Ogame |
Wersja do druku |
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 14-07-2006, 22:31 Ogame
|
|
|
Ogame to jedna z tych gier, do których wystarcza posiadanie przeglądarki internetowej, internetu - i odrobny czasu.
Zabawa polega na budowaniu międzygalaktycznego imperium w jednym z wszechświatów, "zamieszkanych" przez innych graczy-internautów - rozwijaniu gospodarki na kolenych planetach, odkrywaniu nowych technologii oraz budowaniu floty. Po co? Po to choćby, żeby móc zbierane skrzętnie na kolejne budowle czy technologie zasoby ochronić przez zakusami innych graczy. Przy tym, jak wiele takich gier, największy sens ma w grupie - przynależność do sojuszu umożliwia na przykład prowadzenie wojen i generalnie wspracie wtedy, kiedy jest potrzebne.
Krótko mówiąc: http://ogame.pl, Uni 12, zapraszamy do sojuszu .MS. skupiającego użytkowników naszego forum (kilku, zawsze coś :P) i forum Multiworld. To była reklama :D |
|
|
KoBik -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-07-2006, 14:01
|
|
|
Jakoś nie wciągła mnie ta gra - zwykłe "kliku-kliku" - nuda ;/ |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 15-07-2006, 15:28
|
|
|
no wiesz, pokombinowac trzeba jednak, zwykłe kliku kliku nic nie da, bo po zwykłym kliku kliku szybko stajesz się faremką :D
natomiast dobry i co najwazniejsze, planowy rozwój, jak np w przypadku Seriki, poparty dobrą ekonomią - to jest cos , nad czym się trzeba ciut nakombinowac :) |
|
|
|
|
|
KoBik -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-07-2006, 17:51
|
|
|
Ja wiem, nikomu nie ubliżam, żadnemu fanowi gier ekonomicznych :] ja zaś wolę ruszyć komórkami ale popartymi także manualną zręcznością :) |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 15-07-2006, 21:49
|
|
|
Serika napisał/a: | i odrobny czasu. |
Drobna nieścisłość, bo ogame to pożeracz czasu i myśli - przede wszystkim myśli ]:>. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 16-10-2006, 11:40
|
|
|
A ja gram na uni32 w sojuszu ThC Warriorz :] I jestem najsłabszym członkiem sojuszu żeby było smieszniej.
Serika czy da się przejąć po innym graczu opuszczoną planetę? Bo mój braciszek ma zamiar porzucić jedną ze swoich planet i fajnie by było gdybym ją przejął po nim (jest rozbudowana dużo bardziej niż moja planeta matka!), tylko nie wiemy czy tak się da... |
"The X-Files", #4 "Squeeze" |
Autor posta: rip LunarBird CLH
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-10-2006, 11:43
|
|
|
nie da sie. jesli planeta jest opuszczona, to robi sie nieuzytkiem na 24 do 48h (nie pamietam dokladnie), a potem mozna ja znowu kolonizowac. Przy tym, ilosc pol jest obliczana od nowa na moment kolonizacji, wiec to ze twoj brat mial ich X nie znaczy, ze ty bedziesz mial tyle samo |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 16-10-2006, 15:30
|
|
|
gram na Ogame pl na 36 i pierwszym uni... na 1 mam 1500 punktow
i gram jeszcze na www.ogame.co.uk |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
|
Wysłany: 17-10-2006, 18:54
|
|
|
Bianca napisał/a: | nie da sie. |
Czort z tym. Przynajmniej będę miał planetę w jego systemie. ^^ W sąsiednim systemie widziałem aż dwie wolne ale tam jest gosciu z sojuszu Catchers (5 miejsce, dla porównania ThC ma 42 miejce) który ma na mojego brata oko. Jakbym mu wparował tak pod bokiem na pewno by na mnie wskoczył tak szybko jak by tylko mógł. |
|
|
|
|
|
Noldor
|
Wysłany: 23-10-2006, 17:21
|
|
|
Dla mnie ten cały Ogame to strata czasu grałem może z 3 tygodnie i mi sie absolutnie znudziło. To jest gra typu "im dłużej siedzisz tym lepiej grasz" czyli poprostu kto ma wiecej czasu na klikanie ten jest lepszy. |
_________________ "Za nieobecnych przyjaciół, stracone miłości, starych bogów i porę mgieł. I niech każdy z nas odda diabłu co jego"
-- Neil Gaiman, "Pora Mgieł" |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 23-10-2006, 21:23
|
|
|
Dokładnie. To jest gra dla ludzi, którzy nie mają co robić z czasem. Mnóstwo mikrozarządzania, brak automatyzacji, mnóstwo trików wymagających stałej obecności, żadnego większego sensu. Cała rozgrywka redukuje się do "zamień swój czas na cyferki przy nicku". Fe. |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-10-2006, 21:26
|
|
|
Fakt. Niemniej, wciąż gram >]
Uni12. Gdzieś tam daleko od sojuszu, powolutku >P |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 15-11-2006, 11:25
|
|
|
hm.. ja niedlugo stukne 50k punktow :D |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
|
Wysłany: 15-11-2006, 17:33
|
|
|
no ja dopiero 14k przekroczyłem >< Słabizna ze mnie ale się rozwijam (żeby tylko taśmy starczyło XD )... |
|
|
|
|
|
profesor
|
Wysłany: 01-12-2006, 22:01
|
|
|
No proszę ciekawostka ja też sobie pogrywam na uni1 rezyduję, 6 gala 180k pkt ale złomika miałem zaspałem na f-sa. |
_________________ Pomijając montaż i sceny walki Rocky to dzieło kultowe.
Ostatnio zmieniony przez profesor dnia 01-12-2006, 22:30, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|