Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
"Anime dla mnie" - propozycja |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 21-09-2006, 20:43
|
|
|
Ja mam jedną, małą propozycję: aby oszczędzić sobie czasu i roboty pomińmy serie, które dostały oceny niższe niż 6 punktów. To najczęściej są chały jakich mało albo produkcje posiadające poważne wady wrodzone, które raczej trudno komukolwiek polecać. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 21-09-2006, 20:56
|
|
|
Ja się boję, że to będzie skomplikowane, sprawdzać im jeszcze punktację...
Pytanie: czy tak rozbudowany system jak na anidb miałby u nas sens? Rozumiem, że to się przydaje głównie do zaawansowanego wyszukiwania, ale chyba precyzyjne określanie miejsca czy typu rozwoju fabuły nie jest konieczne? |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 22-09-2006, 17:09
|
|
|
Adaptacja systemu z AniDB lub przynajmniej podobnych kategorii ma jedną dość ważną zaletę: można żywcem spisać potrzbne dane dla serii których się nie widziało, względnie (stupid ideas mode on) napisać automat który weźmie te dane i przekopiuje do nas a kolejne serie spisywać już ręcznie...(stupid ideas mode off) |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 23-09-2006, 10:51
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Ja mam jedną, małą propozycję: aby oszczędzić sobie czasu i roboty pomińmy serie, które dostały oceny niższe niż 6 punktów. To najczęściej są chały jakich mało albo produkcje posiadające poważne wady wrodzone, które raczej trudno komukolwiek polecać. | Liberum veto!
Może ty tak oceniasz zeg, że wszystko co ma niżej niż 6 to chała, ale ja staram się używać całej skali ocen, i napisałem conajmniej kilka recenzji serii z ocenami od 4 do 6 które wyżej nie wychodzą ze względu bardziej na niszowość lub miałkość niż cokolwiek innego, co jednak wcale nie znaczy że nie można się przy nich dobrze bawić.
Chała to jest 3 i niżej, czyli dolne 30%.
System aniDB - o, to to to to to to..... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|