Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Szukam ludzi... |
Wersja do druku |
kuro_neko
|
Wysłany: 13-12-2011, 20:01
|
|
|
Też chętnie bym kogoś poznała, bo nie znam nikogo z moich okolic. Jestem z Sosnowca (15 min drogi od Katowic). |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 13-12-2011, 20:21
|
|
|
kuro_neko napisał/a: | Też chętnie bym kogoś poznała, bo nie znam nikogo z moich okolic. Jestem z Sosnowca (15 min drogi od Katowic). |
Śląsk to zagłębie mangowców, a Katowicach jest ich sporo. Swego czasu odbywały się gdzieś w okolicach Spodka Śląskie SPODkania Fandomowe, ale tu już polecam samemu się wywiedzieć, kiedy kolejne. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
ZielonaHerbata
Samotna na pełen etat
|
Wysłany: 28-12-2011, 22:12
|
|
|
Cóż.. ten sam problem posiadam. W Poznaniu żyję dobre 15 lat, a nijak nie mogę zapoznać nikogo o podobnych do moich zainteresowaniach. A przecież Pyrlandia to duże miasto. Do KiK'a często chadzam, ale tam przecież nie tylko mangowcy, raczej fani dobrej i trudno dostępnej literatury, głównie pełnoletni. Jakoś do tej pory mi to nie przeszkadzało, ale ostatnio zaczęło mi brakować tej bratniej duszy ^^ Słyszałam coś o spotkaniach otaku, że odbywają się co jakiś czas takowe nieoficjalne. Jakby ktoś coś wiedział o tym albo chciał po prostu popisać, nie krępować się. I z góry dzięki :> |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 28-12-2011, 22:54
|
|
|
ZielonaHerbata napisał/a: | W Poznaniu żyję dobre 15 lat, a nijak nie mogę zapoznać nikogo o podobnych do moich zainteresowaniach. |
AGHHHHH
Jedziesz do Wrocławia na najbliższy konwent, to zmienisz opinię.
Poza tym w wakacje masz Mizucon u siebie w mieście. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
ZielonaHerbata
Samotna na pełen etat
|
Wysłany: 29-12-2011, 20:44
|
|
|
Slova napisał/a: | Poza tym w wakacje masz Mizucon u siebie w mieście. |
Wakacje, ahh <3 Ile to jeszcze do nich pozostało? <:
Ale tak serio, na konwenty po innych miastach jeździć nie mam jak i co ważniejsze, nie mogę. Z resztą, nie jestem na tyle towarzyska, żeby wbić pomiędzy grupkę zaznajomionych fanów m&a i się zwyczajnie poznać. Niestety <: Dlatego właśnie poszukiwania na forum prowadzę, tak na spokojnie. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-12-2011, 22:31
|
|
|
ZielonaHerbata napisał/a: | Wakacje, ahh <3 Ile to jeszcze do nich pozostało? <:
Ale tak serio, na konwenty po innych miastach jeździć nie mam jak i co ważniejsze, nie mogę. |
Ale weź pod uwagę, że konwentów zwykle nie robi się w miejsach, gdzie na codzień nie ma fanów. Ewentualnie są gdzieś bardzo blisko, a inne miejsce zostało wybrane z powdu na dobrą miejscówkę. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 02-01-2012, 11:50
|
|
|
ZielonaHerbata napisał/a: | Z resztą, nie jestem na tyle towarzyska, żeby wbić pomiędzy grupkę zaznajomionych fanów m&a i się zwyczajnie poznać |
Ale inni są i poznają Ciebie. Tyle. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 02-01-2012, 12:04
|
|
|
Cytat: | Z resztą, nie jestem na tyle towarzyska, żeby wbić pomiędzy grupkę zaznajomionych fanów m&a i się zwyczajnie poznać. |
Każdy tak mówi. Po pierwszym konwencie zmienia zdanie. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 02-01-2012, 20:10
|
|
|
Jak ktoś potrafi jarać się tym hobby pewnie znajdzie sobie znajomych. Szczerze otaku, czy osoby, które mienia się nie otaku są dosyć specyficzną grupą towarzyską, która dla mnie jest obca, mimo kilku wspólnych tematów. Na trzeźwo nie potrafię wejść na konwent. Za dużo hałasu i dzieci, oraz za mało atrakcji, które mogłyby moją osobę zainteresować. Na Pomorzu naprawdę jest młody fandom. Fajnie byłoby choćby postrzelać do puszki, albo puff w arbuza.
Caladan, uważaj na słownictwo...
moshi_moshi |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 02-01-2012, 20:24
|
|
|
Nom. Z konwentami jest ten problem, że są raczej masowe, głośne i ogólnie duże, a tu chyba chodzi o bardziej prywatne spotkanie i pogadanie (ewentualnie obejrzenie/poczytanie czegoś razem), ale może się mylę i tylko marnuję cenne miejsce na serwerze pisząc bzdury ^^ |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Blahh
|
Wysłany: 03-01-2012, 21:11
|
|
|
Oj, ja wam powiem, że zazdroszczę osobom, które mieszkają w woj.śląskim. Masę osób znam z tamtych okolic, do tego otaku rzecz jasna. Ja niestety nie mam tyle szczęścia i mieszkam w Pajęcznie (45 min. od częstochowy). Wszystkich mam daleko, do tego nikt nie podziela moich zainteresowań.
Co do innych...Poszukajcie na fandemonium, słyszałam, że otaku gdzieś się podpisują i podobno nabili aż 900 komentarzy. Może kogoś znajdziecie, ja nie znalazłam nikogo XD |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 03-01-2012, 22:34
|
|
|
Bredzisz Caladan, bredzisz. Na mój pierwszy konwent jechałem nie znając nikogo, z nastawianiem dość negatywnym. Po pierwszym dniu już znałem kupę ludzi, a po trzech - nawet kilku orgów (a nie byłem w tamtych czasach osobą tak znowu specjalnie towarzyską jak dziś, bo i byłem sporo młodszy). Bucowania wiekiem nie lubię i wiem, że patrzy się na nie głównie z politowaniem - nie jest dla mnie problemem gadać z osobą 10-15 lat ode mnie młodszą, która właśnie przyjechała na swój pierwszy konwent i nie wie, co tu do czego.
Cytat: | Z konwentami jest ten problem, że są raczej masowe, głośne i ogólnie duże, a tu chyba chodzi o bardziej prywatne spotkanie i pogadanie |
A to problem sobie gdzieś na konwencie siąść i pogadać? Znam sporo osób, które jeżdżą na konwenty nie dla atrakcji czy zakupów, ale przede wszystkim po to, żeby spotkać się ze znajomymi i z nimi spędzić ten czas.
Aha, gwoli ścisłości, pisze te słowa osoba, w której mieście ostatni konwent odbył się 15 lat temu, a która jakieś ca. 30 konwentów wyjeździła po całym kraju. I absolutnie nie zamieniłbym tego na nic. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 03-01-2012, 23:45
|
|
|
Cytat: | Każdy tak mówi. Po pierwszym konwencie zmienia zdanie. |
Albo i nie. Na przykład ja... >] |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 05-01-2012, 14:02
|
|
|
Urawa napisał/a: | Bredzisz Caladan, bredzisz. Na mój pierwszy konwent jechałem nie znając nikogo, z nastawianiem dość negatywnym. Po pierwszym dniu już znałem kupę ludzi, a po trzech - nawet kilku orgów (a nie byłem w tamtych czasach osobą tak znowu specjalnie towarzyską jak dziś, bo i byłem sporo młodszy). Bucowania wiekiem nie lubię i wiem, że patrzy się na nie głównie z politowaniem - nie jest dla mnie problemem gadać z osobą 10-15 lat ode mnie młodszą, która właśnie przyjechała na swój pierwszy konwent i nie wie, co tu do czego.
Cytat:
Z konwentami jest ten problem, że są raczej masowe, głośne i ogólnie duże, a tu chyba chodzi o bardziej prywatne spotkanie i pogadanie
A to problem sobie gdzieś na konwencie siąść i pogadać? Znam sporo osób, które jeżdżą na konwenty nie dla atrakcji czy zakupów, ale przede wszystkim po to, żeby spotkać się ze znajomymi i z nimi spędzić ten czas.
Aha, gwoli ścisłości, pisze te słowa osoba, w której mieście ostatni konwent odbył się 15 lat temu, a która jakieś ca. 30 konwentów wyjeździła po całym kraju. I absolutnie nie zamieniłbym tego na nic. |
Nie chce mi się cytować selektywnie. Trolling or no Trolling. Dobra teraz na poważnie.
1)Trudno rozmawia się z osoba, która ma ADHD, lub jest nieśmiałe przez co ma trudności zakomunikowaniu się. A otaku naprawdę są specyficzni i nawet jak trollują na forach są innymi ludźmi w realu. Cała otoczka pewności siebie znika. Inna sprawa lubię czasem filtrować, a rozmawiając z nastkami czuje się jak pedofil, co mnie brzydzi i mam wyrzuty sumienia.
2) Jestem gatunkiem otaku, który nie rozmawia o anime. Z prostego powodu nie pamięta dokładnie animców z racji hurtowego oglądania. Inna sprawa są ciekawsze tematy do rozmowy i ważniejsze rzeczy na głowie. Jeden temat odpada, nie mówiąc o konkursach z wiedzy o anime itd. Jak ktoś obejrzał maniakalnie 500 serii w krótkim stażu. Naprawdę musiałem się nudzić.
3) Szkoła jest dla mnie tematem zamkniętym. Mogę wysłuchiwać kogoś znacznie młodszego i dawać rady, ale dyskusja nie polega byciu psychologiem przez jedną stronę. a 6 z Historii nie jest dla mnie sukcesem życiowym. Nawet jak dostawało się je. Co prawda to mnie przeszkadza, ale czasem mam ochotę potrząść kogoś biadolącego nad głupotami. Z kolegami i koleżankami ze szkół fajnie się wspomina szkoła bo miało się wspólnych wrogów i doświadczenia.
4) Inna sprawa jest problem adaptacji w późnym wieku. Po raz pierwszy na konwent poszedłem bodajże mając 25 lat. Czyli dorosły facet mający jakieś pojęcie o świecie, a takie skupisko ADHD jest dosyć dziwne.
Dla mnie koncerty> konwenty |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 06-01-2012, 11:47
|
|
|
Jakie skupisko ADHD O_o' |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|