Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakich dodatków do Google Chrome używacie? |
Wersja do druku |
Teukros
|
Wysłany: 23-12-2012, 13:04 Jakich dodatków do Google Chrome używacie?
|
|
|
Lata minęły, zamieniłem Firefoxa na Chrome, a wraz z nową przeglądarką przyszły rozszerzenia. Biorąc pod uwagę, że Chromem posługuję się od niedawna (kilka miesięcy), bardzo jestem ciekaw czego używacie.
A oto moja lista:
AdBlock - pewne rzeczy się nie zmieniają,
FlashBlock - jak wyżej,
Better History - ciekawe narzędzie do przeglądania historii, taki bardziej rozbudowany manager,
Google Translate (oficjalne rozszerzenie od Googla) - tłumaczenie strony jednym kliknięciem, przydatne na Wikipedii,
Search the current site - funkcjonalność jak w nazwie, bardzo fajne na stronach z fanfikami,
Snap Links Lite - otwieranie wielu linków jednym klinięciem. Znakomita rzecz, jakbym tego nie miał pod Chrome to chyba bym jednak został pod Firefoxem,
Tampermonkey - manager skryptów, dla tych kilku skryptów,
Wikipedia - nic takiego, ot link do angielskiej wersji w aplikacjach.
Przy okazji, jakby ktoś miał namiar na klienta IRC na Chrome (tego bardzo mi brakuje, Chatzilla była świetna), byłbym wdzięczny za informacje. |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 25-12-2012, 21:56
|
|
|
Mi wystarcza AdBlock plus oraz rikaikun do tłumaczenia japońskich krzaczków. |
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 25-12-2012, 23:14
|
|
|
Dodałam sobie "Better History", dzięki Teukros. :) A ja korzystam m.in. ze Speed Diala, tak jakoś lubię mieć swoje ulubione strony mieć gotowe do sklikania od razu po odpaleniu przeglądarki. I takie mało może potrzebne przyciski jak do fb i gmaila. |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 27-12-2012, 15:10
|
|
|
Używałem Speed Diala, ale niestety solidnie spowalniał start przeglądarki. Okazało się, że połączenie najczęściej wybieranych stron i odpowiednich aplikacji dało ten same efekt bez nieprzyjemnych skutków ubocznych. |
|
|
|
|
|
Ksander
Wielbiciel Kotów
|
Wysłany: 31-12-2012, 12:17
|
|
|
Search The Current site jest genialne, szczególnie, że zwykle wyszukiwarki wbudowane wewnątrz stron nie spełniają dobrze swojej roli.
Ja jeszcze używam Clearly, która znacznie ułatwia czytanie artykułów w sieci. Dużo białego koloru na monitorze mocno męczy oczy, więc pozbywając się wszystkich reklam i włączenie artykułu w trybie "night mode" znacznie uprzyjemnia pracę. Poniżej dodałem zdjęcia jak to wygląda. : )
Przed
Po
|
|
|
miomio
|
Wysłany: 28-01-2013, 18:07
|
|
|
Wielkie dzięki za Search The Current site, nie znałam (na Chrome przesiadłam się w grudniu), a faktycznie świetne :D
Google Calendar (by Google) - dla tych co używają kalendarza Google
Any.DO - lista rzeczy do zrobienia. Jako zapominalski leń, polecam.
Ghostery - to ponoć blokuje strony śledzące naszą aktywność w internetach. Czyli np Google Analytics lub, co nie każdy wie, Facebooka. Jeśli ktoś nie chce, by Fejs zbierał info o tym, gdzie łazicie to polecam ;)
Pogoda (rozszerzenie) - jeśli komuś nie chce się biegać do drugiego pokoju, by sprawdzić temp za oknem ;) Fajne jest też z tego względu, że uaktywnia ikonkę Chrome na tray'u, dzięki czemu działa sobie w tle i przeglądarkę uruchamia się w sekundę.
Facebook for Chrome - to wiadomo |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|