Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki-Anime - rezerwacje |
Wersja do druku |
moshi_moshi 
Szara Emonencja

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 24-06-2009, 12:13
|
|
|
Poproszę With You ~Mitsumeteitai~. |
|
 |
Costly 
Maleficus Maximus

Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 26-06-2009, 08:04
|
|
|
Akane Iro ni Somaru Saka OAV poproszę. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-06-2009, 12:38
|
|
|
Saint Seiya: The lost canvas |
|
|
|
|
 |
Paweł 

|
Wysłany: 27-06-2009, 18:29
|
|
|
Umi Monogatari ~Anata ga Ite Kureta Koto~ poproszę. |
|
 |
Enevi 
苹果

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 29-06-2009, 13:59
|
|
|
Poproszę Eureka Seven - Pocket Full of Rainbows |
|
|
|
 |
Avellana 
Lady of Autumn

|
Wysłany: 30-06-2009, 14:11
|
|
|
With You ~Mitsumeteitai~ zapisane dla moshi_moshi
Akane Iro ni Somaru Saka OAV zapisane dla Costly'ego
Grisznak - ja nie jestem pewna, czy warto jest zakładać rezerwację na Saint Seiya: The Lost Canvas. To ma mieć 13 odcinków i wychodzi jako OAV, czyli pewnie w najlepszym razie w tempie dwóch odcinków na miesiąc... W dodatku niekoniecznie będzie szybko fansubowane. Jeśli Ci bardzo zależy - mogę zapisać, ale chyba bym wolała zaczekać, aż będzie tego więcej.
Umi Monogatari ~Anata ga Ite Kureta Koto~ zapisane dla Pawła
Eureka Seven - Pocket Full of Rainbows zapisane dla Enevi
Przy okazji nowego sezonu przypominam - redakcja i osoby mające przyjętych co najmniej 20 recenzji mogą rezerwować anime od pierwszego odcinka. Warto jednak zwrócić uwagę, czy seria ma szanse zakończyć się w tym półrocznym oknie rezerwacji - chodzi mi przede wszystkim o to, żeby nie rozpychać i tak długiej listy. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-06-2009, 14:49
|
|
|
Cytat: | Grisznak - ja nie jestem pewna, czy warto jest zakładać rezerwację na Saint Seiya: The Lost Canvas. To ma mieć 13 odcinków i wychodzi jako OAV, czyli pewnie w najlepszym razie w tempie dwóch odcinków na miesiąc... W dodatku niekoniecznie będzie szybko fansubowane. Jeśli Ci bardzo zależy - mogę zapisać, ale chyba bym wolała zaczekać, aż będzie tego więcej. |
Wiesz, nie wiem, czy ktokolwiek inny poza mną będzie chętny do recenzowania tego, a ja bardzo chętnie bym to wziął. Nie chciałbym, aby ktoś tu nagle przyszedł i mi to zabrał. |
|
|
|
|
 |
Avellana 
Lady of Autumn

|
Wysłany: 30-06-2009, 14:53
|
|
|
OK, w takim razie zapisane na standardowe pół roku i najwyżej będziemy przedłużać. |
|
|
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-07-2009, 10:25
|
|
|
Mi proszę Hetalię usunąć z rezerwacji. Stopień gejozy, na początku akceptowalny w ramach przyjętej konwencji i humoru, w ostatnich odcinkach osiągnął stężenie "kukurydzy", zatem oglądać kolejnych odcinków nie mam ochoty. Poza tym, nudne toto jak flaki z olejem się zrobiło. |
|
|
|
|
 |
Enevi 
苹果

|
Wysłany: 01-07-2009, 20:53
|
|
|
Jako że recenzuję też mangę, poproszę Aoi Hana. Poprosiłabym również o usunięcie z rezerwacji Legend of Condor Hero, ponieważ druga seria kończy się przecudnym cliffhangerem i nie widzę sensu recenzowania czegoś urwanego w taki sposób, zwłaszcza gdy na horyzoncie trzeciego sezonu nie widać... |
|
|
|
 |
Costly 
Maleficus Maximus

|
Wysłany: 03-07-2009, 13:10
|
|
|
Bakemonogatari poproszę. |
|
|
|
 |
Avellana 
Lady of Autumn

|
Wysłany: 03-07-2009, 13:22
|
|
|
A czy to się już ukazało? O ile rozumiem chęć jak najszybszego zarezerwowania serii, o tyle naprawdę prosiłabym o dokonywanie rezerwacji z zachowaniem minimum zasad BHP - po rozpoczęciu emisji, a jeszcze lepiej - po stwierdzeniu, czy będzie nad danym tytułem regularnie pracować jakaś sensowna grupa fansuberska i (przede wszystkim) po przekonaniu się na własnej skórze, czy dany tytuł faktycznie jest na tyle interesujący, że się go będzie oglądać. |
|
|
|
 |
Enevi 
苹果

|
Wysłany: 03-07-2009, 15:34
|
|
|
Poproszę Bakemonogatari, emisja rozpoczęła się dopiero o 15:00, poza tym oglądam rawy, więc nawet jeśli nie będzie fansubów to na pewno to obejrzę. |
|
|
|
 |
Costly 
Maleficus Maximus

|
Wysłany: 03-07-2009, 15:54
|
|
|
Nie znam rozkładówki japońskiej telewizji, po prostu wiem którego dnia rusza emisja z stron a la ANN czy animecalendar. Wyczytałem 3 lipca, więc wchodząc na forum 3 lipca wpisałem rezerwacje. Bakemonogatari będę oglądać na pewno, a i jeżeli chodzi o fansuby, to zapowiedzi były dość optymistycznie, dlatego nie widziałem z tym problemów.
Nie wiem jak w tej sytuacji mojego rzekomego 50-cio minutowego pośpiechu powinna zostać przypisana rezerwacja, pozostawię to Avellanie do rozstrzygnięcia. |
|
|
|
 |
Avellana 
Lady of Autumn

|
Wysłany: 03-07-2009, 16:04
|
|
|
Zastanowię się, jak to rozstrzygnąć, proszę o chwilę cierpliwości - jak napisałam wyżej, bardzo nie podoba mi się ten stosunkowo nowy zwyczaj rezerwowania na podstawie przypuszczalnej daty emisji, rozumianych piąte przez dziesiąte rawów i tak dalej. Mam nie najlepsze doświadczenia związane z recenzją serii zawierającej w sporej części dość złożone teorie fikcji naukowej (akurat nieźle trzymające się kupy) pisanej przez osobę, która oglądała rawy, więc te rozbudowane wyjaśnienia "przeoczyła" całkowicie (a nie wiem, ile jest takich przypadków dotyczących serii, których nie znam i nie jestem w stanie zweryfikować). Enevi, ja nie zablokowałam Costly'emu tej rezerwacji po to, żeby pozostali mogli się bawić w "kto pierwszy ten lepszy". Miałam nadzieję, że da to Wam wszystkim troszeczkę do myślenia i jednak zdecydujecie się najpierw przynajmniej jakiś kawałek danej serii obejrzeć, a potem ją rezerwować. Bo zaczynam się zastanawiać, czy nie będzie rozsądniej przed kolejnym sezonem zebrać planowane tytuły, których emisja ma się zacząć, zebrać chętnych recenzentów i po prostu wylosować przydziały... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|