Aktualizacje forum |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 18-05-2005, 14:02
|
|
|
Ryuzoku - nie wiem, czy rozumiem, o co Ci chodzi... Jedyny możliwy układ to sprawienie, że ukryty dział będzie widoczny, ale osoby spoza redakcji nie będą mogły do niego wejść. Z tym, że nie wiem, czy to ma sens, moim zdaniem lepiej jest tak, jak jest. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 18-05-2005, 14:34
|
|
|
hmm, no tak wtedy to troche neilogiczne, a tak wogole, jak sie włączy "zaznaczenie wsyzstkich postów jako przeczytane" to je wrzuca jako przeczytane czy też nie? |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 18-05-2005, 16:48
|
|
|
Irian, zobacz teraz. Przerobiłem kod zliczający posty. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 18-05-2005, 17:07
|
|
|
Zobacz posty nieprzeczytane [22] / Zobacz posty od ostatniej wizyty [9]
Używam Opery, jeśli to coś zmienia. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 18-05-2005, 17:19
|
|
|
Ok, teraz powinno juz działać. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 18-05-2005, 20:15
|
|
|
Hm, mnie się odznaczają nieprzeczytane posty, jesli są w kilku tematach w danym dziale. Kiedy wchodzę w jeden temat i wracam do działu nie przez wstecz, tylko przez link, znikają "nieprzeczytania" pozostałych tematów. Na głównej stronie to nie występuje, to znaczy nadal widzę "nieprzeczytane" w innych działach.
Przy kasowaniu cudzego posta poinformowało mnie, że mogę kasować tylko własne (?!) - ale post wywaliło. |
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 18-05-2005, 20:22
|
|
|
A u mnie już działa. Dzięki Crack! |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 18-05-2005, 20:41
|
|
|
A u mnie przy kasowaniu cudzego posta wywaliło nie widziany przede mnie już od wieków błąd Invalid_session. Grrrrrr... Tylko nie to! - -"
Za to Konstytucja przestała się czaić po kątach i atakować w najmniej spodziewanym momencie. |
|
|
Crack_
Gość
|
Wysłany: 18-05-2005, 22:13
|
|
|
@Ave, dzieje się to od dzisiaj czy od wczoraj?
Kasowanie "włanych postów" - jutro spróbuję wyrzucić grupę Moderatorzy i stworzyć ją od nowa, wczoraj naprawiałem tabele uprawnień i był tam taki miły komunikat że przy tej operacji uprawnienia może szlag trafić... |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 18-05-2005, 22:14
|
|
|
Nie wiem - wczoraj nie próbowałam niczego kasować... |
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 20-05-2005, 14:49
|
|
|
Ok, po sprawdzeniu stwierdzam że mi też zaznacza za dużo postów jako przeczytane. Jutro się tym zajmę.
Jeśli wystąpi komuś invalid_session albo informacja że mozna kasować tylko własne posty, zapiszcie dokładnie w co i w jakiej kolejności klikaliście. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 31-05-2005, 10:26
|
|
|
Dla Cracka, kiedy wróci. U mnie (Firefox) wysypane są polskie znaki w statystykach - mam zamiast nich gustowne pytajniki. Żeby było zabawniej, nie wszędzie - np. w nagłówku "najczęściej wyświetlane tematy" i w treści "statystyk wiekowych", ale już nagłowki kolumn w tabeli "statystyki administracyjne" albo treść tabeli "skąd kto jest" widzę prawidłowo.
Wysypuje się także w dziwny sposób na głównej. Jeśli temat, w którym jest "ostatni post" w danym dziale musi zostać skrócony przez "...", to polski znak tuż przed kropeczkami się zamienia w pytajnik - inne wyświetlają się prawidłowo. Widzę np. coś takiego:
"Czy ktoś zna taką ksi�..." |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 31-05-2005, 11:08
|
|
|
mnie coś takiego robiło się gdy firefox nie rozpoznawał kodowania, trzeba było ustawić ręcznie widok-kodowanie-utf-8 (albo shift-JIS ^__^)
Odkąd zupgrade'owałem do 1.0.3 problemu nie miałem. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 31-05-2005, 11:14
|
|
|
Avellana napisał/a: | Wysypuje się także w dziwny sposób na głównej. Jeśli temat, w którym jest "ostatni post" w danym dziale musi zostać skrócony przez "...", to polski znak tuż przed kropeczkami się zamienia w pytajnik - inne wyświetlają się prawidłowo. Widzę np. coś takiego:
"Czy ktoś zna taką ksi�..." |
Problem wynika z tego, że polskie znaki w UTF-8 są dwubajtowe, zaś najwyraźniej "skracacz" nie wie o tym i ucina czasem znak w połowie. Na wanime też taki problem może wystąpić. Najlepszym rozwiązaniem byłoby - zmusić admina hostbanku, aby wreszcie dodał rozszerzenie multibyte do PHP, które to zajmuje się właśnie obsługą kodowania wielobajtowego. |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 01-06-2005, 13:04
|
|
|
O, domenę podpięliśmy! I w związku z tym będę się skarżyć: po kliknięciu na logo forum wylogowuje mnie (chociaż zawsze przy logowaniu zaznaczam, żeby zapamiętało). A po zalogowaniu wysypuje mi się kodowanie (odświeżenie pomaga).
*edit* A nie, poprawka... Wylogowuje mnie, kiedy wyjdę z forum i na nie wrócę, a bez odśieżenia tego nie widać. |
|
|
|