Disciples |
Wersja do druku |
Totalizator
I Think I Can
|
Wysłany: 02-05-2005, 20:13
|
|
|
Zielonoskórzy jako rasa? Niezłe:) Ale trzeba by w nich równie mocno namieszać jak w elfach bo nie wyobrażam sobie kogoś biorącego do drużyny takie np. gobliny. Noo i żeby gierka nie była przypadkiem w 3d, jakbym chciał 3d to bym sobie far kraja włączył czy inne cuś ( i miał te 2 fps;) ). |
_________________ Podążaj za białym kurwikiem... |
|
|
|
|
Ann
Gość
|
Wysłany: 23-05-2005, 15:27
|
|
|
Pewnie pomyślicie że jestem głupia czy cos takiego ale ja prawie zawsze gram:
(moja ulubiona) Upiorzyca i rozwinięty do końca zombiak i jak sie rozwinie dowódctwo to jakas magiczna |
|
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 23-05-2005, 16:26
|
|
|
Upiorzyca? To to, co rozkłada rózgi/różdżki? O_o' |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 23-05-2005, 17:06
|
|
|
Za mna też ten pomysł chodził (co prawda mi o krasnoluda chodziło XD), ale jakoś nigdy go nie zrealizowałem :-D |
|
|
Udai
[N]atural [B]orn [E]goist
|
Wysłany: 13-09-2006, 09:15
|
|
|
Grałem w Disciples II i Bunt elfów i moim zdaniem gra jest bardzo dobra składa się na nią napewno klimat (dark fantasy i świetne projekty postaci wybory jakie trzeba dokonywać korzystając z alternatywnych dróg rozwoju dla naszych czlonków drużyny, no i podejście do samego tematu w którym prowadzimy armie(chyba właściwie drużynę) złożoną max z 6 postaci. Przyjemność z gry podnosi też napewno fakt bardzo dużej ilości jednostek neutralnych (tych których nie ma w żadnych z pięciu zamków którymi można wybrać) i ich różnorodność wygląd jest naprawdę czymś bardzo ciekawym - podobały mi sie w szczególności smoki, pająki i wszelkiego rodzaju magowie którzy mogli przyzywać sobie zastępy pomocników.
Co do porównywania tej gry do Heroesów - jest to dla mnie zabieg bezpodstawny bo gry zdecydownie się od siebie różnią - Disciples bardziej widoczne sa elementy RPG (przynajmniej w tym pecetowym rozumieniu tego terminu) czyli zdobywania przez całą drużynę doświadczenia i awansy na wyższe poziomy zaawansowania - jest też produktem mniej uniwersalnym a jej żywotność kończy się właściwie po przejściu całej kampani, tym bardziej że zabawa w pojedyńcze scenariusze jest mało satysfakcjonująca. Dla mnie jest też również rozrywką zdecydowanie dla jednego gracza - z powodu dynamiki tej gry i całkowitego braku zrównoważenia ras bo:
- Imperium to całkowity samograj - ustawiając sprzodu swojego heroesa uzupełniamy pierwszą linię postacimi walczącymi Aniołami lub Obrońcami Wiary - najlepiej żeby była to jednostka o pojedyńczym uderzeniu o jak największej wartości - wrodzony pancerz też jest mile widziany - z tyłu dajemy Białego Czarodzieja i uzupełniamy dwiema Prorokinami (jeśli chodzi o tylną linię gdy mamy już dużo wartość zbroi dzięki artefaktą naszego heroesa to możemy śmiało zmieniać proporcje pomiędzy magami a postaciami leczącymi w tylnej linii chociaż może być potem ciężej jeśli chodzi o walkę z strażnikami w stolicach u przeciwników) - no i nie ma na taką drużyne bata - nie trzeba się też martwić też o mikstury leczące.
- dalej mamy gósrskie klany - bohater mag, Syn Ymira , dwaj Królowie Krasnoludów sprzodu i Alchemik (dla olbrzyma oczywiście :) ) ta rasa ma zdecydowanie najbardziej użyteczne czary dodajace ruchy i pancerz - dzięki temu żadna stolica nie może czuć sie bezpieczna .
- Nieumarli - tu szczerze mówiąc nie pamiętam swojego ustwienia :(
- Legiony Potępionych najtrudniejsza do prowadzenia ale i zdecydowanie najbardziej satysfakcjonująca rasa - oczywiście Włodarz - dwaj piekielni rycerze - Inkub i heroes posługujący się magią - fajnie jest też bo można pobawić się sobowtórem i gargulcami (tego proponuje na sam środek) najlepiej w onyksowej wersji - zdecydowanie w tym zamku mamy najwięcej logicznych alternatyw do wykorzystania.
- Elfy - Heroes Mag - potem 3 Dzikie Centaury z przodu albo Szarżujące jeśli preferujemy naciskanie bronienie się bo wtedy mamy wartośc pancerza 70 i nasz mag robi z tylnej linii swoje - nie wolnie nie wspomnieć o dwóch leczących słonecznych tencerkach z tyłu - a wogóle jest już genialnie kiedy nasz mag ma bardzo duży pancerz wrzucamy go w przednią linię pomiędzy centaury (jednego już wtedy nie ma) a miejsce bohatera z tyłu zajmuje Grabieżca (ten zajmuje się wszystkimi upierdliwymi magami pochowanymi w drugiej lini przeciwnika) - i jesteśmy nie do powstrzymania :D
Oczywiście podałem tu strategie przy wykorzystaniu maxymalnej liczby jednostek - wiadomo jak nie ma takiej możliwości to trzeba na bieżąco łatać nasza startegię i tu dopiero zaczyna się prawdziwa zabawa :) mam nadzieje że kiedyś wyjdzie trzecia część w której rozbudują istniejące zamki i dodadza jeszcze z 2 albo 3 nowe. |
_________________ "It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this." |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-12-2006, 20:36
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Co powiecie na to? |
O mru... Tylko coś za bardzo mi to przypomina Heroesa5. Disciples2 miało klimatyczną grafikę, mam podejrzenia, że 3D tylko to zepsuje. Gdzie się podziały stare dobre turówki w 2d... [stare dobre rpgi też, porównajmy chocby grafikę BG2 i Neverwinter... Baldur starszy a ładniejszy >.<] |
|
|
kubinek
Gość
|
Wysłany: 21-01-2007, 20:11
|
|
|
mam karte telewizyjną i ne moge zainstalować disciples 2 bunt elfów bo instaluje program do odtwarzania telewizji a kolega nie ma karty i chodzi normalnie co zrobić |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 21-01-2007, 20:27
|
|
|
Zobaczyć na Gram.pl czy nie ma patchow na to. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Kapitan_Kutra_R
Król Dorszy
|
Wysłany: 22-01-2007, 10:35
|
|
|
Ewentualnie spróbuj z innym programem do odtwarzania telewizji. Ha. Mądrością powiało... |
_________________ Zapatista Army of National Liberation
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 26-11-2008, 11:08
|
|
|
Nowy film z Discipless 3
Modele jednostek + elementy gameplay. Zmieniono przebieg bitew (na szczęście nie na real time) wprowadzając element ruchu. Gra wygląda jak HoMM V w wersji szaro - burej. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
SadMar
|
Wysłany: 26-11-2008, 11:28
|
|
|
Zapowiada się całkiem nieźle. Wprowadzono kilka ciekawych elementów: m.in. nowy ekwipunek i modele jednostek. Boję się tylko czy ruch w walce i poprawiona jak by nie było grafika nie zepsują niepowtarzalnego klimatu gry. |
_________________ "Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych nigdy ich nie osiągnie..." |
|
|
|
|
damian
Gość
|
Wysłany: 08-09-2009, 13:35
|
|
|
mam disciples 2 bunt elfów ale nie mam craka do tej gry POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dzięki z góry |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 08-09-2009, 13:40
|
|