Tim Burton's Alice in wonderland |
Wersja do druku |
xav_gav616
darkener
|
Wysłany: 28-02-2010, 21:02 Tim Burton's Alice in wonderland
|
|
|
5 marca tego roku odbędzie się światowa premiera Alicji. Tradycyjnie połączenie Depp, Bonham Carter i Burton może świadczyć o powodzeniu produkcji, ja prawdopodobnie w piątek pójdę do kina.
http://www.youtube.com/watch?v=9POCgSRVvf0 |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-02-2010, 21:18
|
|
|
Ja być może na to polezę pod warunkiem, że znajdę seans bez dubbingu. Bo to niestety ten film bardzo rozwala. |
|
|
|
|
|
Vivian
La Fleur du mal
|
Wysłany: 01-03-2010, 17:44
|
|
|
Ciekawa jestem, jaką wizję przygód Alicji przedstawi Burton;)W każdym razie repertuar do niego pasuje, ogromne pole do popisu dla jego niezwykłej wyobraźni. Uwielbiam jego filmy, są niesamowite, mają specyficzny klimat, pewną dozę surrealizmu i oscylują na granicy świata rzeczywistego a tego z krainy marzeń i fantazji. Bywają mroczne i zarazem tak barwne!
Altruista napisał/a: | Ja być może na to polezę pod warunkiem, że znajdę seans bez dubbingu. Bo to niestety ten film bardzo rozwala. |
Tego właśnie najbardziej się obawiam, ja wiem, że pierwowzór Alicji to pozycja dla dzieci, jednakże litości! Jak można ośmielić się dubbingować Deppa? I Bonham Carter? O zgrozo! Pewnych ludzi nie da się podrobić!
Ale tak na serio, to miejmy nadzieję, że będą dwie wersje. |
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 01-03-2010, 17:54
|
|
|
Film na pewno obejrzę, ale szczerze wątpię czy wywrze na mnie większe wrażenie niż Lewisowska książka oraz gra American McGee. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
xav_gav616
darkener
|
Wysłany: 01-03-2010, 21:42
|
|
|
Też czytałem, w grę grałem i mile mnie te pozycje zaskoczyły. Film obejrzę w 3d i to już niedługo bo mam to szczęście że jestem w UK. Tim mnie jeszcze nie rozczarował, byłem zachwycony demonicznym golibrodą, i sceneriami bez odrobiny słońca. Chmury, dym, mrok to lubię, i te ujęcia przejściowe z uliczki w uliczkę mniam! |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-03-2010, 22:10
|
|
|
Zapowiada się smakowicie. Także OST.
Obecność Wolfmother obok Tokio Hotel zastanawia natomiast nieco... |
|
|
|
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 03-03-2010, 02:41
|
|
|
Pewnie będzie burtonowo.
Czyli jak dla mnie super.
Na film czekam od łooo... 2 lat? Bodajże. I też nie mogę się doczekać, acz zobaczę go dopiero za jakieś 2 tygodnie.
I love a warm pig belly for my aching feet. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 03-03-2010, 03:18
|
|
|
xav_gav616 napisał/a: | Też czytałem, w grę grałem i mile mnie te pozycje zaskoczyły. Film obejrzę w 3d i to już niedługo bo mam to szczęście że jestem w UK. Tim mnie jeszcze nie rozczarował, byłem zachwycony demonicznym golibrodą, i sceneriami bez odrobiny słońca. Chmury, dym, mrok to lubię, i te ujęcia przejściowe z uliczki w uliczkę mniam! |
Nie masz co się chwalić... nasze kina są do dupy... Mamy gorszy sprzęt niż pierwsze lepsze multikino czy silverscreen w Polsce... Jakość obrazu jest beznadziejna, a Filmy 3D przereklamowane ( Mówi tam to osoba z wada wzroku - Nie widzę głębi ( Czytaj: Nie odróżniam odległości obrazów, można powiedzieć, że widzę 2D)). |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
|
|
|
|
|
Natasza
Natasza_Marcelina
|
Wysłany: 05-03-2010, 19:59
|
|
|
ja już po Alicji :D i byłam z dubbingiem bo taka tylko wersja była w IMAXie :) ale jestem zadowolona. Figura genialny głos dała swojej królowej :)
i zakochałam się w Burtonowskim Kocie :D |
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 05-03-2010, 20:31
|
|
|
Prawdopodobnie wybieram się w środę. Liczę, że będzie kawał dobrego kina ; ) |
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 08-03-2010, 16:54
|
|
|
de99ial napisał/a: | Liczyłem na coś dużo bardziej poważnego, coś bardziej mrocznego a dostałem niezupełnie to co chciałem. |
Pozwolę sobie zwrócić uwagę na to, że nie należy po tym filmie spodziewać się typowo burtonowego klimatu.
Był on nakręcony dla Disneya (tego współczesnego, nastawionego głównie na dochody Disneya). Jest kierowany do szerszej grupy widzów (od 10ego roku życia wpuszczają). Większość seansów jest z dubbingiem.
Wniosek? To ma być BAJKA. Baśń. Również dla dzieci.
To oczywiście nie tłumaczy słabej fabuły, na którą tak wiele osób narzeka. Ale z tym mrokiem nie przesadzajmy...
No nic, trzeba się będzie samemu przekonać. :) |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
de99ial