Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ohayo, czyli witam! |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 05-12-2005, 09:49
|
|
|
Witam na forum... Możliwe, że nawet Witam Ponownie.
Irain łazi gdzieś po okolicy, czasem wpada.
chise napisał/a: | Wniosek z tego taki, mili państwo- uważajcie co piszecie, bo to może powrócić kiedyś do was w zupełnie nieoczekiwanej formie. |
Oj, święta racja... do Czerwonego Wampira w zeszłym tygodniu zgłosiła się na GG jakaś nastolatka, przepytać go o wypracowanie z PO, bo znalazła jego posty na "jakimś forum o broni Tanuki.pl). |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 05-12-2005, 11:43
|
|
|
chise napisał/a: | Czyli jeden z pierwszych impulsów, które doprowadziły mnie do Le Guin a który przypomnial mi się sentymentalnie, jako, że właśnie czytam 'Ziemiomorze'. |
No to witamy "w klubie". Nadwornym miłośnikiem i czcicielem LeGuin jestem tutaj JA, chyba że mi coś umknęło (niewykluczone ;D). Z miejsca ostrzegam, że tłumaczenia pięcioksiągu Ziemiomorze (oraz tomu opowiadań) uważam za herezję... jedynie to jedno barańczakowskie było znośne... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 05-12-2005, 11:43
|
|
|
<rzuca się Chiskowi na szyję i zaczyna ściiiiiiiiiiiiiiiiiiiiskać (tę szyję XD)>
Kopę lat, pysiek... Rozgość się :DDDDDDDDD |
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-12-2005, 14:16
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Witam na forum... Możliwe, że nawet Witam Ponownie.
Irain łazi gdzieś po okolicy, czasem wpada.
chise napisał/a: | Wniosek z tego taki, mili państwo- uważajcie co piszecie, bo to może powrócić kiedyś do was w zupełnie nieoczekiwanej formie. |
Oj, święta racja... do Czerwonego Wampira w zeszłym tygodniu zgłosiła się na GG jakaś nastolatka, przepytać go o wypracowanie z PO, bo znalazła jego posty na "jakimś forum o broni Tanuki.pl). |
Juz może nie taka nastolatka , i pytała o pomoc w pracy zaliczeniowej na "ochrone mienia" a dokładnie o budowe Pistoletu P83 która zreszta opisałem na tyle na ile mnie szkolono i teraz sam szkole ludzi :D |
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 05-12-2005, 16:35
|
|
|
Wah, Barańczak tłumaczył LeGuin? Które opowiadanie? Ja z kolei jestem etatową miłośniczką Barańczaka... :>
Cieszę się, że mogłam się do czegoś przydać. Baw się dobrze! |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 05-12-2005, 22:39
|
|
|
Irian Baratai napisał/a: | Wah, Barańczak tłumaczył LeGuin? Które opowiadanie? |
W phantomie przełożył całego "Czarnoksiężnika..." czyli pierwszy tom. Naprawdę nieźle, ale niestety, ten specyficzny język jakim LeGuinowa napisała pięcioksiąg zupełnie ginie w przekładzie... To jakaś magia, ani chybi. |
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 06-12-2005, 12:01
|
|
|
Hm, czytałam Czarnoksiężnika dawno temu w innym przekładzie... Ale Rav nam ostatnio kupił jakieś nowe wydanie, jeszcze nie zaglądałam. *sprawdza* Wah, faktycznie Barańczak! No to sobie przypomnę tą książkę. :) |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Rukia
słodka i wredna xD
|
Wysłany: 07-12-2005, 16:30
|
|
|
Cześć! :) chciałam się z wami powitać ponownie XD....miałam problemy z logowaniem się ostatnio i dłuuuugo mnie nie było na forum :P...stęskniłam sie x) a wy? xD |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 10-12-2005, 19:23
|
|
|
hehe... xD
no jak nie jak tak! |
|
|
|
|
|
Kaliya
|
Wysłany: 10-12-2005, 21:05
|
|
|
jako nowy urzytkownik chciałam się przywitać ze wszystkimi ^^
mam nadzieję, że będę mogła tutaj miło spędzić czas razem z wami wszystkimi
pozdrawiam |
_________________ zakopana w zapachu zielonej, umarłej trawy... |
|
|
|
|
Ringo
Marcepanowa dziewczynka
|
Wysłany: 14-12-2005, 19:31 Hejka wita was Ringo-chan ! ^_^
|
|
|
Hejka! Jestem Ringo, mam 13 lat i pochodzę ze Śląska. Uwielbiam HP, słodycze (szczególnie toffi i marcepan xD), jabłka, czytać książki i komiksy no i M&A, które poznałam całkiem niedawno! Mam nadzieję, że będę się tu dobrze bawić! Pozdro dla wszystkich! =))) |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 14-12-2005, 20:47
|
|
|
Miło widzieć nową buźkę :) (czy raczej nowy avatarek w tym przypadku :P). My też witamy i baw sie tu dobrze!
(a post scaliłam z odpwiednim tematem) |
|
|
Rukia
słodka i wredna xD
|
Wysłany: 23-12-2005, 14:20 Re: Hejka wita was Ringo-chan ! ^_^
|
|
|
Ringo napisał/a: | Hejka! Jestem Ringo, mam 13 lat i pochodzę ze Śląska. Uwielbiam HP, słodycze (szczególnie toffi i marcepan xD), jabłka, czytać książki i komiksy no i M&A, które poznałam całkiem niedawno! Mam nadzieję, że będę się tu dobrze bawić! Pozdro dla wszystkich! =))) |
ze śląska?! :D
a dokładniej? :) Bo widzisz...ja też jestem ze śląska ^^ |
|
|
Ichigo
<-eva->
|
Wysłany: 05-01-2006, 21:35
|
|
|
Hej przywituje się z wami wszystkimi .Co moge więcej napisać?Ide spać.Zyczcie mi dobranoc. |
_________________ www.taostudio.fora.pl
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 12-01-2006, 22:58
|
|
|
Witam!
Jestem Dembol - współzałożyciel www.beckfansite.com i redaktor Magazynu manga.pl
Przedwczoraj w nocy nie mogłem spać więc postanowiłem dołączyć do kolejnego forum i pospamować trochę.
Ulubione mangi: Berserk, Beck, Tenjo Tenge, wszystko od Urasawy i ostatnio Hajime no Ippo.
Ulubione anime: Cowboy Bebop, Samurai Champloo, Gungrave, Paranoia Agent, Toshou Daimos. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|