Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
[SPOILER] Ulubiona postać Sagi, czyli ankiet nigdy za wiele |
Którego bohatera lubisz/trawisz najbardziej |
Geralt - reu(ro)ma(n)tyczna maszyna do zabijania |
|
6% |
[ 2 ] |
Regis - indywidualista i abstynent |
|
41% |
[ 13 ] |
Cahir - bohater tragiczny |
|
6% |
[ 2 ] |
Ciri - od zera do pierwszoplanowego bohatera |
|
9% |
[ 3 ] |
Yarpen - największy filozof naszych czasów |
|
19% |
[ 6 ] |
Yennefer - silna i niezależna czy zimna i jędzowata? |
|
3% |
[ 1 ] |
Milva - rangerka z nietypowymi problemami |
|
9% |
[ 3 ] |
Dijkstra - makiawelizm stosowany |
|
3% |
[ 1 ] |
|
Głosowań: 31 |
Wszystkich Głosów: 31 |
|
|
|
Wersja do druku |
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 18-12-2006, 10:59
|
|
|
Gdzie Jaskier i Angouleeeemeee T_T <- tak, to były dwie moje ulubione postacie :D Bo dalej to ciężko mi wybierać, głównie dlatego, że mnie fascynowały historie grup, zbiorowisk... Czy po prostu bohaterowie w parach, trójkach itd. Ostatecznie jednak - mało oryginalnie pewnie XD w ankiecie postawiłam na Regisa. |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 18-12-2006, 18:09
|
|
|
A ja bede inna i zaznaczyłam Ciri, czesto sie zachwowywała irracjnalnie i jak dzieciuch, ale jej postac mnie zaciekawiła. Choc sage ładnych parę lat temu czytałam, wiec w sumie pamietam te postacie w zarysie. Regisa z początku nie lubiłam, ale potem sie rozkrecił i był swietny. No i krasnoludy - to wiadomo. |
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 18-12-2006, 18:17
|
|
|
Co tu dużo gadać, z Sagi lubiłem praktycznie wszystkie postaci (poza Milvą która nie wiedzieć czemu nie przypadła mi do gustu). Yennefer mi podpadła (pośrednio) za opowiadanko z Essi Daven którą bardzo lubiłem, ale że była to drugoplanowa postać jednego opowiadanka to nawet nie dziwię się jej brakiem w ankiecie :P A z pozostałych miałem spory dylemat między Regisem, Geraltem a Yarpenem i ostatecznie padło na tego ostatniego, za jego zaradność, poczucie humoru i styl bycia. No i przypomnieliśvie mi, że warto się zabrać jeszcze raz za Sagę :D |
_________________ ...
|
|
|
|
|
kropla
Mykoidalny tentakl
|
Wysłany: 19-12-2006, 14:58
|
|
|
Zdecydowanie Regis (chociazby za "Sa takie chwile w zyciu, kiedy nie mozna sie nie napic") i Yarpen (za caloksztalt artystyczno-tekstowy i miecz z krasnoludzkimi runami;)).
Ogolnie w Sadze jest bardzo wiele sympatycznych postaci. |
_________________ Jak po nocnym niebie sunące białe obłoki nad lasem... |
|
|
|
|
chise
tyhmä tyttö
|
Wysłany: 19-12-2006, 15:21
|
|
|
Ehum, podczas pierwszego czytania sagi moim ulubionym bohaterem był Cahir. Strasznie podobała mi się jego pokręcona motywacja, żeby ruszyć na ratunek Ciri i te wszystkie przypadki i zbiegi okoliczności w jego historii.
Za drugim razem Jaskier. W zasadzie, jako, że o większości postaci myślę z sympatią (nie lubię tylko tego Jarre podkochującego się w Ciri, heh;P) przez *ulubioną* rozumiem postać, fragmenty z którą najbardziej lubiłam czytać
Jako, że minęło już trochę czasu,.... ostatnio, kiedy myślę o Sadze, największą sympatią darzę Yennefer. Zwłaszcza tę z opowiadań. To też zaznaczyłam w ankiecie. |
_________________ can't believe how strange is to be anything - at all |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 19-12-2006, 17:58
|
|
|
...
Dijkstra!
^_^v |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-12-2006, 21:01
|
|
|
Emiel Regis coś tam dalej stanowczo rządzi. A przynajmniej rządził w tym co czytałam. Takrze to jak przedstawiona była jego tragikomedia bardzo mi sie podobało. Poza tym... Ktoś mi powie jak to sie skończyło wszystko? Jakoś nie mogłam sie zmusić do przebrnięcia przez "Panią Jeziora..." Za słaba psychicznie jestem... Litości i spoilerów? |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
|
Wysłany: 19-12-2006, 22:59
|
|
|
Cytat: | Jako, że minęło już trochę czasu,.... ostatnio, kiedy myślę o Sadze, największą sympatią darzę Yennefer. Zwłaszcza tę z opowiadań. To też zaznaczyłam w ankiecie.
|
Też ją bardzo lubiłem, ale za opowiadanko z Essi Daven (tak, wiem, jestem monotematyczny, ale naprawdę ją polubiłem i było mi jej strasznie żal!!) ma dużą krechę :P
IT. napisał/a: | Ktoś mi powie jak to sie skończyło wszystko? Jakoś nie mogłam sie zmusić do przebrnięcia przez "Panią Jeziora..." Za słaba psychicznie jestem... Litości i spoilerów? |
Ależ proszę bardzo (zaznaczam że sagę czytałem ostatnio z półtora roku temu więc moge się mylić w pewnych szczegółach):
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Otóż generalnie większa część towarzystwa spotyka się w Kulminacyjnym Momencie (TM) w zamku niejakiego Vilgefortza by tam stoczyć walną bitwę ganiając się po komnatach. I tak:
- tu będzie większy spoiler :P
Ciri zabija Bonharta, Milva ginie bodajże rażona strzałą, Regis zostaje stopiony przez Vilgefortza, Cahir też jakoś chyba ginie. Preżywają Geralt, Ciri i Yennefer (Geralt i Yenna wzpólnymi siłami zabijają Vilgefortza)
Teraz mega spoiler, największy chyba z całej sagi choć dla niektórych nie był zaskoczeniem: Emhyr var Emreis okazuje się być Jeżem z Erlenwaldu, ojcem Ciri. Okazuje łaskę całej trójeczce, po czym po pomszczeniu pamięci kompanów na tych, któryz nie zjawili się w zamczysku wywiązuje się bójka w jakiejś wsi gdzie Geralta zabija jakiś wieśniak numer pięć. "Odwozi" go pani jeziora właśnie :P Co do losów Yennefer i Ciri to wstyd się przyznać, ale nie pamiętam.
Ciekawe czy taki mega spoiler działa :D |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 20-12-2006, 17:49
|
|
|
No to ja dopisze co ja tam pamietam :P
- Cahir chyba zostaje zakatrupiony przez Bonharta, jak szlachetnie chciał dać Ciri czas do ucieczki, a Regis zamienia sie w kupke proszku, Milva dostaje strzałą od zwykłego kusznika z zamku. Przezywa Ciri, Geralt i Yennefer, potem pałętają sie po Rivii, w którym wybuchają rozruchy i w ich efekcie w sumie przypadkowo Geralt oberywa trójwidłówką polową czy czyms (trzy zeby z przepowiedni) i jest ciezko ranny. Ciri postanowiła go przenieść do jakiegoś innego świata, pojawila sie jakas przystań, łódka, mgła, Geralt i Yennefer wsiadli do niej i odplyneli sobie do zaświatów (domyslnie do avalonu). Potem Geralt i Yennefer leżą pod jabłonią. Geralt ma na sobie opatrunek i pyta się się Yen gdzie się znajduje, ta mu odpowiada, że to nie ważne. A Ciri sobie dalej żyje i podróżuje.
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 20-12-2006, 17:58
|
|
|
Cytat: |
- A Ciri sobie dalej żyje i podróżuje.
|
Podejrzewam, że niezbyt długo. Wedle jednego z kanonow arturiańskich Pani Jeziora (w kanonach prawdopodobnie nie występowała jedna Pani Jeziora, a kilka kobiet noszących ten tytuł) została zabita przez ktoregoś z rycerzy okrągłego stołu podczas wizyty w Kamelot. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 20-12-2006, 18:12
|
|
|
Buuuu. Miałam zaglosować na Cahira - moją wielką miłość, a przez pomyłkę oddałam głos na Ciri. Fuj.
Czytałam Sagę dawno temu i pamięć mnie zawodzi. Kto to była Angouleme? |
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 20-12-2006, 18:27
|
|
|
Cytat: | Czytałam Sagę dawno temu i pamięć mnie zawodzi. Kto to była Angouleme? |
Nieletnia przestępczyni przygarnięta przez Geralta and Co w IV tomie, gdy przemierzali zrujnowaną Cintre. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
|
Wysłany: 21-12-2006, 16:57
|
|
|
Bardzo wesoła, gadająca o bordelach, opowiadająca Yarpenowate dowcipy i dłubiąca nożem w zębach na uroczystych bankietach :)
Też jedna z moich ulubionych postaci. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|