Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ciekawostki okołogrowe |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-10-2009, 12:50
|
|
|
Ogólnie gra pełna jest fanserwisu. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-10-2009, 13:50
|
|
|
I już wiadomo, za co te 40/40 w Famitsu... |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-10-2009, 14:02
|
|
|
Trzeba tylko pamiętać o dwóch rzeczach:
Po pierwsze, 40/40 dostała wersja na X360, ta na PS3, będąca konwersją zgarnęła "jedynie" 38/40.
Druga sprawa, że za grę wzięli się twórcy DMC, które przecież w swojej kategorii jest nie do pobicia - jestem w stanie bez większych problemów uwierzyć, że Baynoetta może być naprawdę bardzo dobrą grą.
Jak stwierdził ktoś w komentarzach na kotaku - 'ludzie wieszają psy na grze za jej styl graficzny, a czy w innych miejscach nie twierdzą, że och jaka to dla nich grywalność jest najważniejsza?'.
Trochę żałuję, że nie mam żadnej konsoli nowej generacji, żeby sam się przekonać jak z tą całą Bayonettą (i paroma innymi grami) faktycznie jest. Ale tylko trochę. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 28-10-2009, 09:55
|
|
|
Szykuje się niezła afera z Modern Warfare 2
Nieładnie, Infinity Ward, nieładnie... Żeby przy tak popularnej marce próbować jeszcze marketingu opartego na skandalu? Do sieci wyciekł film, na którym widzimy misję z zamachem terrorystycznym na lotnisku.
Gracz wciela się w terrorystę strzelającego do bezbronnych cywili.
Już w pierwszym MW furorę zrobiły fragmenty "pokazujące prawdziwe okrucieństwo wojny" itp. ale teraz zaczynają odzywać się głosy, że autorzy przesadzili. Ech, gdyby tylko rozgrywka też była tak "realistyczna", a nie polegała na radosnym i beztroskim wyrzynaniu dziesiątek żołdaków wroga pakujących się pod lufę... |
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 28-10-2009, 12:07
|
|
|
Heh, gdyby rozgrywka była naprawdę realistyczna, to wszyscy którzy tego "realizmu" się tak domagają by odpadli jako pierwsi - krzycząc "jakie to truuudne!" |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 28-10-2009, 13:08
|
|
|
Gdyby gra była realistyczna, to pod USB podpinałoby się elektrody umieszczone na ciele. Skoczysz z wysoka - boli, dostaniesz kulkę - boli. >D |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 28-10-2009, 18:37
|
|
|
Powinien być prawny zakaz sprzedawania gier dla moralfagów.
Jak zabiję terorystę - bardzo ładnie, spełniłeś obywatelski obowiązek.
Grając terorystą zabiję cywila - jestem obrzydliwym, bezdusznym maniakiem śmierci i powinienem zostać odizolowany od społeczeństwa.
Nie no, sory, nazywanie grupy pikseli "terorystą" i "cywilem" to chyba spore nadużycie. Dlaczego niby mamy to wszystko przesiewać?
Nie widzę tutaj nic zdrożnego. To tylko gra, nic poz atym. Problem mają właśnie ci, którzy widzą tutaj zabijanie ludzi, a już "matek i dzieci" to nawet nie będę wspominał.
Dlaczego nikt nie zrobi gry, w której wcielamy się w SSmana? To by dało wielu ludziom do myślenia bardziej, niż wizyta w Auschwitz.
Z resztą, dlaczego nikt się nie denerwuje, że w grach można zabijać bandytów, recydywistów, przecież to też ludzie, czym się różnią od tych pikseli an lotnisku? |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 28-10-2009, 19:07
|
|
|
Cytat: | Z resztą, dlaczego nikt się nie denerwuje [...] |
Jak to nie? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 28-10-2009, 19:20
|
|
|
Chodzi mi o pretensje w odniesieniu do tego właśnie tytułu. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 29-10-2009, 10:04
|
|
|
Slova napisał/a: | Dlaczego nikt nie zrobi gry, w której wcielamy się w SSmana? To by dało wielu ludziom do myślenia bardziej, niż wizyta w Auschwitz. | I tu właśnie się mylisz. Prawdziwym problemem nie jest to, że takie gry powstają, ale że NIE dają osobom w nie grającym do myślenia (nic zresztą dziwnego - po pierwsze nie są pod tym kątem tworzone, po drugie są zwykle robione właśnie pod odbiorców, którzy nie są zdolni/nie chcą wyciągnąć więcej wniosków niż "Cool!"). Granica tego, co w grach jest dozwolone przesuwa się systematycznie, bo co chwila pojawia się jakiś nowy projekt który ma być "Bardziej" (a najlepiej jeszcze, jakby narobił skandalu - wtedy na pewno o nim ludzie usłyszą). Tanie szokowanie okazuje się być lepszą inwestycją niż porządna fabuła - gry stają się coraz bardziej krwawe, przesuwające granice moralne... i coraz bardziej prymitywne. To ostatnie tak naprawdę boli najbardziej.
Na szczęście zawsze jest jeszcze Blizzard. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 29-10-2009, 17:37
|
|
|
Wiesz, mnie zastanawia, dlaczego granie nazistami w jakiejś grze jest niesmakiem, a już armią czerwoną, która była najmniej zdyscyplinowaną armią w tamtych czasach (chodzi mi o wojska europejskie) i raczej nie trzeba przypominać, do czego byli zdolni jej żołnierze, jest politycznie poprawne. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 29-10-2009, 18:55
|
|
|
Slova napisał/a: | Wiesz, mnie zastanawia, dlaczego granie nazistami w jakiejś grze jest niesmakiem | A, to zależy jakimi nazistami - nie przypominam sobie jakiejś specjalnej afery przy (świetnym zresztą) Panzer Generalu. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 29-10-2009, 18:57
|
|
|
Mówię tutaj o grach pokroju Call of Duty właśnie. W żadnym CoDzie nie było kampanii dla Niemców... |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-10-2009, 19:09
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | Slova napisał/a: | Wiesz, mnie zastanawia, dlaczego granie nazistami w jakiejś grze jest niesmakiem | A, to zależy jakimi nazistami - nie przypominam sobie jakiejś specjalnej afery przy (świetnym zresztą) Panzer Generalu. |
Była, była. Przy pierwszym PG, który zakładał kampanie tylko dla Niemców, sypało się sporo gromów. To chyba pierwszy przypadek oskarżania gry o propagowanie nazizmu jaki pamiętam.
Aferę z Codename: Panzers chyba już wszyscy pamiętają. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 29-10-2009, 19:25
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Codename: Panzers |
No mnie chyba ominęło. Możesz pokrótce wyjaśnić? |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|