FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 29, 30, 31  Następny
  Tanuki-Anime - rezerwacje
Wersja do druku
Teukros Płeć:Mężczyzna

Status: offline
PostWysłany: 17-02-2009, 15:32   

Vodh, ja tylko pozwolę sobie przypomnieć, że nadal masz niezrealizowane rezerwacje na Tanuki Manga, wiszące od ponad pół roku. Jesteś pewnien, że w tej sytuacji chcesz brać nowe?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 17-02-2009, 15:55   

Przypominam, że Antique Bakery słusznie lub niesłusznie uchodzi za klimaty spokrewnione z shounen-ai. Jeśli zaś chodzi o Moyashimona, to bardzo zależałoby mi na tym, żeby recenzował to ktoś, kto doceni część "specjalistyczną" opowieści o studentach akademii rolniczej... Może Nanami albo Salva?

Vodh Płeć:Mężczyzna
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 17-02-2009, 16:03   

Ok, Moyashimona chętnie odstąpie. Jeżeli ktoś będzie bardzo zainteresowany Antique Bakery to też nie będę nalegał, ale po tym, co jak dotąd widziałem nie przeszkadzał mi dość... nietypowy jak na serie oglądane przeze mnie charakter i nie zamierzam tego zjechać, przeciwnie ^^

Na mangach mam recenzje tomików, zapewniam, że wyrobię się z nimi na czas i przepraszam za zwłokę.

JJ Płeć:Mężczyzna
po prostu bisz

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 17-02-2009, 17:05   

...

Dobra, patrząc na tę listę od Avellany (swoją drogą - dzięki, przyda się) stwierdzam, że faktycznie się wygłupiłem. Niektóre z wymienionych nawet zaczynałem (może zmuszę się, żeby je obejrzeć w całości)...

W temacie, pytanie do Melmothii - czy chcesz recenzować najnowszego Gundama? Jako autorka recenzji pierwszego sezonu masz pierwszeństwo, ale widzę, że seria dobrnęła już do 2/3 i rezerwacji nie ma, więc pytam. Jeśli nie, ja poproszę - Gundam 00 second season.

Prince Charming

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 17-02-2009, 18:05   

To ja poproszę Moyashimon ^^

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Velg Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 17-02-2009, 18:52   

Dobra, ja mam zły humor, to się rezerwacją Interlude odstresuję. Staroć straszny, więc w sumie recenzji nie potrzeba, ale uczciwie zasłużyło na poznęcanie się.

苹果

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 17-02-2009, 18:59   

Ja poproszę Feeling from Mountain and Water i Atama Yama.

吾輩は王獣である。名前はまだ無い。

Sexy Chain Smoker

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 17-02-2009, 20:23   

JJ, nie mam zamiaru pisać recenzji drugiej serii Gundam 00, więc proszę bardzo - pisz :)

Miałam rezerwować dopiero po odesłaniu jednej recenzji, ale skoro już tu piszę, to od razu poproszę o Monochrome Factor i Himitsu - Top Secret (Himitsu -The Revelation-).

G.F.

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Keii Płeć:Mężczyzna
Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 18-02-2009, 10:18   

Prosiłbym o The Melancholy of Haruhi Suzumiya-chan. Totem, który pisał recenzję zwykłej Haruhi stwierdził, że nie ma nic przeciwko.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Azag Płeć:Mężczyzna
Shade Reaver

PostWysłany: 23-02-2009, 02:18   

Mam takie luźne pytanko, być może propozycje.

Gdyby rezerwacje były posegregowane w kolejności alfabetycznej tytułów serii jak by to wpłynęło na sprawdzanie zajętych już serii przez ewentualnych kolejnych zainteresowanych?

Pytam bo w sumie sam nie znam odpowiedzi. Tak na pierwszy rzut oka wydaje mi się to sensowne, ale z drugiej strony nie wiem czy nie wprowadziłoby za dużo chaosu.

???

Jeżeli ten temat był już poruszany to sory za spam.

Numer Gadu-Gadu
6320346
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 23-02-2009, 03:10   

Ja szczerze mówiąc też jeżeli sprawdzam coś w rezerwacjach to szukam serii, a nie recenzenta i dla mnie alfabetyczne ułożenie seriami byłoby wygodniejsze i bardziej przejrzyste ^^

Jak patrzymy na tę listę, to przeważnie z jakimś pytaniem. Przy liście ogólnodostępnej chyba częściej jest to coś w stylu "czy seria X jest już zarezerwowana" i "kiedy upływa termin rezerwacji serii X". Bo recenzent swoje własne rezerwacje chyba pamięta (a w razie czego może sobie gdzieś zanotować).

Z drugiej strony nie wiem, jak z listy korzysta Ave. Bo jeżeli do sprawdzania, ile kto ma rezerwacji, to segregowanie pod względem autorów jest dla niej wygodniejsze.

Podsumowując - szukanie, czy dana seria jest zarezerwowana i kiedy upływa termin jej rezerwacji jest chyba dość częste i tu wygodna by była Twoja propozycja. Z drugiej strony jeżeli lista istnieje bardziej po to, żeby każdy recenzent mógł sprawdzić, ile i jakie ma rezerwacje, a Ave wiedziała, ile kto ma i kiedy upływają konkretnemu recenzentowi, to teraz jest wygodniej.

Pamiętam, że poprzednio padł argument, że jak ktoś szuka serii, to jest ctrl+f. Tylko że ta funkcja przeszukuje tylko widoczną aktualnie na ekranie część dokumentu, więc trzeba by szukać "na trzy razy" przy obecnej ilości rezerwacji.

Edit: po zastanowieniu stwierdzam, że jednak nie będę prosił o Antique Bakery, bo skoro to na razie jest "jak obejrzę to chętnie napiszę ale jak ktokolwiek inny by chciał to odstąpię" to na razie nie ma sensu rezerwować, jak już obejrzę i zabiorę się za pisanie, to wtedy się tu jeszcze pojawię ;)

IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 23-02-2009, 09:45   

O ile pamiętam temat sortowania już był poruszany, kilka postów wcześniej: http://forum.tanuki.pl/tematy29/4081,50.htm#169797 - Najwidoczniej google documents jest pod tym względem bardzo restrykcyjny i nadal traktuje sortowanie jaki sposób edycji niedostępny dla postronnej osoby, z wyjątkiem właściciela dokumentu.

Poza tym zawsze można też kliknąć na "wyświetl jako dokument google" i tam zrobić ctrl+f
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 23-02-2009, 09:52   

IKa napisał/a:
Poza tym zawsze można też kliknąć na "wyświetl jako dokument google" i tam zrobić ctrl+f

Można? Szczerze mówiąc nie widzę tego linku (chociaż w moim przypadku to może po prostu oznaczać, że nie zauważam go w jakimś oczywistym miejscu...).

Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 23-02-2009, 09:58   

Ja się kilka razy pytałam o to sortowanie. Dla mnie to bez różnicy - ja w edycji mogę sobie sortować w dowolną stronę, żeby posprawdzać, co mi się tylko podoba. Natomiast rzeczywiście okazało się, że Dokumenty Google są pod tym względem niedopracowane i traktują sortowanie jak "edycję" - czyli niestety jeśli umożliwiłabym Wam własne sortowanie, to także zmiany tekstu, a to naprawdę łatwo jest przez przypadek zrobić. Oczywiście teoretycznie jako właścicielka dokumentu mogłabym te zmiany przeglądać i odrzucać, ale generalnie boję się, że to może nie działać tak fajnie i zrobi się bajzel na kółkach. Idealnym rozwiązaniem byłoby, gdyby osoby bez odpowiednich uprawnień mogły sobie zmieniać, co chcą - sortowanie, tekst - a te zmiany po prostu by się nie zapisywały. Ale widać to za proste, żeby mogło działać.

Wracając do sortowania - obecny sposób jest wygodniejszy dla recenzentów, którzy mogą łatwo sprawdzić, co i kiedy rezerwowali (i kiedy im rezerwacja "spada"). Dlatego się go trzymamy. Jeśli jednak większość by uznała, że wygodniej jest sortować po tytułach, to ja mogę to w każdej chwili wprowadzić.

IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 23-02-2009, 10:08   

Vodth, przepraszam, dokładniej chodzi o ten kawałek
"Opublikowano za pomocą Dokumenty Google – Automatyczne aktualizacje co 5 minut" gdzie "dokumenty" są linkiem do arkusza. Widać tam listę dokumentów oraz "Rezerwacje Tanuki" gdzie po kliknięciu otwiera się ten arkusz.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Strona 9 z 31 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 29, 30, 31  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi