Terminarz - Uwagi |
Wersja do druku |
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 07-05-2007, 14:06
|
|
|
hm, sama zauważyłam, że ostatnio opowiadania ciężej się przęślizgują przez redakcję...
ja sobie myśle - może zamiast się mordować, poprawiać, nie lepiej będzie wysłać autorowi listę jego błędów i żeby sam je poprawił?
Myślę, że tak będzie szybciej, a i redakcja nie będzie miała aż tak dużo palącej się w rękach roboty.
no, ale zawsze mogę się mylić i możecie mieć inne zdanie:) |
_________________ be a fan...
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 07-05-2007, 14:22
|
|
|
Nie jestem bezpośrednio zaangażowana w redagowanie opowiadań na Czytelni, ale postaram się krótko jedną rzecz wyjaśnić.
Redaktorzy Czytelni są zajęci. Wraz z rosnącą popularnością Czytelni przybywa coraz więcej osób przysyłających swoje teksty - innymi słowy liczba tekstów wpływających stale rośnie. Popularność Czytelnia zawdzięcza w dużej mierze dbałości o jakość zamieszczanych tekstów, więc opcja "to będziemy puszczać bez redakcji" byłaby strzałem we własną stopę.
Przygotowanie 'listy błędów' to prośba, z którą spotykam się także ja, odrzucając recenzje. Otóż przygotowanie takiej listy jest bardziej pracochłonne niż samo poprawienie błędów! Podejrzewam, że Czytelnia będzie musiała pomyśleć o zwiększeniu liczby może nie tyle korekty, ile proof-readerów, osób, które będą czytać i wstępnie opiniować nadsyłane teksty - ale to już decyzja Czytelnianej Redakcji. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-07-2007, 17:52
|
|
|
Zauważyłem, że od soboty mamy ustawione aktualizacje co kilka dni, więc można by zacząć wrzucać "Mamoru must Die" - to ma 35 rozdziałów. |
|
|
|
|
|
Crystal Storm
|
Wysłany: 19-09-2007, 14:21
|
|
|
Wczoraj mial sie ukazac drugi rozdzial mego fica o Evangelionie pt. Absolutny Terror, Chapter 2, no i sie nie ukazal. Pytam dlaczego? Bo na 25 wrzesnia w terminarzu zaplanowany jest Chapter 3, a nie przeciez jeszcze dwójki. Co sie stalo? |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 19-09-2007, 14:42
|
|
|
Przepraszam, opóźnienie zaszło wyłącznie z mojej winy - fanfik został już umieszczony. |
|
|
|
|
|
Crystal Storm
|
Wysłany: 22-09-2007, 08:01
|
|
|
Kiedy w terminarzu pojawi sie mój fic "Co skrywa prawda"? Wyslalam go juz dawno i ciagle czekam. Z góry przepraszam za moja niecierpliwosc, która wynika jednak tylko z tego, ze po prostu sie martwie. |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 22-09-2007, 09:43
|
|
|
Termin był przewidziany na 2. października, po trzeciej części opowiadania "Absolutny Terror" |
|
|
|
|
|
Roy de Lamort
Gość
|
Wysłany: 30-11-2007, 16:41
|
|
|
Witam. Mam pewne pytanie natury technicznej - pierwsze rozdziały mojego fanfika ("Czarny Pan") przesłałem już prawie miesiąc temu i nadal ma status "oczekuje na zatwierdzenie" - byłbym wdzięczny za jakąś informację, czy to tekst z jakichś względów nie nadaje się do publikacji, czy może też się gdzieś zawieruszył lub nie zmieścił się w terminarzu na listopad. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
Crystal Storm
|
Wysłany: 30-11-2007, 16:55
|
|
|
Z tym zawsze są jakieś problemy^^' Skąd ja to znam... |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 30-11-2007, 18:08
|
|
|
Terminarz został uaktualniony.
Przepraszam za zwłokę. |
|
|
|
|
|
Nakago
|
Wysłany: 30-11-2007, 20:22
|
|
|
Czy tytuł opowiadania będzie taki, jak w terminarzu, czy taki, jak nadałam przy wysyłaniu? Bo w terminarzu jest "Bluszcz", a tekst nosi tytuł "Bluszcz. Rewers". Niby mała różnica, ale jednak :-(. |
_________________ "Bo przyjdzie Nakago i Ci odpisze" - Ainaelle |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 30-11-2007, 20:35
|
|
|
Jeśli tytuł opowiadania brzmi "Bluszcz. Rewers" to taki tytuł będzie ono miało, gdy się pojawi :)
Natomiast dlaczego w Terminarzu nie weszła mi cała nazwa... tego już nie wiem. |
|
|
|
|
|
Crystal Storm
|
Wysłany: 10-12-2007, 18:36
|
|
|
Cieszę się, że terminarz został poszerzony o nowe opowiadania, i to tak szybko ^^ Tylko że mam parę uwag: zabrakło tam mojego opka Absolutny terror chapter 9 (a 10 i 11 jest, czemu więc brak dziewiątki?) i prosiłabym też o wrzucenie Co skrywa prawda rozdział 5. |
|
|
|
|
|
Nakago
|
Wysłany: 10-12-2007, 18:47
|
|
|
Co z "Demiurgami"? Miał być wczoraj nowy rozdział, a nie widzę go :-(. |
_________________ "Bo przyjdzie Nakago i Ci odpisze" - Ainaelle |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 10-12-2007, 21:00
|
|
|
Crystal Storm Uaktualnione.
Nakago Demiugowie ukażą się z poślizgiem jedno/dwudniowym z racji tego, że nie są jeszcze przetłumaczeni :) |
|
|
|
|
|
|