PBCH - reaktywacja? cd. |
Wersja do druku |
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 23-05-2005, 18:27 PBCH - reaktywacja? cd.
|
|
|
Cóż... jak w temacie... wiem że już o tym mówiliśmy i że PBCH wróciło, jednak niestety znowu upadło... dlatego mam pytanie - czy są jacyś chętni, by ponownie rozpocząć grę gdy nam wszystkim (ja akurat juz mam okres po maturach, a więc do czasu składania papierów dużo czasu XD) skończą się sesje/matury/egzaminy/etc.? Ja na przykład bardzo chętnie bym wrócil do tej rozrywki :-))))) I to w dowolnej roli :-)
Acha, właśnie... więc czy bylibyście za, i jeśli tak, to kto zglosiłby się do prowadzenia? Jakby sie kilku MG uzbierało, można by prowadzić na przemian :-) No i od kiedy i w jakim terminie moglibyście mniej więcej zacząć grać? |
|
|
Ankur
Mag Czarnych Szat
|
Wysłany: 23-05-2005, 18:44
|
|
|
No więc... (tak, wiem, od 'no więc' się zdania nie zaczyna ^o^) Ja pogram bardzo chętnie :). Co do prowadzenia... chętnie bym poprowadził, bo lubię mistrzować, ale niestety ciężko u mnie z czasem wolnym, a w związku z tym ambitniejsze kampanie z intrygami itp byłyby raczej wielką rzadkością :(. Jak będzie trzeba, od czasu do czasu mogę poprowadzić, ale na wszelki wypadek nie licz mnie jako 'stałego MG' ;).
I pytanko - w jakim świecie chciałbyś grać? Nie orientuję się w co się teraz grywa bo ostatnio w pbch grałem chyba z 2 lata temu, ale mam nadzieję że - cokolwiek to jest - do Dragon Balla mu daleko :P. |
_________________ Pozdrawiam,
Ankur :) |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 23-05-2005, 18:58
|
|
|
My jak do tej pory grywaliśmy mniej-więcej w świecie Slayers. Tak naprawdę mniej jak więcej, bo jeśli w drużynie zasuwa dorodny troll, a złota smoczyca jest uparcie podrywana przez pewnego drowa (PLASK! - -"), to to chyba jednak niezupełnie ten świat. Przypuszczam, ze do ustalenia.
Na nic ambitnego bym nie liczyła (chyba, ze poprowadzisz?), zazwyczaj cokolwiek nie byłoby planowane, kończyło się na sesji humorystycznej. No, może z paroma wyjątkami, ale Dąbi juz nie prowadzi _^_ Za to cokolwiek się nie działo, było mnóstwo dobrej zabawy.
Ja się jak zwykle piszę, byle po sesji (a sesja kończy sie u mnie 3 czerwca, czyli zaraz). Na prowadzenie nie bardzo - wszyscy pamiętaj, jak bardzo lubię prowadzić? Nie? Mam przypomnieć? :P, ale na granie jak najbardziej. Zresztą zopbaczymy, co się uzbiera :] |
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 23-05-2005, 19:16
|
|
|
Ja bardzo chętnie znowu wcieliłbym się w większe zło (Mistrza Gry) lub mniejsze (Mefista), lecz niestety... Dopiero po sesji. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ankur
Mag Czarnych Szat
|
Wysłany: 23-05-2005, 19:47
|
|
|
Świat Slayersów.. superowo :). Bo to takie fantasy w klimatach anime, czyli to co tygryski lubią najbardziej ^^. Ale rozumiem że drowy, duergarowie, svirfneblini i inne rasy non-slayers są dopuszczalne? :P
Co do humorystyczności... ja nie mam nic przeciwko humorowi. Tylko swego czasu dobijały mnie sesje a'la dragonbul, w których potężny demon chce zgładzić świat i drużyna musi go killim. Ale jak jakaś tam fabułka będzie, a do tego dojdzie humorek... to super ^^.
Przy okazji - JEŚLI już bym prowadził, to miłoby było jakby gracze skrobnęli historie swoich postaci, bo moje sesje dość często opierały się na owych historiach (1. bo uważam, że wtedy przyjemniej się graczom odgrywa postacie, 2. bo jestem leniwy i nie zawsze chce mi się myśleć samemu, a tak to już mam podstawy :P). No ale mam nadzieję że skrobnięcie histy nie będzie problemem? :) |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 23-05-2005, 19:58
|
|
|
O, tu się nawet parę starych postaci uchowało... Nie wiem, kto ze starego składu nadal chciałby się bawić, ale Jurga przeczytać trzeba, bo opis jest piękny XD
http://forum.wszechbiblia.info/tematy25/1143.htm |
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 23-05-2005, 20:19
|
|
|
Taaaaa... Widze, że Mefista w końcu zapomniałem dokończyć... |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ankur
Mag Czarnych Szat
|
Wysłany: 23-05-2005, 22:45
|
|
|
Tiaaa, opis trolla rox xD. Szczególnie przy tych technikach (Droga ciężkiej maczugi i rzucania ciężkimi rzeczami czy cuś) zwijałem się w krześle ze śmiechu :D. |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 25-05-2005, 10:48
|
|
|
Czyli jak na razie mamy 3 osoby do ewentualnego mistrzowania :-) Dobry wynik :-) To chyba metoda przemienną, tzn. każdy prowadzi do końca 1 przygode (może nawet na kilku sesjach), a potem zmiana prowadzącego? Bo taka zmiana co tydzien była jednak niewygodna :-(
Czyli świetnie, PBCH wróci :-)
PS: Zeg, nie tylko ty... musze w końcu zrobić w 100% tego drowa :-D |
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 25-05-2005, 23:49
|
|
|
Nie mam nic przeciwko, mogę grać :P, ale najlepiej jak mi sie sesja skończy ^^'. I pewnie zrobię nową postać :P. |
|
|
|
|
|
Ankur
Mag Czarnych Szat
|
Wysłany: 25-05-2005, 23:59
|
|
|
A tak z ciekawości spytam...
Czy jakiś MG chciałby pomistrzować w Podmroku? :P Założę się, że sporo osób zrobi drowy (ja pewnie też ;)), więc można by w sumie poprowadzić sesje w ich 'ojczyźnie'... Lloth, okrótne Matki Opiekunki z wężowymi biczami i rodzeństwo wbijające ci bez skrupułów sztylet w plecy - to ja lubię :P. |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 26-05-2005, 11:40
|
|
|
Ankur - sesje w Podmroku już się odbywały... Kiedy to Matka Opiekunka wysłała drużynę powierzchniowców, żeby dorwali jednego renegata nazwiskiem Do'Urden :P (czy jak mu tam było). A zgraja była ciekawa, a ja jako rozpieszczona szlachcianka matkowałam małemu goblinowi :P
Chętnie zagram, Alamarią jak zwykle :> |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 21-06-2005, 22:29
|
|
|
Ok! Sesja mi się skończyła... Powiedzcie więc: kiedy, kto i gdzie gramy? I ile mam czasu na wymyślenie scenariusza? |
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 22-06-2005, 01:25
|
|
|
Ankur napisał/a: | A tak z ciekawości spytam...
Czy jakiś MG chciałby pomistrzować w Podmroku? :P Założę się, że sporo osób zrobi drowy (ja pewnie też ;)), więc można by w sumie poprowadzić sesje w ich 'ojczyźnie'... Lloth, okrótne Matki Opiekunki z wężowymi biczami i rodzeństwo wbijające ci bez skrupułów sztylet w plecy - to ja lubię :P. |
Hmmm to mi przypomina moja okolice ale kurde widze słońce tak wiec to nie podmrok.
Ja powiem szczerze co do Drowów to je trzeba umieć grać a nie wygłupiać i tyle |
Ostatnio zmieniony przez Zegarmistrz dnia 23-06-2005, 23:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
|
Wysłany: 23-06-2005, 18:07
|
|