Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Disciples |
Wersja do druku |
Ataru
|
Wysłany: 01-04-2005, 15:04
|
|
|
Nie jest to prawdą. Może masz inną wersję, lecz ja miałem przed tym jak pojawiła się dwójka jedynkę i grałem trochę, potem wyszła dwójka i też grałem trochę i nie było NIC nowego. Pierwszą część Disciples miałem z jakiegoś pisma, była to wersja deluxe, może to coś zmieniło, jestem jednak przekonany, że dwie wersje, które dane mi było widzieć, nie różniły się od siebie NICZYM. |
|
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 01-04-2005, 15:07
|
|
|
Ataru, nie wiem, co to za wersja, ale ja miałem wersję D2 najzwyklejszą, i zmian było wiele. Nie przypominam sobie, by w D1 były np. takie jednostki jak Śmierć (Nieumarli), Włodarz, Tiamath i Zgłębiczart (Piekielne Legiony). Drzewka rozwoju kończyły się na jednostkach wcześniejszych, w 2 prawie każda jednostka ma jeszcze 1-2 kolejne rozwinięcia. Pierwszą część również miałem deluxe, czy raczej Gold. Zmiany w D2 były widoczne na pierwszy rzut oka :P |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Ataru
|
Wysłany: 01-04-2005, 15:16
|
|
|
Zaznaczam, że nie mam sklerozy i miałem dwie wersje tej samej gry, różniące się jedynie enginem. Zarówno w pierwszą część jak i drugą grałem dość długo i nie wmówicie mi, że było inaczej! Jednostek jako takich nie pamiętam, lecz jak coś się w tych dwóch grach różniło, poza grafiką of koz to ja jestem baletnica i arcybiskup w jednym. Grrrr |
|
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 01-04-2005, 15:28
|
|
|
Cóż... rasa była dodatkowa owszem ale w dodatku, jak zresztą Vel już wspomniał.
A różnica między I a II to z tego co kojarze to tylko dodanie nowego poziomu zaawansowania jednostką (co trochę podpakowywało więc w sumie można i nie liczyć ;P)
zaklęć nie jestem pewien, z tego zaś co pamiętam były też jakieś różnice między samymi budowlami ^^
Jeszcze chyba jakieś malutkie zmiany były w samych umiejętnościach u bohaterów, chociaż przyznam że dawno nie grałem.
Chyba sobie trochę odświerzę ^_- |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 01-04-2005, 18:33
|
|
|
Cytat: | Jednostek jako takich nie pamiętam, lecz jak coś się w tych dwóch grach różniło, poza grafiką of koz to ja jestem baletnica i arcybiskup w jednym. Grrrr |
No widzisz, a ja pamiętam, i wyższe stopnie zaawansowania jednostek w 2 są ;] Doszło też niemało nowych jednostek neutralnych, pozmieniało się, jak wspomniał Zegis, kilka zdolności. Możesz się kłócić, możesz zapierać, możesz warczeć, możesz nie przyjmować do wiadomości, ale czy chcesz, czy nie, trochę (nie twierdzę, że BARDZO wiele, bo wtedy już bym się mylił) zmian w stosunku do 1 było ;] I chyba dobrze, że żadnych rewolucyjnych zmian NIE było- po co zmieniać coś, co już jest dobre? |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 02-04-2005, 12:40
|
|
|
Duże zmiany w czarach - dodano nowe, pozmieniano stare. Wiem, bo teraz o wiele skuteczniej jest się nimi posługiwać niż w jedynce (zawsze gram arcymagiem). Z jednostek dadano nowy poziom rozwoju, wiele nowych rozwinięć wcześniejszych. Do tego znaczne zmiany w statystykach, służące zbalansowaniu gry - np. Piekło jest teraz o wiele wolniejesze niż w 1.
Zmioan rewolucyjnych nie bylo i to jest fakt - nie ukrywam jednak, że jestem z tego zadowolony - jest to ten Disciples, ktory mi sie podobał, tylko jeszcze lepszy :-D
A co do HoM&M... Disciples 1 faktycznie przegrywa z 3 Herosiów... jednak D2 stanowczo wygrywa z H4. I tu wlaśnie widać, że rewolucyjne zmiany czesto sie nie opłacają ;-D |
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-04-2005, 13:25
|
|
|
Mi jeszcze podoba się polityka wydawnicza. Zwłaszcza (tanie) dodatki, które zawierały także pierwszą grę (a nie dodatki do HoMM zawierające np. zestaw misji stworzonych przez fanów w edytorze i 2 nowe potwory). Doprowadziło to do tego, że ostatecznie miałem chyba 3 wersje Disciples II. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ataru
|
Wysłany: 02-04-2005, 13:25
|
|
|
Saga disciples moim skromnym zdaniem nawet do pięt nie dorasta Heroesom, czy to jedynka trójce, czy dwójka czwórce, czy nawet dwójka trójce. Co Heroesi to Heroesi. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 02-04-2005, 17:56
|
|
|
Ano. Choćby dlatego, że w Heroesów nauczyłem się grać z marszu, a Disciples mi jakoś nie podchodzi:]. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 02-04-2005, 18:11
|
|
|
Dla mnie również D2 jest lepsze od H4 (ale nie od 3) ;] Muszę w 100% zgodzić się z Daerem, to ta sama 1, którą tak się lubiło, tylko jeszcze lepsza. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 02-04-2005, 18:47
|
|
|
Disciples II przeszedłem każdą nacją, Imperium i Martwiakami nawet 2 razy, podobnie jedynkę. Herosów 4 odzrcuiłem po paru misjach, w III grałem więcej, ale chyba lepiej grało mi się w "Apostołów". |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Blinder55
Gość
|
Wysłany: 11-04-2005, 16:23
|
|
|
Witam... Mam tą grę, ale... nie mam cracka...
Może ktoś podać linka do cracka Disciples II Bunt elfów 2 PL??
Bardzo bym prosił.
Dzięki z góry |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 11-04-2005, 16:35
|
|
|
Nie, nie może. Piractwu mówimy nie. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Totalizator
I Think I Can
|
Wysłany: 02-05-2005, 19:11
|
|
|
I słusznie zwłaszcza że gierka jest po 2 dyszki:). Przeszedłem wszystkie kampanie dwójki wraz z dodakowymi, a moja ulubiona rasa to Górskie Klany. Niestety o ile podstawka jest całkiem ciekawa to juź Powrót Galleana był robiony na kolanie :(. Cóż Heroes 3 nadal RLZ. |
_________________ Podążaj za białym kurwikiem... |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 02-05-2005, 20:04
|
|
|
Powrót Galeana to te dodatkowe misje na monstualnych poziomach dosiadczenia? Mogą być... Grało się przyjemnie...
Bunt Elfów za to jest znakomity. Dostaje się właśnie Elfy. Jeszcze rzeby tak dali Orków w III części. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|