Darmowe MMORPG |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 03-02-2011, 11:05
|
|
|
Ot ciekawostka, może ktoś się zainteresuje. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 16-02-2011, 12:38
|
|
|
Ja mam takie pytanko: Czy ktoś się może orientuje, kiedy nastąpi migracja ostatniego serwera Tales of Pirates do nowej wersji gry? |
|
|
|
|
|
vigi
Gość
|
Wysłany: 13-01-2012, 02:06
|
|
|
fajna lista z darmowymi MMO - na bieżąco aktualizowana
[url="http://topmmo.pl"]TopMMO.pl[/url] |
|
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 13-01-2012, 18:46
|
|
|
vigi napisał/a: | fajna lista z darmowymi MMO - na bieżąco aktualizowana
[url="http://topmmo.pl"]TopMMO.pl[/url] |
a gdzie na tej liscie jest np. DDO? kiepska lista |
|
|
|
|
|
Silla
małe i wredne
|
Wysłany: 12-07-2012, 21:39
|
|
|
Hm, a grał ktoś może w Aiona? Dobre to to i czy faktycznie jest darmowe (bo gdzieś mi mignęło, że tak)? |
_________________ Dziwactwo rzecz względna.
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 12-07-2012, 22:40
|
|
|
Standardowe koreańskie MMO, czyli straszny grind i dużo pvp, mnie nie wciągnęło. Za to śliczna grafika. Od tego roku w Europie można grać za darmo (tylko kopię gry trzeba najpierw kupić), ale zdaje się wtedy ma się okrojone opcje. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 13-07-2012, 01:48
|
|
|
Irian napisał/a: | Standardowe koreańskie MMO, czyli straszny grind i dużo pvp, mnie nie wciągnęło. Za to śliczna grafika. Od tego roku w Europie można grać za darmo (tylko kopię gry trzeba najpierw kupić), ale zdaje się wtedy ma się okrojone opcje. |
Nie trzeba kupować, Aion jest całkowicie F2P. Z tego co słyszałem, ograniczenia bez sklepiku, czy jak oni tam zarabiają w przypadku wersji EU są dużo gorsze niż w US, więc ludzie często wybierają granie na amerykańskich serwerach.
Co do samej gry, ponoć grindu jest dużo mniej (grałem do miesiąca przed premierze i od 30 poziomu było licho). Bardzo podoba mi się pomysł na dodanie możliwości szybowania i całej wielkiej mapy PvP ze swobodnym lataniem. Niestety, jak napisała Irian - poza tym to typowy koreański MMO.
Jeśli jeszcze żaden Cię nie znudził, to można spróbować, w końcu jest za darmo. |
|
|
|
|
|
Silla
małe i wredne
|
Wysłany: 13-07-2012, 10:57
|
|
|
Jedynym koreańskim MMO w jaki do tej pory grałam był L2. I całkiem mi się podobał, teraz też jest już F2P. Jedyny haczyk jest taki, że trzeba coś tam ściągnąć (nie pamiętam już co), a owo coś jest robaczkiem. Ledwo się tego pozbyłam. Mam pewne obawy, czy z Aionem też tak nie jest. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 13-07-2012, 12:20
|
|
|
Silla napisał/a: | Jedyny haczyk jest taki, że trzeba coś tam ściągnąć (nie pamiętam już co), a owo coś jest robaczkiem. |
Jeśli mówisz o oficjalnym serwerze, to na pewno błąd, który został naprawiony. Tak wielkie firmy raczej nie mają w interesie wirusowania potencjalnym klientom komputerów. Chyba, że masz na myśli prywatne serwery... |
|
|
|
|
|
Silla
małe i wredne
|
Wysłany: 13-07-2012, 13:00
|
|
|
Miałam na myśli właśnie oficjalny. Bodajże w listopadzie wprowadzili możliwość grania F2P + spolszczenie. Ha, poczytałam trochę i ten tzw. robaczek to Frost, zabezpieczanie NCsoftu, które sobie wesoło skanuje cały komputer. Jeśli nadal to stosują, to ja podziękuję. A szkoda, bo naszła mnie ochota, żeby sobie znowu w L2 pograć. |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 13-07-2012, 21:01
|
|
|
Silla napisał/a: | ten tzw. robaczek to Frost, zabezpieczanie NCsoftu, które sobie wesoło skanuje cały komputer |
Cóż... ostatnio większość firm ma coś takiego... Origin EA chociażby. |
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 13-07-2012, 23:07
|
|
|
Zna ktoś może jakieś MMO z naprawde niskimi wymaganiami systemowymi? Na nowego kompa podczas tych wakacji mi się nie zanosi, a jak wiadomo ilości czasu podczas tego okresu sprzyjają nolifeieniu.
<Grałem w Battle of Immortals i Conquer online z tych z niższymi. > |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 14-07-2012, 02:37
|
|
|
Daerian napisał/a: | Silla napisał/a: | ten tzw. robaczek to Frost, zabezpieczanie NCsoftu, które sobie wesoło skanuje cały komputer |
Cóż... ostatnio większość firm ma coś takiego... Origin EA chociażby. |
Owszem, ma. Ale dramatyzowanie jeśli chodzi o działanie tego typu programów jest moim zdaniem bardzo przesadzone.
@Repli
Ragnarok Online, Lineage 2, większość darmowego badziewia. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 14-07-2012, 09:19
|
|
|
Keii napisał/a: | @Repli
Ragnarok Online, Lineage 2, większość darmowego badziewia. |
Problem w tym, że mój komputer to serio szrot (512mb ram... chyba dalszych wymagań mówić nie muszę?) |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 14-07-2012, 09:33
|
|
|
Wszystko co podałem wyszło w czasach, kiedy Twój komputer był jeszcze solidną maszyną. |
|
|
|
|
|
|