Potrzebna pomoc dla zagubionej w sieci... |
Wersja do druku |
KaśŚ
Gość
|
Wysłany: 17-02-2010, 22:04 Potrzebna pomoc dla zagubionej w sieci...
|
|
|
Witam.
Interesuję się anime od półtora roku nie do końca zgłębiłam jeszcze wszystkie ich tajemnice. Potrzebna mi pomoc w odnalezieniu się w tym przedsięwzięciu. Postanowiłam zapoznać się ze stroną TANUKI.PL strona bardzo ciekawa i przyznam z całą szczerością że jest zdecydowanie najlepsza strona o anime brakuje mi tu paru rzeczy ale nieważne o tym kiedy indziej. Przejdę do rzeczy... Głupio się przyznać ale mam ogromną nadzieje że ktoś mi pomoże, gdyż nie kumam do końca niektórych ''zwrotów'' ''wyrażeń'' i ''słów'' czy też ''zapożyczeń'' z innych języków. Podam kilka przykładów proszę pomóżcie bo naprawdę świat anime wciąga i pochłania a ja jestem głodna wiedzy na ten temat a zatem:
( PROSZĘ NAPISAĆ W FORMIE ZROZUMIAŁEJ CZYLI PO POLSKU PROSZĘ! XD)
CO TO? :
Mechy - ...
haremówki - ...
shouju - ...
shounen - ...
seinen - ...
Kodomo - ...
Yosei - ...
Shinigami - ...
Youkai - ...
Ecchi - ... [ mam nadzieje ze nie uraziłam nikogo z użytkowników swoja tymczasową niewiedzą] pogłębi się ona jeśli teraz nie pomożecie a zatem czekam ..
Zmieniono rozmiar czcionki w tytule.
IKa |
|
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 17-02-2010, 22:05 Re: POTRZEBNA POMOC DLA ZAGUBIONEJ W SIECI...
|
|
|
KaśŚ napisał/a: | PROSZĘ NAPISAĆ W FORMIE ZROZUMIAŁEJ CZYLI PO POLSKU PROSZĘ! |
Może najpierw sama wyłączysz caps'a? |
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 17-02-2010, 22:09
|
|
|
Ja tylko powiem, że te rzeczy można najzwyczajniej wyguglować, albo sprawdzić na wikipedii. |
|
|
|
|
|
KaśŚ
Gość
|
Wysłany: 17-02-2010, 22:11
|
|
|
Zwracając sie z prośbą bądź nawet naleganiem wole ''caps'a'' aby tacy jak ty zrozumieli że nie każdy jest wszystkowiedzący jak wiesz nowicjusze też mogą dostac szanse daj mi jedną............h. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 17-02-2010, 22:11
|
|
|
http://tanuki.pl/slownik Delivered.
Kaśś, się nie denerwuj, bo złość piękności szkodzi. Zwrócenie uwagi to jeszcze nie żadne pastwienie się nad nowicjuszem... |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
Ostatnio zmieniony przez Slova dnia 17-02-2010, 22:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 17-02-2010, 22:12
|
|
|
A po trzecie, http://tanuki.pl/slownik/tag/anime
Edit: a prośba o zrozumiałą polszczyznę wygląda dziwnie w zestawieniu z postem, będącym w zasadzie luźnym strumieniem świadomości... |
_________________ Every little girl flies.
Ostatnio zmieniony przez Irian dnia 17-02-2010, 22:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 17-02-2010, 22:13
|
|
|
Polecam zapoznanie się ze Słowniczkiem. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
|
Wysłany: 17-02-2010, 22:15
|
|
|
KaśŚ napisał/a: | Zwracając sie z prośbą bądź nawet naleganiem wole ''caps'a'' aby tacy jak ty zrozumieli że nie każdy jest wszystkowiedzący jak wiesz nowicjusze też mogą dostac szanse daj mi jedną............h. |
Po pierwsze. Tu przyznam się, że oglądam anime dopiero od roku i też nie znam niektórych "pojęć", ale wiem, że istnieje takie coś jak "google" gdzie jest praktycznie wszystko.
Po drugie. Nie potrzebujesz szansy. Potrzebujesz kultury.
I po trzecie... Nawet bez używania caps'a i używając go zwrócisz na ten temat taką samą uwagę. Ktoś albo go przeczyta albo nie. A pisząc tak ludzie będą podchodzić do ciebie... bez szacunku? Coś w tym rodzaju. |
|
|
KaśŚ
Gość
|
Wysłany: 17-02-2010, 22:17
|
|
|
Ok i teraz już sama sobie poradzę dzięki i sorki za głupie teksty! |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 17-02-2010, 22:20
|
|
|
Mirror napisał/a: | I po trzecie... |
A wiesz, ja kliknąłem zaciekawiony treścią wiadomości otwierającej i... zawiodłem się. W każdym bądź razie pozytywnie, ale nie tego oczekiwałem. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
KaśŚ
Gość
|
Wysłany: 17-02-2010, 22:20
|
|
|
No co do ostatniej wypowiedzi nie do końca się zgodze bo po jednym temacie dlaczego ludzie mieliby nie mieć do mnie szacunku? każdy ma jakieś wpadki.. |
|
|
|
|
|
KaśŚ
Gość
|
Wysłany: 17-02-2010, 22:23
|
|
|
Ale mimo wszystko będę się poprawiała i z waszych wypowiedzi wynika że dostalam na przywitanie niezłe bęcki ! ale to dobrze naucze sie jak to ktoś powiedział ''kultury'' :D |
|
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
|
Wysłany: 17-02-2010, 22:26
|
|
|
KaśŚ napisał/a: | każdy ma jakieś wpadki.. |
Tu się zgodzę. Ale twoja pierwsza wypowiedź po moim poście, wskazywała na to iż się bronisz i nie widzisz w tym nic złego, więc za wpadkę tego uznać się nie da. |
|
|
|