Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
PBCH - reaktywacja? cd. |
Wersja do druku |
Ankur
Mag Czarnych Szat
|
Wysłany: 02-07-2005, 21:47
|
|
|
Ja już wróciłem z Indii, więc też mam czasu sporo :). Muszę tylko wiedziec odpowiednio wczesniej, żeby na dany wieczór czy cus nie planowac nic innego ;). |
_________________ Pozdrawiam,
Ankur :) |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-07-2005, 11:30
|
|
|
Ja natomiast w tej chwili jestem bez netu i bez pieniędzy na caffe... Niestety szanse, bym coś poprowadził są bliskie zeru. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ankur
Mag Czarnych Szat
|
Wysłany: 08-07-2005, 22:04
|
|
|
Ehhh... i co, pomysł z reaktywacją spalił na konewce? :/ |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 10-07-2005, 21:45
|
|
|
Wygląda na to, ze po prostu nie bardzo ma kto prowadzić... Tradycyjny MG z kafejki chyba jednak nie będzie nadawać, trochę to dla wszystkich niewygodne (zwłaszcza dla niego).
Hmmm... Daer? *_* |
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-07-2005, 23:25
|
|
|
Daer się zgadza, tylko kiedy XD? I kto jest chetny i jaka postacią :-)?
(Niehc ktoś szturchnie osoby niepojawiające sie na forum, a grające XD) |
|
|
Ankur
Mag Czarnych Szat
|
Wysłany: 16-07-2005, 16:43
|
|
|
Ja proponuję, żeby zgadac się na gg albo czacie a nie na forum - tam łatwiej ;).
Jak coś, moje gg to 5466475 i ofkors jestem chętny do grania =P.
A postac... to już zależy, ale jak znam siebie, to prawdopodobnie znowu będę chaotycznym neutralnym magiem 'a la Raistlin' :P. Ale to może ulec zmianie, zależy kto będzie drużynie potrzebny itepe itede... :) |
|
|
|
|
Ankur
Mag Czarnych Szat
|
Wysłany: 03-08-2005, 23:07
|
|
|
Dobra... widzę że topic stanął w miejscu, prawdopodobnie z powodu braku MG.
Tak więc na chwilę obecną zgłaszam się na MG (jeśli ktoś inny się znajdzie, to chętnie zagram graczem ;)).
-Prowadzic mogę w systemie DND3 (albo 3.5), bo do niego mam podręczniki itp.
-Miło by było, gdybyście nie stworzyli teamu składającego się z pół-smoka, drowa, wampira itp, raczej normalne postacie (no chyba, że ktoś inaczej nie da rady... ale to do ustalenia na gg wtedy).
Co do klas - proponuję bez czarowników, to jeśli chodzi o klasy podstawowe. Jeśli ktoś chce grac klasą prestiżówką, to musi wyraźnie zaznaczyc to w historii (do wyboru prestiżówki ze wszystkich podręczników jakie wyszły, większośc mam na kompie w postaci skanów więc nie będę miał większych problemów ze znalezieniem 'w razie czego' :D).
-Charakter drużyny jest mi obojętny, dostosuję się (drużynie dobrej łatwiej się prowadzi, ale na złych czy neutralnych się nie obrażę ;)).
-Level startowy proponuję ok 8 - postacie na tym levelu nie są słabe i nie zginą po celnym ciosie goblina :P, ale nie są też super-wymiataczami i muszą się miec na baczności...
Złoto i początkowe przedimoty magiczne - do ustalenia na gg (w złocie będzie różnica zależna od klasy postaci, historii itp, a itemy magiczne... nie chciałbym narazie nic przegiętego ;)).
-Fajnie by było, gdyby drużyna składała się z 3-4 postaci - kiedy jest ich mniej, czasem jest nudnawo, a kiedy jest więcej... cóż, ciężko opanowac ten chaos ;).
-Częstotliwośc sesji... no, tu już nie mogę sam ustalic, bo to zależy kto kiedy ma czas i chęci. Ale przewiduję, że wyjdzie średnio jedna sesja w tygodniu.
Domyślam się, że większośc z was zna mechanikę D&D i ma dostęp do podręczników (jak chocby skany ściągnięte z netu). Jeśli jednak ktoś bardzo chce pograc, a nie bardzo wie jak zrobic postac - mogę pomóc na gg :).
Kartę postaci możecie ściągnąc z mojego ftp'a:
http://republika.pl/narre/Karta%20Postaci.rar
Jest bardzo prosta w obsłudze i łatwo ją modyfikowac, to chyba najlepsza karta postaci jaką widziałem ;).
To by było chyba na tyle... oczywiście, jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia (np. wolelibyście zaczynac z innego levela albo cuś), to walcie śmiało. Co do dokładniejszych informacji, takich jak sposób przydzielania atrybutów itp - podam to wszystko później, kiedy znajdą się chętni do gry. Ja się rozpisałem, mam nadzieję że skoro MG już jest wybrany, to i gracze się znajdą... ^^"
Moje gg - 5466475. Chętni/e piszcie :P. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|