Crono Triger |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-04-2003, 12:21 Crono Triger
|
|
|
Crono Triger.
Jestem w Factory, w zniszconej przyszlosci, mam tam nacisnac kombinacje klawiszy... oD RAZU ZAZNACZAM, ZE WIEM JAKA, ale nie dziala (przy poprzednim kodzie spedzilem pol roku).
Podobno da sie ja jakos obejsc (znalesc maszyne w innej podlokacji w tej samej lokacji i za jej pomoca przesunac dwie beczki). Gdzie jest ta maszyna?
Ile jeszcze bedzie w tej gierce takich hasel koniecznych, by posunac sie dalej? |
|
|
|
|
|
Martin
Wszechbiblia.Net Admin
|
Wysłany: 19-04-2003, 13:04
|
|
|
CZy to jest ta lokacja ze przy takiej konsoli trzeba wklepac kombinacje klawiszy by otworzyly sie drzwi po prawa. A ta kombinacje uzyskuje sie od szczura ktorego wczesniej trzeba bylo zlapac? O to chodzi? |
_________________ http://www.wszechbiblia.net |
|
|
|
|
Seymour
|
Wysłany: 19-04-2003, 13:18
|
|
|
Musisz wcisnac klawisze L1 i R1 a nie lewo prawo. Ja tez z tym mialem problemy |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 19-04-2003, 16:58
|
|
|
Nie to nie ta...
Z ta meczylem sie wczoraj.
Ale dalem sobie rade. Dostalem kluczyki, przejechalem sie samochodem, zmontowalem robota... Teraz jestem w fabryce i to z nia mam klopot.
Nalezy tam nacisnac przyciski X A B Y... standardowa procedura (zmien w emulatorze je tak, by znajdowaly sie pod jednym klawiszem) nie dziala.
Przeczytalem solucje i wydaje mi sie, ze jest to ostatni tego typu motyw w grze (konieczny do jej przejscia, potem pojawiaja sie jeszcze w subquestach)
Odnosze wrazenie, ze graliscie juz w ta gre... nie ma ktos save bezposrednio po tym momencie? Bylbym bardzo wdzieczny!!! Blagam, nie chce utknac tak jak w Final Fantasy VII (tam utnalem na wykopkach i tez nawet solucja nie pomogla). |
|
|
|
|
|
Gaori Gabriev
|
Wysłany: 19-04-2003, 20:59
|
|
|
mogę ci pomóc ale najpierw wyslij mi sava, to ci przejdę.Jestem w tym dobry.A i jeszcze jedno.Na jakim emulatorze grasz.To chyba jest na emulator.I byłeś już w przeszłości, w jakimś plemieniu?Bo mi się tam zacinała gra i trochę potrwało zanim wykombinowałem jak to obejść.Więc jeśli nie przeszedłeś to wyślij mi savy. 8) |
_________________ Pozdrawiam wszystkich.
Gaori Gabriev
marekjarek@poczta.onet.pl
Gadu-gadu: 3968737 |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 20-04-2003, 09:20
|
|
|
Dzieki za prop[ozycje pomocy.
Save zara przysle, tylko oderwe sie od wigilijnego snadania...
I dowiem sie, gdzie to je zgrywa... |
|
|
|
|
|
Seymour
|
Wysłany: 20-04-2003, 11:11
|
|
|
Nie wiem jak mam inaczej to wytlumaczyc. Zobacz w ustawieniach jak masz zdefiniowane klawisze(X, A, B, Y) i wcisnij po kolei. Chyba powinienes tez wciskac je w jakis odstepach czasowych(chyba po 1 sek. jak uslyszysz charakterystyczne bipniecie). |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 20-04-2003, 11:38
|
|
|
Gralem w ta gre dosyc dawno ale nie pamietam zebym mial jakis problem z kombinacjami (w ogole nie pamietam zadnych kombinacji).
Jesli chodzi o Finala VII to wykopaliska sa bardzo proste. Chodzi o to zeby kopac mniej wiecej w miejsco przeciecia sie spojrzen robotników których wczesniej wynajmujesz. To naprawde nie jest takie trudne.
<Ta gra sie nazywa Chrono Trigger> (wie ktos skad sciagnac jej druga czesc- Chrono Cross?) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Setzer
|
Wysłany: 20-04-2003, 21:07
|
|
|
tutaj trzeba podac kombinacje DWÓCH z tych czterech pod rząd.
Czyli- klikasz B, B i przenosi ci się pierwsza beczka. Drugiego nie pamiętam, ale z XABY masz mozliwosci: XX, XA, XB, XY, AX, AA, AB, AY itd.
Nie ustawiasz nic pod emulatorem - nie ustawiaj dwoch klawiszy pod jeden! Miedzy dwoma nacisniecami moze byc nawet godzina przerwy. Po prostu musisz wstukac kombinacje dwoch sposrod czterech.
Powodzenia! |
|
|
|
|
|
Gaori Gabriev
|
Wysłany: 20-04-2003, 23:20
|
|
|
1.Chrono trigger jest w emulatorze????Bo jak tak to są to plik i z tą samą nazwą, ale innym zakończeniem.A jak nie to gie.To musi być drugi plik który się tworzy podczas gry.Ale wyślij mi całą grę i ten plik(o ile taki jest)_jeszcze raz.Przyszedł mail ale bez załącznika. 8) |
Gaori Gabriev
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 21-04-2003, 07:04
|
|
|
Dobra, ponowna proba wyslania gry...
Wczoraj w pierwszym mailu zapomnialem zalaczyc gre, a drugi, w ktorym ten blad poprawilem wrocil do mnie.
Wyglada na to, ze ten plik jest po prostu za duzy by go wyslac. |
|
|
|
|
|
cronotrigger
|
Wysłany: 21-04-2003, 08:32
|
|
|
Gourry --> a może poprostu emu.makii.pl
dział gry --> SNES i wybietrz moją ulubioną grę ChronoTrigger |
_________________ GG: 4394697 |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 21-04-2003, 09:05
|
|
|
Zle zrozumiales kontekst wypowiedzi...
Ja mu chce wyslac save, zeby przeszedl mi pewien moment w grze (haslo "X", "A", "B", "Y" w fabryce...).
Dobra chyba znalazlem, ktory plik jest savem... |
|
|
|
|
|
Setzer
|
Wysłany: 21-04-2003, 18:36
|
|
|
hmm... nie wydaje mi sie, zeby nacisniecie czterech guzikow bylo takie trudne, szczegolnie ze nie trzeba je nacisnac razem, a kolejno po sobie...
X A B Y ... powinienes wiedziec, ktore klawisze ustawiles pod nie, a jak nie wiesz, to mozesz latwo podejrzec w ustawieniach. |
|
|
|
|
|
Gaori Gabriev
|
Wysłany: 21-04-2003, 23:21
|
|
|
Ten plik też nie działa.Wyślij mi pliki z nazwą gry i rozszerzeniem np.000,001 itd. aż do chyba 008.Wyślij mi wszystkie.Proszę!!!!!!
A to co znalazłem:
po lewej stronie znajduje się drabina, natomiast na środku jest korytarz. Konsola na końcu tego korytarza wymaga hasła : X A B Y (to od wymowy nazwy systemu : Zabie). Jeśli wprowadzenie hasła nie będzie możliwe, to konieczne stanie się odwiedzenie części fabrycznej (dość duża, ale nie ma tam zbyt wielu wrogów). Trzeba tam znaleźć urządzenie sterujące ramieniem podnośnika i przenieść dwie beczki w inne miejsce. Wracając do laboratorium : kiedy hasło zostanie przyjęte, drzwi po prawej stronie od komputera otworzą się, a Ty będziesz mógł wyłączyć system. W tym samym momencie włączy się alarm. Niestety winda nie działa i musisz wrócić na piechotę. Na piętrze (- 2) napotkasz jednak przeszkodę, dawnych kolegów Robo.
Mam nadzieje że pomoże ci
8) |
Gaori Gabriev
|
|
|
|
|