Nowy layout Tanuki.pl - problemy techniczne |
Wersja do druku |
Marvele
Gość
|
Wysłany: 03-11-2008, 21:48
|
|
|
Bardzo ładny layout, choć zajmie mi trochę czasu, zanim się przyzwyczaję :D
Jedna rzecz która mnie ogromnie razi to reklama wyświetlająca się pod wstępem do recenzji i do tego jeszcze te zakładki "Dodaj do..." - po prostu okropnie psuje klimat.
Nie dałoby się tego przenieść w mniej widoczne miejsce, np. pod recenzją? |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 06-11-2008, 16:55
|
|
|
Czy brak dodanych na stronie głównej czytelni obrazków (czy też tekstowych) uwag z utworu (w stylu yaoi, self-insertion) jest celowy?
Bo dobrze byłoby wiedzieć, że na przykład komediowy fik X to yaoi, człowiek nie traciłby czasu na wchodzenie na jego stronę :) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 06-11-2008, 17:24
|
|
|
Nigdy nie było na czytelni obrazków na stronie głównej, informujących o dodatkowych uwagach. Nie było także informacji "uwagi" z tego powodu, że nie we wszystkich opowiadaniach są one dodawane przez autorów - i nie wszystkie opowiadania je zawierają. |
|
|
|
|
|
Seaven
Maruda :3
|
Wysłany: 10-11-2008, 16:26
|
|
|
Błędy regulaminu:
Regulaminy manga.tanuki.pl oraz anime.tanuki.pl posiadają na samym dole punkt: Kod: | Niniejszy regulamin wchodzi w życie z dniem XX.XX.2008 r. Wszelkie zmiany regulaminu będą wchodzić w życie z dniem opublikowania na Tanuki.pl. | Po dacje XX.XX.2008 r. można wnioskować, że owe regulaminy na chwile obecną nie obowiązują. W przypadku ogólnego regulaminu Tanuki.pl jako data widnieje 31.10.2008 r.
W regulaminie Czytelni w ogóle nie ma adnotacji o wejściu regulaminu w życie. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 11-11-2008, 11:57
|
|
|
Bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi, już poprawione. |
|
|
|
|
|
Spica
Gość
|
Wysłany: 14-11-2008, 15:28
|
|
|
Mozilla Firefox 3.0.4
Wiem, że już taki problem był (patrzyłam w dziale Czytelnia), ale pomyślałam, że może być to związane z "nowym futrem Tanuka". Otóż zgłaszam, że po kliknięciu w zarejestruj w Czytelni wyświetla się tylko regulamin (poza tym tytuł Stop! wyświetla tak... dziwnie).
Nijak nie można się zarejestrować.
Dziękuję za uwagę. |
|
|
|
|
|
Ktoso
Gość
|
Wysłany: 15-11-2008, 23:18
|
|
|
Wchodzę na tanuki... a tu nowy lay. W szoku byłem, zmiana niesamowicie pozytywna. O niebo lepiej się podstrona recenzji np prezentuje. Gratuluję... :-) |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 16-11-2008, 20:24
|
|
|
Spica - dziękujemy za informację, już powinno działać. |
|
|
|
|
|
Adriankiller
Gość
|
Wysłany: 18-11-2008, 21:07
|
|
|
mi osobiście zawsze bardzo brakowało opcji "starsze recenzje" bo chodzi o to że jak ktos wchodzi raz na jakiś czas to nowo napisane recenzje poprostu po paru dniach znikaja z głównej strony i sa dostepne tylko przez "szukaj" a jak wiadomo jak sie nie wie czego szukać i i nie wie co było recenzowane przypadkowa osoba juz teog nie przeczyta. tylko ktoś kto szuka tego tytułu precyzyjnie.
wcześniej widac było około 5 ostatnich recenzji. teraz się to uwsteczniło bo teraz np jest 3 recenzje na głównej.
mała rzecz ale myśle że taka opcja znacząco podniesie poziom strony. bynajmniej dla mnie.
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 18-11-2008, 21:27
|
|
|
Recenzje można sortować po dacie dodania, to powinno rozwiązać problem |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Aoi
|
Wysłany: 10-12-2008, 18:41
|
|
|
kic napisał/a: | Zamiast zmieniać starego wizerunku, można było ulepszyć stary. No ale skoro już jest ten nowy, to czy niemożna dodać kilka różnych odcieni kolorów? Ta wszechobecna zieleń w dziale Anime jakoś mi nie pasuję... Miło by było gdyby to użytkownik decydował gdzie i jakie barwy ma mieć dany dział. |
nie wiem o co ci chodzi. jest przecież ślicznie. nie zmieniajcie jej, bo i tak jest o wile ładniejsza od poprzedniej |
|
|
|
|
|
kic
Nieporozumienie.
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 10-12-2008, 19:09
|
|
|
Kwestia gustu. Moim zdaniem stary layout był czytelniejszy. |
_________________ "Zaczynałem jako zwykły zegarmistrz, ale zawsze pragnąłem osiągnąć coś więcej." - Lin Thorvald
Melior Absque Chrisma
Pierwszy Epizod MACu |
|
|
|
|
Aoi
|
Wysłany: 10-12-2008, 19:20
|
|
|
kic napisał/a: | Kwestia gustu. Moim zdaniem stary layout był czytelniejszy. |
hmmm... być morze. no cóz teraz trzeba przyzwyzaić się do nowgo xD |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 10-12-2008, 20:00
|
|
|
Aoi - witamy na forum, ale przypominam, że ten temat służy do zgłaszania ewentualnych problemów z nowym layoutem... Oczywiście cieszę się (w imieniu Redakcji), że się podoba i zapewniam, że nie zamierzamy go w najbliższym czasie zmieniać.
Przy okazji krótkie wyjaśnienie: nie przewidywaliśmy i raczej nie przewidujemy tworzenia "skórek" do wyboru, jest to mimo wszystko pewna atrakcja, bez której można się obyć, a która wymagałaby dodatkowej pracy od informatyków - ponieważ strona stoi na kodzie autorskim, a nie na gotowych modułach, trzeba by to tworzyć od podstaw. Rozumiem, że na pewno znaleźliby się tacy, którzy chętnie by z tego korzystali, ale w tym wypadku wymagany nakład pracy po prostu nie jest dla nas w najmniejszym stopniu opłacalny.
Za to nie jestem pewna, czy wszyscy zauważyli, ale ulepszona została strona wyszukiwania - http://anime.tanuki.pl/strony/szukaj - które przy okazji rozszerzyliśmy o możliwość wyszukiwania po wyróżnikach. Od razu informuję, że ograniczenie ilości parametrów, po których można wyszukiwać (do trzech gatunków i trzech wyróżników) jest odgórne, arbitralne i zdroworozsądkowe - eksperymenty wykazały, że im więcej parametrów, tym więcej kombinacji, które nie będą zwracały żadnych wyników. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 15-12-2008, 10:48
|
|
|
Cytuję mail, który otrzymałam, niestety chyba trochę za mało precyzyjny...
Cytat: | Chciałem zgłosić, że przeglądarka interenetowa Safari ma problemy z wyświetlaniem strony Tanuki.pl: m. in. nie wyświetla wyszukiwarki. |
|
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
|