Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki-Anime - rezerwacje |
Wersja do druku |
Avellana 
Lady of Autumn

|
Wysłany: 14-02-2009, 22:26
|
|
|
Rezerwacje uzupełnię przy okazji, na razie tylko zapowiadam, że ponieważ ma to być wydawane w Polsce, biorę się za Nanatsuiro Drops. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
 |
Fei Wang Reed 
Łaydak

Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 14-02-2009, 22:51
|
|
|
To ja poproszę Ga-Rei Zero, skoro przypadkiem odkryłem, że akurat oglądane przeze mnie, nie jest jeszcze zrecenzowane... |
Wezmą dziedzictwo cisi, ciemni, mali ludzie.
A. Mickiewicz
|
|
|
|
 |
Avellana 
Lady of Autumn

|
Wysłany: 14-02-2009, 22:52
|
|
|
Fei, proponuję przed złożeniem rezerwacji przejrzeć aktualne rezerwacje: to pisze Norbi i o ile wiem - właśnie nad tym pracuje. |
|
|
|
 |
Fei Wang Reed 
Łaydak

|
Wysłany: 14-02-2009, 22:58
|
|
|
Tak, teraz zauważyłem. Przepraszam. Dość regularnie przeglądam ten temat, jednak to "umknęło" mi.
Cóż, żeby nie zostawiać "pustego wpisu" może Mugen no Juunin? Sprawdzając dwukrotnie nigdzie tego tytułu nie zauważyłem.
Heh... No dobra... To może sobie daruję na razie... jak będę miał szczęście to może uda mi się zarezerwować za parę dni OVA "xxxHolic"... heh. ;)
PS. Nie chcę w ten sposób niejako "wymuszać rezerwacji", więc jakby co to niech się nikt z rezerwacją nie krępuje... |
A. Mickiewicz
Ostatnio zmieniony przez Fei Wang Reed dnia 14-02-2009, 23:22, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Avellana 
Lady of Autumn

|
Wysłany: 14-02-2009, 23:16
|
|
|
Masz prawdziwego pecha ;)
Tego tytułu nie ma w grafiku rezerwacji, ponieważ... oczekuje już na publikację (22 lutego, Mitsurugi). Z reguły usuwam tytuły z grafiku rezerwacji, kiedy pojawiają się na liście publikowanych, żeby nie dublować wpisów. |
|
|
|
 |
Nanami 
Hodor.

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 14-02-2009, 23:51
|
|
|
A cykl holików, tsubas i pokrewnych ja recenzuję i nie zamierzam sobie filmu odpuścić :) |
|
 |
Fei Wang Reed 
Łaydak

|
Wysłany: 15-02-2009, 00:09
|
|
|
Nanami, domyślałem się, że będziesz chciała recenzować, co nie zmienia faktu, że i Ciebie dotyczą pewne reguły... Tytuły te nawet nie miały swojej premiery, więc nie możesz ich rezerwować, jeszcze nie - jeszcze dwa dni (do OVA "xxx Shunmuki") i ponad miesiąc do "T Shunraiki".
PS...
Taa... I na każdym kroku wychodzę na "idiotę"... Doprawdy ciekawe to... ... ... |
A. Mickiewicz
Ostatnio zmieniony przez Fei Wang Reed dnia 15-02-2009, 00:15, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Avellana 
Lady of Autumn

|
Wysłany: 15-02-2009, 00:12
|
|
|
Mam nadzieję, że nie zostanie to uznane za kumoterstwo, ale do tej pory niepisana zasada była taka, że pierwszeństwo do recenzowania wszelkiego rodzaju kontynuacji ma recenzent, który opisywał część poprzednią. To jest zasada użytkowa - chodzi o to, że taka recenzja zapewnia spójność oceny i porównania obu części. Innymi słowy, jeśli np. Mitsurugi zrecenzował Birdy the Mighty Decode, to ma pierwszeństwo do rezerwowania drugiego sezonu, niezależnie od liczby odcinków i tak dalej - bo wtedy obie recenzje będą spójne i porównywalne. Oczywiście recenzent może zrezygnować z tego prawa - ale jednak je ma. |
|
|
|
 |
Mitsurugi 
Wieczny Marzyciel

|
Wysłany: 16-02-2009, 01:08
|
|
|
Cytat: | Innymi słowy, jeśli np. Mitsurugi zrecenzował Birdy the Mighty Decode, to ma pierwszeństwo do rezerwowania drugiego sezonu, niezależnie od liczby odcinków i tak dalej |
Bogowie, a niech mnie! No dzięki wielkie Ave! :D W takim razie rezerwuję Birdy the Mighty Decode 2 i na pewno nie zrezygnuję. Fajowa seria! :] |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
 |
|
|
|
 |
Paweł 

|
Wysłany: 16-02-2009, 18:42
|
|
|
Poproszę o Potemayo. |
|
 |
Costly 
Maleficus Maximus

|
Wysłany: 16-02-2009, 19:39
|
|
|
A ja sobie wezmę Magister Negi Magi Negima!?, spośród ostatnio wymienionych serii "do zrecenzowania na gwałt". Dodaje do tego naturalnie Magister Negi Magi Negima!? Spring Special!? i Magister Negi Magi Negima!? Summer Special!?. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
 |
moshi_moshi 
Szara Emonencja

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 16-02-2009, 19:57
|
|
|
W takim razie poproszę rezerwacje woluminów Narzeczona Dla Kota i Szopy w natarciu. |
|
 |
Avellana 
Lady of Autumn

|
Wysłany: 17-02-2009, 14:02
|
|
|
No to lecimy z uzupełnieniami:
Slayers Evolution-R zapisane dla Ysengrinna
Kemono no Souja Erin zapisane dla wa-totema
Hunter X Hunter, Hunter X Hunter OAV, Hunter X Hunter: Greed Island, Hunter X Hunter: Greed Island Final, polskie wydania Narzeczonej dla kota oraz Szopów w natarciu zapisane dla moshi_moshi
Birdy the Mighty Decode 2 zapisane dla Mitsurugiego
Potemayo zapisane dla Pawła
Magister Negi Magi Negima!?, Magister Negi Magi Negima!? Spring Special!?, Magister Negi Magi Negima!? Summer Special!? zapisane dla Costly'ego. Uwaga dla recenzenta: speciale należy potraktować oddzielnie, co daje trzy recenzje (z czego dwie lekkie, łatwe, przyjemne i główne). Nie przejmuj się polskim wydaniem - istnieje możliwość podłączenia go pod więcej niż jeden tytuł, tak robiliśmy w przypadku kinówek Dragon Ball, które zostały wydane dwie na jednym DVD.
Dla siebie zapisuję Nanatsuiro Drops
Przy okazji przypominam, że na dole grafiku z rezerwacjami znajduje się też zakładka "Rezerwacje usunięte" zawierająca to, co się przeterminowało. Jest ona uzupełniana na dwa sposoby. Po pierwsze, rzecz jasna, przenoszę na nią przeterminowane rezerwacje z grafiku. Po drugie, usuwam tytuły, dla których recenzję otrzymałam - chociaż jeszcze zostawiam te, które są tylko zarezerwowane. Innymi słowy, usunęłam z tej listy anime Nazca (przedawniona rezerwacja Azaga), bo otrzymałam już recenzję tego tytułu. Natomiast zostaje na niej na razie cykl Hunter x Hunter (dawna rezerwacja Salvy, obecnie moshi_moshi) - ponieważ jest dopiero zarezerwowany, jeszcze nie napisany. Może tamta lista podpowie jakieś tytuły? |
|
|
|
 |
Avellana 
Lady of Autumn

|
Wysłany: 17-02-2009, 15:03
|
|
|
Tak na marginesie dyskusji o tym, że w ogóle nie ma już nic nowego, co warto by było zrecenzować, postanowiłam się chwilę pobawić i poleciałam po liście tytułów wydanych lub zakończonych w 2007 i 2008 roku. Wypisywałam tylko te, do których ponoć istnieją angielskie fansuby, omijałam większość kontynuacji, filmów i zbyt złożnych cyklów (typu Digimon). Oto wyniki połowu:
2007
Aa! Megami-sama: Tatakau Tsubasa - special (2 odcinki)
Bakuretsu Tenshi: Infinity - OAV (1) - notabene jest do tego wcześniejsza seria, też nierecenzowana
BALDR FORCE EXE Resolution - OAV (4)
Buzzer Beater (2007) - TV (13), jest jeszcze seria wcześniejsza, z 2005
Dai Mahou Touge - OAV (4)
Gakuen Utopia Manabi Straight! - TV (12)
Getsumen To Heiki Mina - TV (11)
Hidamari Sketch - TV (12)
Juusoukikou Dancougar Nova - TV (12)
Kishin Taisen Gigantic Formula - TV (26)
Kono Aozora ni Yakusoku wo - TV (13)
Koutetsushin Jeeg - TV (13)
Moyashimon - TV (11)
Prism Ark - TV (12)
Ryuusei no Rockman - TV (55)
Sasami -Mahou Shoujo Club- 2 - TV (13) + seria pierwsza, z 2006
2008
Antique Bakery - TV (12)
Bamboo Blade - TV (26)
Blassreiter - TV (24)
Freedom - OAV (7)
Hidamari Sketch x 365 - TV (13)
Ikkitousen: Great Guardians - TV (12)
Jyushin Enbu: Hero Tales - TV (26)
Kemeko Deluxe! - TV (12)
Kyou no Go no Ni - TV (13)
Lucky Star OVA - OAV (1)
Macademi Wasshoi! - TV (12)
Mai-Otome 0 -S.ifr- - OAV (3)
Penguin Musume Heart - Web (22)
Ryuusei no Rockman Tribe - TV (21)
Sekirei - TV (12)
Strike Witches - TV (12)
To Love-Ru - TV (26)
Biorąc pod uwagę narzekania, że "nic nie zostało" widać, że zostało całkiem sporo. Owszem, nie twierdzę, że rzeczy rewelacyjnych, ale nie wykluczam, że spora część z tego da się jakoś obejrzeć, a możliwe, że wśród niewymienionych przeze mnie drobiazgów typu jednoodcinkowe OAV i filmy czekają jeszcze prawdziwe perełki. Więc... Nie marudzić, proszę? |
|
|
|
 |
Vodh 
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 17-02-2009, 15:25
|
|
|
Edit: odwołuję prośbę o rezerwacje z tego postu, skasowałem pogrubienia, post zostaje jako że kolejne posty się do niego w pewien sposób odnoszą.
Jeżeli mając recenzję wpisaną w oczekujących na publikację można dokonywać rezerwacji, to ja bym bardzo poprosił o Antique Bakery. Tak, wiem co to jest xD
Oprócz tego, jeżeli nikt się nie podejmuje, to chętnie napiszę Moyashimon. Jakoś wyleciało mi z głowy, że jeszcze nie ma recenzji... |
_________________ ...
Ostatnio zmieniony przez Vodh dnia 23-02-2009, 03:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|