Jakich dodatków do Firefoxa używacie? |
Wersja do druku |
Shlizer
prawie jak admin =p
Dołączył: 09 Mar 2009 Skąd: wziąć na piwo? =p Status: offline
|
Wysłany: 10-03-2009, 15:29
|
|
|
Ja tam mało tego mam =)
Greasemonkey - do zabawy własnymi skryptami na stronach
Live HTTP Headers - przydatne do operowania na sesjach oraz nagłówkach stron
Słownik - nie wiem czemu jeszcze się nie pojawił =p |
|
|
|
|
|
aliaren
yadda yadda~
|
Wysłany: 02-04-2009, 12:10
|
|
|
Z rzeczy już wymienionych:
Adblock+
Downthemall
Download statusbar
Foxmarks
Rikaichan
Greasemonkey [głównie do instalowania skryptów związanych z deviantARTem]
Dodatkowo:
Twitterfox - nakładka umożliwiająca wysyłanie wiadomości bez wchodzenia na swój profil na stronie Twittera
Ling toolbar - skrót do słownika ling.pl |
_________________ see without looking
hear without listening
breathe without asking
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 08-04-2009, 14:21
|
|
|
Ojejkuś jejkuś, jaki to jest przydatny temat, a ja go wykopałam dopiero parę dni temu!
Moje dodatki:
- Adblock Plus - niezbędny.
- Fasterfox - trochę przyspiesza mi firefox'a.
- FoxyTunes - bardzo przydatne! Kontroluję sobie foobara z przeglądarki, świetna sprawa.
- Mouse Gestures Redox - na razie z tego nie korzystam, ale muszę się w końcu nauczyć. Poręczne.
- TwitterFox - głównie do informowania mnie o nowych wiadomościach, swoje własne wolę pisać normalnie ze strony. Kwestia przyzwyczajenia.
A jedyny bodajże jeszcze przez nikogo nie wymieniony, to Speed Dial - spodobało mi się w Operze. Po dodaniu nowej karty, zamiast białej pustej strony, mam takich 9 mniejszych ramek z miniaturkami ulubionych stron (o coś takiego). Można ustawić co ile mają się one odświeżać, no i po kliknięciu na daną ramkę od razu przechodzę do strony. Dla mnie - super sprawa! |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 26-05-2009, 09:30
|
|
|
Ostatnio zainstalowałem sobie Flashblocka :) . I od razu strony przyjemniej się przegląda ^_^ (reklamy w postaci animacji flashowych nie zawsze dają się wyłączyć adblockiem+...). |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 21-11-2009, 14:30
|
|
|
Dobra, rybki, czy ktoś może mi przypomnieć, jak się nazywał ten plugin ubijający ficzer "pociągnij zakładkę w dół, a otworzymy ci ją w nowym oknie"? |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 21-11-2009, 14:48
|
|
|
'bug489729'
serio. |
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 21-11-2009, 14:52
|
|
|
Tak, pamiętałam, że coś dziwnego. Dzięki :D |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 22-11-2009, 14:00
|
|
|
A u mnie mały update - zainstalowałem yExplore, dodatek wykorzystujący ciekawą funkcjonalność wyszukiwarki Yahoo. Mianowicie pozwala na wyszukanie stron, linkujących do wskazanych (Google też to potrafi, ale nikt nie zrobił wtyczki do FF...). |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 27-11-2010, 14:37
|
|
|
Rok upłynął od ostatniego posta, pewnie coś się pozmieniało w naszych przeglądarkach.
U mnie przynajmniej skład dodatków zmienił się na tyle, że zamieszczam listę na nowo:
Adblock Plus - nadal chyba najlepsza wycinarka reklam. Co istotne, usunąłem Flashblocka - kiedyś razem z Adblockiem to był obowiązkowy zestaw, ale ostatnio prawie nie widuję flashowych animacji, przynajmniej na odwiedzanych przeze mnie stronach.
BetterPrivacy - taka wycinarka do ciasteczek, w tym flashowych. Zdania co do skuteczności są podzielone, zainstalowałem nieco na zasadzie szmanizmu komputerowego.
BrowseProtect - jak wyżej. Problem z różnymi ochraniaczami jest taki, że jeżeli dobrze działają, to nic się nie dzieje...
ChatZilla - mimo upływu lat nadal mój ulubiony klient IRCa.
DownThemAll - nadal nie znalazłem lepszego managera pobierania pod FF.
Firebug - okazjonalnie używam, najczęściej by sprawdzić gdzie znajduje się jakaś grafika.
FireTorrent - jakby trzeba było coś ściągnąć, aczkolwiek do torrentów jako domyślnej używam Opery.
Goole Gears - przyspieszacz, został zainstalowany i działa właściwie wyłącznie na moim blogu.
Greasemonkey - dla tych kilku skryptów.
PDF Download - mimo upływu czasu, moje zainteresowanie plikami pdf nie maleje.
Secure Login i Speed Dial - ułatwienia z Opery, bez których ciężko byłoby mi się obejść.
YSlow - narzędzie do badania stron internetowych, zostało z czasów redakcyjnych, czasami dla ciekawości uruchomię.
W charakterze motywu RedShift, który - wreszcie! - po niemal roku zastoju został dostosowany do najnowszej wersji FF. W międzyczasie siedziałem głównie na Aluminium Kai.
Swoją drogą, na stronie z dodatkami trudno teraz coś ciekawego znaleźć - została zalana całą masą drobnych dodatków pod konkretne strony (społecznościówki), jakieś maleństwa do poprawy interfejsu itp. Ktoś ma namiary na coś fajnego? |
|
|
|
|
|
Tyczek
♩♪♫♬
|
Wysłany: 27-11-2010, 14:56
|
|
|
Adlblock + - obowiązek.
DownThemAll - Świetny menedżer pobierania.
Readability - zamienia artykuł na stronie w dokument (styl książki, gazety, itp) zdatny do czytania. Nie wiem jak się mogłem bez niego obejść. |
|
|
Athi
Apple Girl
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 27-11-2010, 19:43
|
|
|
Z firefoxowych dodatków korzystam tylko z ReminderFox - bardzo dobre dla sklerotyków. |
_________________ I looked at the world through apple eyes
And cut myself a slice of sunshine pie
I danced with the peanut butterflies
Till time went and told me to say hello but wave goodbye
|
|
|
|
|
Góral
Firefly/Serenity fanatic
|