Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Hiroyuki Morioka "Crest of The Stars" |
Wersja do druku |
Doktor J
The Mad Scientist
|
Wysłany: 15-11-2008, 00:23 Hiroyuki Morioka "Crest of The Stars"
|
|
|
Przymierzam się do kupienia książki "Seikai: Crest of the stars. Princess of the Empire". Można ją zamówić na stronach EMPIKU. Ktoś miał z nią styczność i jest w stanie się wypowiedzieć: "Czy warto?" Dodam, że anime bardzo mi się podobało. Chętnie bym poczytał o bitwie pod Safugnoff. Tak, wiem, że to tylko pierwszy tom.
Moje drugie pytanie: Czy ktoś kupował już coś przez internet w EMPIKu? Jak wygląda sprawa z "darmowym odbiorem w salonie"? |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-11-2008, 00:26
|
|
|
Doktor J napisał/a: | Moje drugie pytanie: Czy ktoś kupował już coś przez internet w EMPIKu? Jak wygląda sprawa z "darmowym odbiorem w salonie"? |
Wygląda tak, że po otrzymaniu mailowo powiadomienia, że towar został dostarczony do salonu, idzie się do tego salonu i odbiera zamówioną rzecz w odpowiednim punkcie. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 15-11-2008, 00:55
|
|
|
Oczywiście wcześniej sie ustala w którym salonie odbiór ma być ;) Ja odbierałam, moshi odbierała - bezproblemowo. Co do samej książki - miałam okazję rzucić okiem, niestety z braku czasu nie udało mi się przeczytać. Ale z tego co zerkałam, to jest tam o wiele wiecej zagłębiania sie w swiat Abh'ów i to całe słownictwo. Zachęcająco. |
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-11-2008, 01:12
|
|
|
Ja posiadam 3 tomy light novel Crest of the Stars z Empiku właśnie i nic Empikowi zarzucić w sumie nie mogę. Co zaś do samej książki, to jeśli podobało ci się anime, to i light novel powinno. Jeśli jednak liczysz na jakieś wątki nieporuszone w anime, to takowych nie ma - anime objęło wszystkie. Za to w mojej opinii dużo przystępniej wyjaśniony został ustrój państwa Abhów, ich siły zbrojne oraz pochodzenie.
Co do słownictwa to niestety Tokyopop zastosował pisownię fonetyczną (z drugiej strony muszę przyznać, że bardzo ułatwia to czytanie, jako że język Abhów posiada masę bezdźwięcznych głosek) słów w Baronh.
Zawieść się nie powinienneś, ale nie nastawiaj się na Bardzo Ambitne Dzieło. |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 15-11-2008, 01:13
|
|
|
Anime jest dość wierną adaptacją więc książka też powinna ci się spodobać. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Doktor J
The Mad Scientist
|
Wysłany: 15-11-2008, 23:09
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi.
Hm... jeśli anime jest tak wierną adaptacją to na razie wstrzymam się chyba z zakupem, póki wrażenie po filmie jest świeże. Liczyłem na to, że będą jakieś nieporuszone wątki. Cóż... może za pół roku. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|