Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Google AdSense |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 01-11-2009, 13:58
|
|
|
A ja mam pytanie.
Acep ma takie coś: http://anime.com.pl/adserver.html - panel do samodzielnego wstawiania i opłacania reklam via SMS.
Pomijając kwestie zawartości takich reklam, czy myślicie że warto by coś takiego kiedyś zorganizować u nas? |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-11-2009, 21:50
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Pomijając kwestie zawartości takich reklam, czy myślicie że warto by coś takiego kiedyś zorganizować u nas? |
Kilka razy to już proponowałem na różne sposoby. Moim zdaniem pomysł jest godny wypróbowania, jednak nie spotkał się ze zrozumieniem.
Totem: jeśli chciałbyś to przeforsować, czy to w postaci panelu płatnych ogłoszeń drobnych, czy SMS-owej zrzutki czy dowolnej innej, to masz moje pełne poparcie. Może tobie starczy siły przebicia. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 13-11-2009, 10:41
|
|
|
To chyba tutaj... Czy tylko ja mam brzydkie przypuszczenia co
do legalności strony znalezionej w reklamach google'a?
Reklamy Google napisał/a: | Wypróbuj za darmo - filmy, muzyka, gry i programy zupełnie legalnie !
www.pobieraczek.pl |
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 13-11-2009, 10:54
|
|
|
Próbują przerzucić całą odpowiedzialność na użytkowników. Jest taka furtka w ustawie o świadczeniu usług drogą elektroniczną, powiedziałbym że dosyć ryzykowne. W każdym razie, do usunięcia. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 13-11-2009, 11:01
|
|
|
Tak swoją drogą - pod adsensami, po prawej stronie, jest taki malutki napis "Reklamy Google". Kliknięcie go prowadzi do strony pomocy o reklamach w Google, a na dole tej strony jest link "Zgłoś naruszenie zasad dotyczące niedawno oglądanej witryny lub reklam". I nie jest głupim pomysłem, żeby takie rzeczy zgłaszać, to dość prosta procedura. Jeśli dobrze pójdzie, pacjent zostanie za to wykopany z programu AdWords. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 29-11-2009, 16:29
|
|
|
Zbanowałem reklamę sklepu z damską bielizną. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-11-2009, 16:30
|
|
|
Zabrzmiało jak wypowiedź moderatora na jakimś forum religijno - tradycjonalistycznym.
Czy bielizna aż tak łamie nasz regulamin? |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 03-01-2010, 11:12
|
|
|
Dobra, miałem złożyć raport.
Rebel:
Generalnie Rebel mamy zainstalowany od dnia 26 sierpnia. Od tego czasu w Programie zrealizowano 20 zamówień, dodatkowych 12 jest w toku (z czego 9 złożono w grudniu, reszta zamarzła z winy poczty polskiej), 2 zostały anulowane. W sklepie zarejestrowało się 17 osób, które być może w przyszłości stanowić będą nasze źródło dochodu.
W okresie tym zarobiliśmy 89,78 złotego. Dodatkowo Rebel, gdy zostaną zrealizowane pozostałe zamówienia ma zapłacić nam jeszcze 37,87 złotych. Łącznie da to sumę 127,65 złotych. W przeliczeniu na dolary: 44,79$ wg. Google. Czyli 11 dolców miesięcznie.
Adsensy:
Niestety likwidacja jednej kolumny adsensów, jak łatwo zgadnąć zmniejszyła z nich zyski. O ile w 2009 roku dochody z nich wynosiły 30-35 dolców (wyjątek stanowią miesiące wakacyjne, w których zarabialiśmy 40-45 dolarów), tak po wprowadzeniu Rebela zmalały. Zarobiliśmy więc:
- we Wrześniu: 31,58 dolarów
- w Październiku: 20,33 dolarów
- w Listopadzie: 19,53 dolarów
- w Grudniu: 21,75 dolarów
Czyli: 93,19 $
Łącznie na wszystkich reklamach:
Łącznie zarobiliśmy 137,98 $
W porównaniu z analogicznym okresem z 2008, kiedy to zarobiliśmy 103,32$ jesteśmy na plus o 34,66$. Jednak w porównaniu z pierwszymi czterema miesiącami przed wakacjami, podczas których zarobiliśmy 150,27 $ jesteśmy stratni o 12,29$
Wnioski: niestety Rebel nie spełnił pokładanych w nim nadziei i nie zdołał w znaczący sposób podnieść dochodów z Tanuka. Trudno orzec, jak dalej się potoczy sprawa, ale niestety najpewniej wyjdziemy na zero. Z drugiej strony jednak: przynosi zyski bardzo zbliżone do analogicznej jednostki Adsensów.
Propozycje i możliwości:
1) Rebel trzeba uruchomić w komentarzach, tak, by jego reklamy pojawiały się w tym samym miejscu, co przy recenzjach także w komciach do nich. W chwili obecnej nie mamy tam żadnych reklam, ponieważ Adsensy nie współpracują z nimi. Marnujemy więc tylko potencjalne miejsce pod reklamy.
2) Nie wiem, co zrobić z obecnym miejscem reklamowym Rebela. Możemy:
a) Zastąpić je ponownie Adsensami.
b) Zostawić jak jest.
c) Eksperymentować dalej i spróbować uruchomić w tym miejscu inny program partnerski np. tej księgarni multimedialnej, o której mówiłem. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 18-03-2010, 12:48
|
|
|
Na adsensach reklamuje się ten kanał: http://www.youtube.com/gongpolska
Jest ktoś w stanie zidentyfikować, czy to działa legalnie? Wiem, że istnieje kanał Gong o podobnej tematyce, zarejestrowany w Wielkiej Brytanii. |
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 26-03-2010, 22:40
|
|
|
Skoro rezygnacja Zegarmistrza stała się faktem, jak domniemam sprawe Google AdSense powinnam się przyjrzeć. Do Tilka powinnam się z tym zgłosić czy, jak to zasugerowane jest w pierwszym poście, do Cracka? |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 26-03-2010, 23:32
|
|
|
Po hasło do mnie. Obecnie AdSensy działają i jedyne czego wymagają to banowanie niektórych reklam co jakiś czas. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|