MMORPG |
Wersja do druku |
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 01-04-2007, 19:10
|
|
|
Nie chce mi sie juz placic... a mialam na iRO 77 Knight :D |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Galakar
Archmage Assasin
|
Wysłany: 01-04-2007, 19:41
|
|
|
Keii grasz w Ragnaroka na oficjalnym serwerze? Jeśli tak to możesz mi odpowiedzieć jak wygląda gra? Oraz jak wygląda sprawa z płaceniem? :) Grałem kiedyś dwa miechy w Ragnaroka na pirackim serwie, ale z doświadczenia wiem, że oficjalne > pirackie :) |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-04-2007, 21:23
|
|
|
Spójrz na mój podpis :P
W RO nie gram już od dłuższego czasu, ale tak, grałem na oficjalnym dość długo. Nawet na obu oficjalnych - iRO i euRO.
Jak to wygląda, ogólnie i w porównaniu do pirackich serwerów:
- Płatność - podajesz numer karty kredytowej/eKarty/karty Intelligo i wybierasz za jaki przedział czasowy chcesz zapłacić - 1/3/12 miesięcy. Cen poszukaj na stronach serwerów ;)
- Jeśli chodzi o język - na iRO większość osób mówi po angielsku, na euRO niestety po niemiecku
- Na iRO WoE (War of Emperium, pvp polegające na zdobywaniu zamków przez gildie) odbywa się w środku nocy (u nich wieczór), na euRO w godzinach wieczornych wg CET
- Aktualnie oba serwery oficjalne są na tym samym epizodzie - 10.4 Hugel (Ninja/Gunslinger), serwery prywatne update'y mają zwykle niedługo po serwerze koreańskim, ale nie trzeba chyba mówić, jak bardzo jest to w początkowych fazach zabugowane (czasem nawet do końca nie działa dobrze nawet po długim czasie ;)
- euRO ma z tego co się orientuję lepszą obsługę GMów i więcej eventów - to plus. Minusem jest natomiast język, którym porozumiewa się większość graczy (niemiecki >_>)
Ogólnie, jeśli chcesz brać aktywny udział w WoE, nie przeszkadza Ci to, że większość osób mówi głównie po niemiecku i jesteś gotowy płacić trochę więcej (wiadomo, różnica płacenia w dolarach i euro) - graj na euRO. W przeciwnym wypadku polecam iRO.
Aczkolwiek i tak twierdzę, że w RO gra się dobrze tylko ze znajomymi - obojętnie gdzie (najlepiej szczerze mówiąc bawiłem się na ROCity będąc w gildii ze znajomymi z RL ;) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Galakar
Archmage Assasin
|
Wysłany: 07-04-2007, 20:14
|
|
|
Właśnie próbuję RO, narazie 14/6 Swordsman :) Choć kilka rzeczy mnie irytuje: ciągle ktoś się dołącza do bicia moba którego ja zacząłem, brak systemu telli i ogólnie nie zrozumiana zasada porozumiewania się i szkoda, że nie widać ile exp-u potrzebuję na kolejny level :/ |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 07-04-2007, 22:56
|
|
|
Jest system telli. Wpisujesz nick osoby w małym okienku po lewej i piszesz w oknie po prawej. Pisząc % przed tekstem piszesz do party, $ do gildii. Żeby zobaczyć, ile zostało xp, możesz najechać na pasek (tylko %, nie pokazuje liczbowo niestety). A co do KSingu, to zjedź za to ludzi/boty i zagroź zreportowaniem ;) |
|
|
|
|
|
rathann
open-source wizard
|
Wysłany: 11-04-2007, 21:54
|
|
|
A ja za namową Kota (i jednego kumpla wcześniej) gram w EVE-Online od lutego. Bardzo wciągająca gierka, choć z początku może wydawać się trudna. Niech żyje Federacja! |
_________________ Women and cats will do as they please, and men and dogs should relax and get used to the idea.
-- Robert A. Heinlein |
|
|
|
|
krad88
Agemo Krad
Dołączył: 11 Kwi 2007 Skąd: Midgar na Śląsku ^_^ Status: offline
|
Wysłany: 12-04-2007, 17:09
|
|
|
A gra ktoś może w RF online ?
Świetna graficzka i możliwość posiadania włąsnego mecha <mniam> ,choć nie cieszy się duża popularnościa , a szkoda... Ja osobiście grałem na serwerze Azures (jesli ktoś wie o czym mowa...) i przestałem , kiedy to ktoś shakował serwer , przez co moja postać została usunieta <chlip> ... Ale chyba znów zaczne ^^ |
_________________ Gdy spoglądasz w otchłań, ona również patrzy w Ciebie... |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 12-04-2007, 20:55
|
|
|
Grałem w RF Online na oficjalnym serwerze, ale szczerze mówiąc znudził mnie grind, więc grę odstawiłem. |
|
|
|
|
|
Hanus
|
Wysłany: 17-05-2007, 21:36
|
|
|
MU online :>
global server midgard lvl 280+ (280 ale pracuje nad "+") Soul master |
|
|
|
|
|
antico
Follower of Bushido
|
Wysłany: 17-07-2007, 11:02
|
|
|
widzę że nikt nie gra w L2, a szkoda bo gra też ma swój "pseudo" mangowy urok ;]
Noobwars (retired, chociaż postać wciąż jest)
Mavina, Mystic Muse lvl 78
Teon
Guadalquivir, Wind Rider lvl 76 |
_________________ 武士道と云ふは死ぬ事と見つけたり
葉隠聞書 |
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 17-07-2007, 13:31
|
|
|
Mąż się szarpnął i mam własnego WoWa od jakiegoś czasu... :D Chociaż grywam niezbyt intensywnie. Serwer Aszune, mój main to Euryale, Draenei shaman na enhancement, w tej chwili lvl 48. Jeszcze tylko 10 leveli do Outlands! *_* |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Yamu-kun
|
Wysłany: 26-07-2007, 19:32
|
|
|
Jak jeszcze grałem w WoWa to do Outlandu poszedłem na 55 levelu. Da się przeżyć, ale zależy od itemów i czy ktoś pomaga.
Najlepiej jak najszybciej się kierować do Shadowmoon Valley. |
_________________ Pozdrawiam^^ |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 26-07-2007, 20:17
|
|
|
Dziś reaktywowałem konto, można mnie spotkać na Venture Co. pod nickiem "Moritus" (literówka w nicku nie była zamierzona, ale zorientowałem się w okolicach 20 levelu dopiero XD). Aktualnie lv 31 Blood Elf Mage. |
|
|
|
|
|
Sayak
KKAT Leader
|
Wysłany: 03-08-2007, 14:04
|
|
|
Hmm zalerzy kto gdzie bedzie chcial mnie znalesc
Lineage 2 serwer Dragon Network>Nightmare>Taki świecacy sie sps/sws Ajruna (ktos moze mnie znac jeszcze z serwerów Dune(Ajruna),Mobl2(Ajrunia),Katsu(Sayaka)
Silkroad serw Zeus Euro wizzard Ajruna |
_________________ Call Me Sayak
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
|