Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Dokumenty o Japonii |
Wersja do druku |
Patricko
Pro Driver
|
Wysłany: 26-12-2010, 02:25 Dokumenty o Japonii
|
|
|
Witam.
Od razu mówię, że szukałem na forum podobnego tematu, to znalazłem tylko poświęcony filmom przedstawiającym japońską kulturę. Ale przejdźmy do sedna sprawy...
Jak większość z nas, uwielbiam Japonię. Fascynuje mnie ten kraj, jego kultura, historia, a najbardziej rozwój technologiczny i czasy współczesne, itd. Bynajmniej nie zainteresowałem się poprzez oglądanie anime, można powiedzieć, że było zupełnie odwrotnie. Japonia od małego mnie fascynuje. Ale dość tych smutów z mojej strony :)
Ostatnio na Polsacie późno w nocy puszczane są bardzo ciekawe dokumenty produkcji WAN TV i są one robione naprawdę bardzo przyzwoicie i z sensem. Na początku myślałem, że będzie to kolejny bezsensowny materiał o tym czego oni to tam nie wyprawiają, a tutaj miłe zaskoczenie.
Akurat ostatnio trafiłem na dokument o tym, jak wygląda ślub oraz wesele u nich. Muszę powiedzieć, że między tym co dzieje się u nas, a tym co dzieje się u nich to niebo, a ziemia.
Dzisiaj trafiłem na samą końcówkę, ale było o przenośnych konsolach i ich wykorzystaniu w życiu codziennym. Żałuję, że trafiłem na samą końcówkę, dlatego szukam ich materiałów gdzieś w sieci, ale wydaje mi się, że jest to chyba nierealne.
Szukałem produkcji owego studia, ale tak jak myślałem, nie można nic znaleźć, nawet strony nie mają swojej w internecie, w googlach również bardzo ciężko.
I tutaj również moje pytanie. Zna ktoś jakieś ciekawe materiały o Japonii? Chodzi mi głównie o dokumenty, które przedstawiają ten kraj. Oczywiście nie muszą być tylko i wyłącznie po polsku, ale byle był angielski lub angielskie napisy.
PS.
Jakby ktoś się też natknął przypadkowe na owe produkcje WAN TV, to niech niezwłocznie da mi jakoś znać :) Ja również jak się dowiem czegoś nowego to od razu odezwę się w temacie. |
_________________ Ekstaza płynąca z ryku wyjącego silnika |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|