Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Fineasz i Ferb |
Wersja do druku |
Laurent
Secret Character
|
Wysłany: 30-11-2011, 18:07 Fineasz i Ferb
|
|
|
Ostatnio oglądając Disney XD w oko wpadła mi kreskówka pod tytułem Fineasz i Ferb i ku mojemu zaskoczeniu spodobała mi się na tyle, że postanowiłem zrobić maraton. Niby na pierwszy rzut oka ma cechy, które dyskwalifikują dla mnie każdą serię: fabuła jest epizodyczna, a w większości odcinków występuje z góry określony schemat, a mimo tego każdy kolejny niesie za sobą wciągającą przygodę i humor, a do tego twórcy starają się przełamywać schematy. Podobnie jest z postaciami: narysowane są nielubianą przeze mnie, silnie zdeformowaną kreską, a mimo tego, a właściwie to dzięki temu patrzenie na nie sprawia mi przyjemność. Zastanawiało mnie czy inni podzielają mój entuzjazm co do tej serii i mały research po internecie wyjawił, że pozycja ta jest mocno chwalona. A jak jest z wami? Widzieliście? Podobało wam się? Co sądzicie o serii, fabule, muzyce i postaciach w niej występujących? |
|
|
|
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 30-11-2011, 21:27
|
|
|
Ogólnie bardzo długo oglądałem, ale jak sam powiedziałeś pozycja zbudowana jest ciągle na tym samym schemacie.
Nie pamiętam w końcu ile obejrzałem 1 sezon i dużą cześć drugiego sezonu, ale w końcu się znużyłem schematem... ... ...
Nie znaczy to, że pozycja nie jest ciekawa. Bo naprawdę pomimo byciu zbudowanej o ten sam schemat potrafi przyciągnąć szaleństwem pomysłów. |
|
|
|
|
|
fineasziferb
|
|
|
|
|
griz
|
Wysłany: 02-08-2013, 11:25
|
|
|
a dla mnie to taka sobie kreskowka :P:) |
|
|
|
|
|
Swarga
|
Wysłany: 08-08-2013, 02:14
|
|
|
Ja jestem wielkim fanem Fineasza i Ferba, mam nawet w domu maskotke Pana Dziobaka i Fineasza. Najbardziej lubie dzingiel "Dundersztyc trzyma wiaderko" i "Oto jest spolka zlo Czarostyca, ale raczej nie spolka, bo spolek w tym czasie jeszcze nie wynaleziono, wiec to cech lub federacja kupieckaaa" |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|