Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
Ichigo111
Gość
|
Wysłany: 27-12-2008, 00:32
|
|
|
Witam, szukam jakiś wciągnających serii anime, mile widziane nowości. Chodzi mi głównie o legendarne tutuły czyli takie które "każdy" fan anime słyszał. Głownie chodzi mi o anime akcji (może być s.f, mecha, fantasy itp itd.). Coś epickiego. Osobiście oglądałem np. Code Geass, Macrossy, Kanon, Berserk, Evangelion, Naruto, DB, Bleach. Wielkie serie anime. Wiem, że to dalej dość ogólne ale nie potrafię sprecyzować bardziej, bo lubię ogólnie wszystkie gatunki z dobrą wciągającą fabułą. Tak jak mówiłem mile widziane nowe produkcje (np 2002-2008) ale dobrymi, starymi nie pogardzę również. Thx |
|
|
|
|
|
aneta11111
Ta od dziwnych rzeczy
|
Wysłany: 27-12-2008, 00:54
|
|
|
Ichigo111 może spodoba Ci się :
D.gray-man
Blood+
Full metal panic!
darker than black
death note
claymore
wszystkie one róznia się od siebie ale myślę, że w każdym jest cos co Cię zainteresuje:) |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
|
|
|
|
Kon
Wanna die?
|
Wysłany: 27-12-2008, 17:29
|
|
|
Ja mogę polecić:
1.Rosario to Vampire(obie części)
2.Zero no Tsukaima (wszystkie części)
3.Bleach (jeśli ktoś lubi powyżej 200 odcinkowe)
4.Chaos;Head
5.DearS
6.Elfen Lied
7.Erementar Gerad
8.GTO
9.Busou Renkin
10.School Rumble (obie części) |
_________________ Nie mówcie mojej mamie że jestem otaku :P |
|
|
|
|
VV
Gość
|
Wysłany: 27-12-2008, 17:44
|
|
|
Witam, poszukuję romantycznych anime, ale tylko z HAPPY ENDEM !. Mogę być krótkie, długie, s.f, magic, real. Nieważne. Byle tylko kończyły się szczęśliwie dla głównej pary/par. Serie które nie są stricte romantyczne, ale mają silny, szczęśliwie zakończony wątek też mile widziane.
Tutaj mam tytuły już polecone. Piszcie te których jeszcze nie ma na tej liści
Ai Yori Aoshi
Hand maid May
Karin
Lovely Complex
Mahoromatic
Midori no hibi
Moon Phase
machoraba
girls bravo
Ef- tale of memories
rec
Video Girl Ai
Onegai teachet/twins
Asatte no Houkou
Aishiteruze Baby
maison ikkoku
Nogizaka Haruka no Himitsu
PS. I proszę, nie róbcie se żartów. Na innym forum ktoś polecił mi anime, że niby szczęśliwie się kończy, okazało się, że nie i po obejrzeniu zakończenia myślałem, że samobója walne. Widzę, że tu tak nie ma, ale apeluje to waszej praworządności :D |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 27-12-2008, 18:08
|
|
|
Ef: A Tale of Melodies (to nie to samo co Tale of Memories, nie ma recenzji na tanuki)
Nagasarete Airantou
Seto no Hanayome
Final Approach
Toshokan Sensou
Lamune
Clannad (choć tu zakończenie jest dość otwarte, trwa druga seria, nie wiadomo jak skończy się cała historia. Pierwsza seria tak czy inaczej kończy się szczęśliwie)
Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora (tu można by się kłócić, czy zakończenie jest szczęśliwe. Ja jednak twardo upieram się, że tak) |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
aneta11111
Ta od dziwnych rzeczy
|
Wysłany: 27-12-2008, 18:18
|
|
|
VV a co to bylo za anime, które Ci polecili?
ja z romantycznych i ze szcześliwym zakończeniem polecam: special a, itazura na kiss i code-e, no może jeszcze Fushigi Yuugi(ostrzegam jednak, że czasem może wkurzać). |
|
|
Paweł
|
Wysłany: 27-12-2008, 18:27
|
|
|
Kimi-kiss - do zbyt ambitnych moze nie należy, ale jest to dosyć klimatyczny romans i nawet zapada w pamięć, co w moim przypadku raczej rzadko się zdarza.
Lovely complex - jeden z najlepszych romansów jakie widziałem, polecam z czystym sercem.
Nodame Cantabile - cud, miód i orzeszki :D
Suzuka - czasami bywa dramatyczne, ale kończy się szczęśliwie. |
|
|
shesara
|
Wysłany: 27-12-2008, 22:31
|
|
|
Ohayo! Może mi ktoś powiedzieć czy istnieje anime podobne do Hakushaku to Yousei. i czy ktoś wie czy wyjdzie druga seria HtY? Strasznie mnie nakręciło to anime na takie klimaty i teraz szukam właśnie czegoś podobnego ale nie umiem się doszukać. Jeżeli ktoś może mi odpowiedzieć na moje pytanie będę wdzięczna i z góry arigato :) |
|
|
|
|
|
hania911
|
Wysłany: 28-12-2008, 02:00 Anime
|
|
|
Witajcie!!
Mam do Was pytanie związane z anime. A mianowicie, jakie anime jest podobne do Bokura ga ita, Ai yori aoshi lub Nany ? Chciałabym cos związanego z romansem dramatem etc. Czekam na ciekawe propozycje ;] |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 28-12-2008, 03:54
|
|
|
Istnieje już inny temat, który służy takim pytaniom. Co więcej, ostatnie posty tego tematu aktualnie szczęśliwie pokrywają się z tematyką przez ciebie poszukiwaną. Wystarczy zajrzeć. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 28-12-2008, 15:41
|
|
|
Scalono do właściwego tematu.
Na przyszłość proszę używać opcji "szukaj" i pisać w temacie przyklejonym.
IKa
Zua Biurokratka |
|
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 28-12-2008, 16:01 Re: Anime
|
|
|
hania911 napisał/a: | Witajcie!!
Mam do Was pytanie związane z anime. A mianowicie, jakie anime jest podobne do Bokura ga ita, Ai yori aoshi lub Nany ? Chciałabym cos związanego z romansem dramatem etc. Czekam na ciekawe propozycje ;] |
Paradise Kiss - przypomina Nanę, pod niektórymi względami nawet ją przewyższa, chociaż w ostatecznym rozrachunku jednak Nana zdaje się lepsza.
Peach girl - przed chwilą oglądałem ostatni odcinek, mało to ambitne, czasami bywa tak niedorzeczne, że aż się płakać chce. Mimo to jednak momentami chwyta za serce, w nocy spać nie umiałem, bo skończyłem oglądać w dosyć kluczowym momencie ;D Ostrzegam, że kreska jest niezbyt ładna, mimo to kojarzy się z Bokurą, więc dla mnie to tylko zaleta.
Ef: A tale of memories, Ef: A tale of melodies: osobiście wolę to drugie, ale jako cały cykl na pewno warte obejrzenia, porusza ciekawe sfery ludzkiego życia, ukazując je w dosyć nietypowy sposób.
Ogólnie to uwielbiam dobre romanse okraszone szczerym wątkiem dramatycznym, niestety nie ma ich zbyt dużo, a przynajmniej ja znaleźć nie umiem. |
|
|
|
|
|
Doktor J
The Mad Scientist
|
Wysłany: 28-12-2008, 20:27
|
|
|
A ja mam pytanie dość zawężone tematycznie do jednego anime: Gundam Seed / Seed Dsetiny
Kto oglądał? Mam pytanie: Czy warto?
Przy okazji dodam, że nie jestem wielkim fanem anime z gatunku mecha. Wyjątek uczyniłem dla Evangeliona i Blue Gender, bo tam mechy są uzasadnione naukowo, albo dość realistyczne. Jak to się ma z Gundam Seed? Dodam, że oglądałem opening (invoke) i bardzo mi się spodobał (muzyka i postacie w nim przedstawione). Walczę tylko z moim uczuleniem na mechy, więc pytam jeszcze raz: Czy warto? |
|
|
vries
|
Wysłany: 28-12-2008, 20:48
|
|
|
Doktor J napisał/a: | Przy okazji dodam, że nie jestem wielkim fanem anime z gatunku mecha. Wyjątek uczyniłem dla Evangeliona i Blue Gender, bo tam mechy są uzasadnione naukowo, albo dość realistyczne. Jak to się ma z Gundam Seed? |
Seed to takie CG, tyle, ze bez geasa, z mniejszą dawką humoru, z bardziej naiwnymi postaciami. No i z mniej udziwnionym światem.
Jak szukasz czegoś z real robots, to jest VOTOMS (autora Blue Gender), Patlabor (OVA i filmy. TV-ka jest trochę gorsza). Z gundamów kwalifikuje się oryginalna saga z niektórymi przystawkami (można ściągnąć wersje filmowe, bo pierwszego Gundama trudno strzymać, ale Z-tka jest już super. Z tej jest też bardzo fajny IGLOO, jedno z niewielu anime typowo wojennych z mechami.) i gundam 08th team (czy coś takiego). |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|