FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
  Nagroda im. Wielkiego Jenota
Wersja do druku
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 31-03-2009, 11:18   

Ysengrinn napisał/a:
Ja słyszałem i obawiam się, że słyszała jeśli nie większość to znaczna część. Wybacz Zeg, ale argument zupełnie nietrafiony.

I co? Kupiłbyś komiks tylko dlatego, że dostał taką nagrodę?

Numer Gadu-Gadu
1271088
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 31-03-2009, 12:11   

Cytat:
Zaryzykuje stwierdzenie, że nikt na Tanuki nie słyszał o tych nagrodach. Ba! Wręcz nikt poza najwierniejszymi przyjaciółmi ich twórców.

Obawiam się, że tu akurat wychodzi na wierzch twoja ignorancja.
Zresztą, podejdź do półki z fantastyką w EMPIKu czy Matrasie i spytaj przeglądających, czy słyszeli o nagrodzie im. Zajdla. O zakład idę, że 90% odpowie, że nie. Idąc twoim tokiem rozumowania, należy zatem uznać, że nagroda ta jest niepotrzebna.

Oczywiście, początki są trudne, jednak uważam, że krok w tym kierunku trzeba wykonać. Mamy potencjał, możliwości, markę - wykorzystajmy to! Ryzyko jest niewielkie.

Nie oznacza to przecież, że nagle wszystkie inne projekty na Tanuki pójdą się kochać, rozkładam sprawę w czasie na kilka miesięcy i na kilka osób, aby nagle nie okazało się, że jedna osoba musi zrobić wszystko w miesiąc.

Cytat:
jednak większe korzyści dla nas przyniosłoby umieszczenie pojedynczego linka na Wikipedii

A w czym jedno przeszkadza drugiemu? Wiki cały czas oplatamy siecią linków. nie proponuję, aby z tego zrezygnować.
Powrót do góry

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 31-03-2009, 12:47   

Grisznak napisał/a:
A w czym jedno przeszkadza drugiemu? Wiki cały czas oplatamy siecią linków. nie proponuję, aby z tego zrezygnować.

Tak, przeszkadza. Ryzyko owszem jest niewielkie, ale za to ponoszę je Ja.

Bo widzisz: to na mnie spada odpowiedzialność za kontakty z wydawcami wideo, bo to ja jestem na ich listach mailingowych. W efekcie to ja wyjdę na głupka, bo ty wymyśliłeś, jak głupio wykorzystać markę, którą między innymi ja budowałem przez kilka lat.

Od razu ci mówię, że odkręcenie negatywnych efektów tego typu wygłupu będzie kosztowało mnie bardzo wiele wysiłku i nie będzie warte przyciągnięcia uwagi tych kilku osób. Utrudni to realizacje przynoszącego mierzalne efekty projektu.

Moje zdanie o pomyśle jest jednoznacznie negatywne. Znajdź sposób, by dotrzeć do tak dużej liczby osób, by a) zrównoważyło to ewentualne złe wrażenie b) było warte zaangażowania wymaganego zespołu c) wręczenie nagrody nie wyglądało, jak porażka Tanuka, to je zmienię.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 31-03-2009, 13:16   

A to akurat nie jest specjalnie trudne, jest natomiast pracochłonne - wymaga aktywnej propagandy na wszystkich ważniejszych forach, ze szczególnym uwzględnieniem ACP, i stawianie nacisku nie tyle na nagrodę Tanuki.pl, a na jedyną nagrodę w polskim fandomie m&a. Można też wykombinować plakaty na letnie konwenty, żeby bardziej rozpropagować całą akcję - a jakby znalazł się chętny (Grisz?) to i panel dyskusyjny o fandomowych nagrodach, o tym czy warto i czy to wstyd, że ich nie ma. Będziemy mieć jakieś pół roku na odpowiednie podgrzanie atmosfery.

Fanowski kociołek jest łatwo doprowadzić do wrzenia, jeśli umiejętnie i wystarczająco długo grać na jego poczuciu własnej wartości. A jeśli uzna tę nagrodę za po części swoją to pół sukcesu mamy za sobą.

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 31-03-2009, 13:41   

Ysengrinn napisał/a:
A to akurat nie jest specjalnie trudne, jest natomiast pracochłonne - wymaga aktywnej propagandy na wszystkich ważniejszych forach, ze szczególnym uwzględnieniem ACP, i stawianie nacisku nie tyle na nagrodę Tanuki.pl, a na jedyną nagrodę w polskim fandomie m&a.

Od ilu lat nie udało nam się zorganizować crosslinkowania Mangi i Czytelni, zagadnienia 100 razy łatwiejszego logistycznie od tej akcji, nie wymagającego zgrania, koordynacji, plakatów i niczego więcej, niż wysiłku jednej osoby?

Ostatnio zmieniony przez Zegarmistrz dnia 31-03-2009, 13:50, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1271088
Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu