać, które od tej pory traktuję bardzo sentymentalnie:) |
_________________ can't believe how strange is to be anything - at all |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|