Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Rekrutacja: propozycja |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 03-09-2008, 11:22
|
|
|
Bambosh - tak, sekretarzowanie właśnie na tym polega, bo ostatnio już kilka razy był problem z "a kto się zajmie przygotowaniem odpowiedzi", tudzież "a kto miał o tym pamiętać". Tak jak pisałam w poście: zawsze oczywiście możliwe są konsultacje z Teukrosem w sprawach prawnych, tudzież ustalenie szczegółów ze mną/resztą redakcji, natomiast właśnie chodzi o projektowanie z grubsza odpowiedzi i pamiętanie o tym. I słowo honoru, nauczyć się można sporo, a przy tym działamy na tyle sprawnie, że taka nauka będzie miała coś wspólnego z rzeczywistością :)
Z innej beczki, przyszło do mnie na PW:
Cytat: | Witam
Chciałbym zaproponować swoją osobę na stanowisko Korektora mang oraz ew. innych tekstów. Językiem rodzimym władam może nie doskonale ale w stopniu zaawansowanym, od 26 lat ;). Oprócz tego piszę, publikuję w różnych miejscach (lub publikowałem - np. w Gwiezdnym Piracie). Mam na koncie kilka korekt, trochę tłumaczeń i całkiem sporo tekstów. Z kolegami prowadzimy portal fantastyczny Wrota Wyobraźni.
Swoje umiejętności cały czas rozwijam i myślę, że współpraca z Wami na tym poletku mogłaby mi w tym rozwoju pomóc.
Na życzenie dokładny wykaz "osiągnięć" ;)
Pozdrawiam
Michał "de99ial" Romaniuk |
Hmmm, może to i dobry pomysł? W sumie wygląda na to, że się nadaje. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-09-2008, 11:39
|
|
|
Na Palladyna czy linkarza mógłby się naddawać. Wydaje się mieć skłonności do berserka, ale nie większa, niż inni członkowie redakcji.
Co do korektora...pisze poprawnie i można by go wypróbować.
Bambosh jako sekretarz - jak najbardziej. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 03-09-2008, 12:08
|
|
|
Po bardzo długim namyśle zdecydowałem się zgłosić swoją kandydaturę na stanowisko redaktora piosenek. Zarówno z japońskim, jak i angielskim nie powinno być u mnie problemów. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 03-09-2008, 12:22
|
|
|
Tymczasem zgłoszenie od Shinpū:
Cytat: | Bardzo chętnie mógłbym się zająć plagiatami. W związku z tym chciałem się zapytać jak to miałoby wyglądać w praktyce.
|
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-09-2008, 13:27
|
|
|
O, czyżby zatem rozwiązał się kolejny problem? |
|
|
|
|
|
Irin
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 03-09-2008, 14:46
|
|
|
Ja oczywiście zgłaszam się do ubijania literówek. Z interpunkcją nie mam większych problemów, a kiedy mam wątpliwości, mogę się zwrócić do mojego "zaplecza" - mamy tłumacza.
Wiem, że do tej pory była ze mnie taka pomoc jak z koziej... sierści trąbka, niemniej jednak mam zamiar się wykazać. Poza tym, naprawdę chciałabym coś zrobić dla tanuka i mieć świadomość, że nie jestem w redakcji przypadkiem. (A recenzje też się zrobią w najbliższym czasie, o.) |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 03-09-2008, 14:53
|
|
|
Irin, ale Ty jesteś formalnie w obsadzie Czytelni, więc jakby co, to poproś IKę, żeby bardziej w Ciebie poorała, bo jestem dziwnie pewna, że to się przyda ;) |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 03-09-2008, 19:42
|
|
|
de99diala można spokojnie wypróbować - przy korekcie powinno być to stosunkowo najłatwiejsze.
Bambosh - nie widzę problemu.
Keii - jeśli tylko uważa, że będzie miał czas, to jest w okolicy prawdopodobnie najlepszym kandydatem
Irin - w zasadzie Ave ma rację, ale z drugiej strony chętnym dodatkowych obowiązków nigdy nie odmawiamy ;)
Shinpū - who's that?... (tzn wysłać odpowiedź i czekać co z tego wyrośnie) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 03-09-2008, 19:59
|
|
|
Z de99iala może być dodatkowy pożytek - mianowicie nawiązanie współpracy z Wrotami Wyobraźni. Nie jest to duża strona, ale ma ciekawą zawartość i pewną renomę w sieci.
Bambosh - zna tą pracę jak nikt inny, z pewnością może spróbować.
Keii - ma wszystkie kompetencje do zajmowania się działem, nawet jeżeli będą problemy z czasem, to przynajmniej nadesłane tłumaczenia będą publikowane.
Irin - w tym momencie, razem z de99ialem mielibyśmy dwie osoby do korekty na Mangach. Może faktycznie Irin weźmie "rezerwową" korektę, zarówno na Anime jak i na Mangach?
Shinpu - obawiam się, że w informacji na forum przeoczyliśmy pewne kwestie. Jednak Paladyn nie zajmowałby się tylko blogaskami - prawdę pisząc, są one dla nas najmniej szkodliwe. Miałby również do czynienia z torrentowniami, stronami anime online itp., a z nimi to już trudniejsza przeprawa. I nawet z blogami to nie takie proste - jeżeli nie poskutkuje mail do blogaski, należałoby napisać do serwisu blogowego żądanie zamknięcia bloga. Myślę, że trzeba by to wszystko mu uświadomić. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 03-09-2008, 20:50
|
|
|
Wybadam Shinpu - skąd i co to jest fandomowo, a co do reszty zastrzeżeń nie mam. Irin świetnie wyłapuje literówki, Keii, jako student japonistyki (i człowiek solucja) zna się tez na rzeczy, a Bambosh ze względu na pracę powinni się nadać :)
deniala należałby wybadać, ot co - jak umie i czy wie, że to jest sprawdzanie "post sprawdzające" |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 03-09-2008, 21:30
|
|
|
Dobra, czyli obecna sytuacja wygląda tak:
Na sekretarza zgłosił się Bambosh i wydaje mi się, że jest do tego faktycznie najlepszy ze względu na doświadczenie i w ogóle :)
Redaktorem działu Piosenki zostaje Keii. Powodzenia życzę...
Napisałam do De99iala (kandydat na stanowisko korekty) oraz Shinpu (łowca plagiatów) z propozycją, żeby zajrzeli na irca. Do De99iala nie mam zastrzeżeń, o Shinpu jeszcze niewiele wiemy, ale rocznikowo i postowo sprawia dobre wrażenie, więc potraktowałabym to zgłoszenie poważnie.
Oznacza to, że jeśli te kandydatury się potwierdzą, zostaje nam tylko linkarz. Nie jest źle :) |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 04-09-2008, 18:59
|
|
|
Dobra, mam zgłoszenie od Urufu:
Cytat: | Witam,
Może to trochę śmiałe posunięcie, bo jestem użytkownikiem z dość krótkim stażem, ale byłabym chętna do współpracy.
Myślę, że mogłabym się zająć plagiatami – często przeszukuję sieć, więc byłabym w stanie regularnie sprawdzać strony. Także zgłaszam swoją kandydaturę :)
Pozdrawiam. |
Mnie wydaje się lepszą osobą, bardziej sprawdzoną mimo wszystko. Jakieś uwagi, pytania? |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-09-2008, 19:02
|
|
|
Z mojej strony - żadnych. Nie mam z tą osobą żadnych doświadczeń. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 04-09-2008, 20:47
|
|
|
Dobra, podsumowanie irca: fakt, Urufu lepiej znamy, ale 1. jest nieletnia, a 2. pisała o wyjeździe na wymianę. Lepiej jednak się w to na razie nie pchać, może za jakiś czas coś się dla niej znajdzie. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|