Ogame |
Wersja do druku |
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-12-2006, 22:25
|
|
|
A ja polecam unification wars - jednak duzo ciekawsze od ogame, i raczej taktyczne niz "kto utknie w korku i nie zdazy floty odeslac" (i tak, w ogame gralam ale na 600-cos k punktow na uni1 odpadlam) |
|
|
|
|
|
profesor
|
Wysłany: 01-12-2006, 23:14
|
|
|
Kod: | "kto utknie w korku i nie zdazy floty odeslac" |
Nie sądze żeby to na tym polegało. Tu też trzeba trochę myśleć (taktycznie). A fakt, hipotetycznego złoma z powodu utknięcia w korku może według mnie być spowodowany w pewnym sensie brakiem uniejętności perspektywicznego myślenia-czytaj taktycznego (przewidywania wydarzeń i rozpatrywania możliwości). Ale fakt przypadek też ma swój wielki udział, a czasami przeciwnik jest poprostu za dobry. Sam znam gości którzy potrafią siedzieć nad O z kartką, kalkulatorem a nawet Exelem i policzyć floty niemożliwe do namierzenia (ale to już chyba zboczenie <lol>) |
_________________ Pomijając montaż i sceny walki Rocky to dzieło kultowe. |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-12-2006, 23:18
|
|
|
profesor, mowie, mialam 600k i stwierdzilam ze nie ma co sie bawic. I tez znam gosci ktorzy proby z moona na pz liczyli z kartka - tylko ze to nie ten rodzaj taktyki ktory mnie pociaga........
no i plus, cholerna zaleta UW to mozliwosc wspolpracy wewnatrz sojuszu. |
|
|
|
|
|
Hanus
|
Wysłany: 21-04-2007, 12:57
|
|
|
Serika Smok gracie jeszcze na uni 12 ? bo Ja tam gram i moge pomoc :P |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 21-04-2007, 13:12
|
|
|
Grałem w to i ciesze sie że skończyłem dawno temu. Najfajniej sie gra tak do 2 miesiąca, potem sie staje nudne. farmienie, farmienie i jescze raz farmienie i uważanie żeby ktos ci nie skosił flotki. sukcesów nie miałem żadnych( może jeden mały) ale byłem faremka drugiej klasy.
profesor napisał/a: | Tu też trzeba trochę myśleć (taktycznie). |
gra polega na pirerszym miejscu nie spaniu, a potem na zarzadzaniu surowcami i złomowaniu. Fajnie mają forum ,często tam zaglądam |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 21-04-2007, 22:48
|
|
|
Ja już od dawna nie, dotarłam do jakichś 300k punktów i spławiłam komuś konto, znudziło mi się... |
|
|
Hanus
|
Wysłany: 10-05-2007, 21:26
|
|
|
T_T szkoda :> |
|
|
|
|
|
Athi
Apple Girl
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 10-06-2007, 20:12
|
|
|
Ogame.... <szuka w swoim słowniku pamięciowym> Kiedyś grałam bodajże na uni 28 lub 29 dokładnie nie pamiętam :P byłam nawet w jakimś sojuszu... ale gra szybko mi się znudziła, doszłam do jakiś 5000 pkt xD |
_________________ I looked at the world through apple eyes
And cut myself a slice of sunshine pie
I danced with the peanut butterflies
Till time went and told me to say hello but wave goodbye
|
|
|
|
|
Stop Nazi
Are You ready to fly?
|
Wysłany: 10-06-2007, 21:13
|
|
|
Zmarnowałem na to sobie kilka miesięcy życia i powiedziałem sobie : NIGDY WIĘCEJ.
Grałem na 3 uni na raz (uni 20, 30 i 31), na dwóch uni miejsca w przedziale 100-200, na jednym w top 100 i mi się odechciało po stracie floty na Uni 20. Jedno konto oddałem, dwa skasowałem i na tym moja przygoda z Ogame się skończyła :) |
_________________ "Those who hate themselves cannot love or trust the others" - NGE
"Połóż pistolet na stół i uprzedzenie wyrzuć w kąt. Na całym świecie są faszyści, którzy nienawidzą innych rąk..." |
|
|
|
|
szczeciarz
Baka :)
|
Wysłany: 26-12-2007, 12:12
|
|
|
Dla mnie ta gra to nudaaa. Tylko klikasz... Jak z resztą inne internetowe RPG O.o |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 26-12-2007, 14:40
|
|
|
Witam Słonko na forum i przypominam, że to nie irc, czat czy GG, tu się preferuje dłuższe formy wypowiedzi (zajrzyj do Konstytucji Forum).
IKa
Zua Biurokratka |
|
|
|
|
|
Pan B
hmm....
Dołączył: 16 Gru 2007 Skąd: ehhhh...szkoda gadać Status: offline
|
Wysłany: 26-12-2007, 20:52
|
|
|
Próbowałem grać i to w różne, ale żadne mnie nie porwało swoją dobijającą rutyną. |
_________________ Życie to takie czary-mary. Rzadziej czary częściej mary. |
|
|
|
|
Lucy-San
Elfen Lied maniac
|
Wysłany: 26-01-2008, 15:42
|
|
|
Ja w OGame nigdy nie grałam , ale znam i to dobrze bo mój tata gra od kilku lat :]
Szczerze mówiąc , miałam przyjemność opiekować się jego kontem i powiem krótko że nie jest to gra dla mnie ...
Za mało się rusza , za mało się dzieje :) |
|
|
|
|
|
Akira1980
Kolekcjoner.
|
Wysłany: 26-01-2008, 16:16
|
|
|
Świetna gra, ale straszny pożeracz czasu. Grałem ale też przestałem, ze względu na czasowy brak internetu :/ A drugi raz zaczynać mi się nie chciało, teraz gram w coś podobnego tylko że dzieje się to w średniowieczu i nazywa się Plemiona :] Dla ciekawych zapraszam na 10 świat na www.plemiona.pl |
_________________ "Życie to sen wariata, a jak się przyprawi, to zmienia się w kolorowy telewizor."
|
|
|
|
|
Piotrekkkk
Just.. me
|
Wysłany: 27-01-2008, 01:43
|
|
|
Ogame na pcozatku wydaje sie swietne... mnostwo mozliwosci... rozwoj planet.. ekonomia.. flota.. sojusze.. farmienie... zlomowanie.. ;) Ale w rezultacie wszystko sprowadza sie do siedzenia 24h/dobe przy komputerze i ciaglego farmienia/zlomowania/nadzorowania ... inaczej inny fanatyk przekosi ci wszystkie planetki :) Gralem w Ogame na u24 ... doszedlem do top6 .. pozniej na u39 ... top2 .. przez chwilke top1 .. :) A pozniej znudzilo mi sie uzywanie skryptow grajacych za mnie wiec przestalem :P |
_________________ To zaskakujące, jak różne ścieżki potrafią zbliżać nas do wyznaczonego celu..
Oddalasz się.. by po chwili być tu i.. teraz.. |
|
|
|
|
|