Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Neopets |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 12-12-2006, 10:49
|
|
|
wiesz, króliczek jest Limited Edition, czyli z serii limitowanej, a jednym ze sposobów na jego dostanie jest lab. Innym natomiast jest zrobienie sobie króliczka w Cynunny day, kiedy TNT "wypuszcza" co pół godziny po jakieś 100 - 150 sztuk przez cały dzień (27 kwietnia) |
|
|
|
|
|
Doreen
Little Lotte
|
Wysłany: 12-12-2006, 18:46
|
|
|
Wiem, ale:
a) nie chce mi się po prostu czekać do kwietnia
b) skoro prawdopodobieństwo zmiany na jakikolwiek inny gatunek jest 5%, to prawdopodobieństwo zmiany na akurat króliczka jest minimalne. A ja zazwyczaj nie mam szczęścia w loteriach ;)
Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest potion. Tak, wiem, również najdroższym, ale po kilku dniach od reaktywacji konta mam 70,000 and counting, a w trading post widziałam cybunny trans potion za 500,000 czyli nie jest aż tak tragicznie.
Oczywiście, potem trzeba będzie zacząć zbierać na Halloween paintbrush... ^_^'[/b] |
_________________ "The tiny spark you give,
Also set my heart aflame...
That all the songs you hear me sing,
Are echoes of your name."
Ikonka stąd
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-12-2006, 21:16
|
|
|
Sugeruje najpierw brush - one beda drozec (byl spory wysyp na halloween) |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 07-02-2007, 15:01
|
|
|
Broń... Co wybrać? Generalnie cena gra rolę, jeśli wynosi więcej, niż 200k. Nie mniej jednach chodzi raczej o skuteczność, niż prestiż. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 08-02-2007, 15:10
|
|
|
Już spieszę z odpowiedzią:
Na początku warto postawić na tzw. bronie sześcioikonowe. Każda ikona zadaje określną ilość obrażeń zależną od siły zwierzaka. Najlepszymi brońmi na początek są Scarab Ring (kosztuje poniżej 5k i dodatkowo broni przed obrażeniami fizycznymi i ognistymi), Obsidian Dagger i Bone Scepter. Są tanie i skuteczne. Kolejny etap to bronie 8 lub 9 ikonowe (np Essence of Esophagor, Psellias fighting fan, Ice Club) - te już kosztują 100-200k. Następnie 10 ikonowe, jak Ramtors Spellbook czy Scuzzys Comb - wydatek ok 500k - 750k. Potem już idzie wysoka liga, jak 13 ikonowy Bow of Destiny za parę milionów. Na końcu można zainwestować np w Sword of Skardsen zadający 16-24 ikon, ale kosztuje 11 milionów. Pirate Captains Cutlass to wydatek w granicach 15 mil (obrażenia podobne do Skardsena). A kolejne, potężniejsze bronie to już sprawa nieosiągalna... (dziesiatki czy wręcz setki milionów).
http://idb.finalhit.org/ - a tutaj poradnik dla battledomerów :P |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 08-02-2007, 20:17
|
|
|
Sakiewka Złamanych Neopointów. Wyłowiłem z wody, służy do tego, żeby drażnić neopeta (tzn. można się z nim nią bawić, ale gdy się to robi, to pet wrzuca właścicielowi). Nie zepsuje sobie zwierzaka strasząc go tym? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 08-02-2007, 20:21
|
|
|
Jak będziesz przesadzał, to mu nastrój spadnie. Sakiewkę najlepiej sprzedać, chodzi po niecałe 1.5k |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 15-02-2007, 18:36
|
|
|
Mozna tez ją naprawic za dopłata, czasem sie opłaca. |
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 22-02-2007, 10:20
|
|
|
Jeśli trafiłem na Ice Club za 90K to mam się cieszyć, tak?
Bambosh: a jaką ochrone polecasz, tak w przedziale 100-200k? |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 22-02-2007, 17:42
|
|
|
Cóż, obrona w sumie zdaje egzamin tylko wtedy kiedy inwestuje się we współczynnik defence. Jeśli ktoś trenuje labem, to defence jest z reguły koszmarnie niski i wtedy niezbyt opłaca inwestować w tarcze bo ich efekt jest marny. A trenowanie codestonami kosztuje, zwłaszcza powyżej 80 punktów...
Na początek dobre są scarab ringi i leaf shield. Potem nie wiem, wiem tylko tyle że jedną z najlepszych tarcz jest Ghostkershield za 6 milionów - pod warunkiem że ma się wysoki defence.
Są jednak skille obronne które wręcz należy mieć, czyli burrow i sink. Zatrzymują 97% ataku (Burrow przepuszcza light i dark, a sink air i cos jeszcze XD). Jeszcze jest przedmiot downsize! za ok 5k - zatrzymuje 50% obrażeń - można użyć raz na walkę. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 30-04-2007, 21:37
|
|
|
Kitchen Quest czy opłaca się go robić? Czy wychodzi się na zero? |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 03-05-2007, 22:29
|
|
|
Kocioł na Mystery Island i drugi, podobny u "chinczykow". Można do niego wrzucać rożności celem ugotowania z nich dania.
Czy są do tego jakieś przepisy lub receptury? Czy też można wrzucać tam dowolne przedmioty i liczyć na efekt? |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 03-05-2007, 23:04
|
|
|
Receptury do kotła na Mistery Island na pewno istnieją, o choćby tu http://sunnyneo.com/cookingpot.php
Co do tego drugiego kotła - o ile wiem, to nic nie wiadomo. Prawdopodobnie związany z nim jest jeden avatarek, ale metody rozwiązania nadal nikt nie zna. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 04-05-2007, 09:05
|
|
|
ja sie tylko tak zapytam... jak zaczac gre ! mam juz konto i peta... i co dalej mam zrobic?? :( |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|