Nowy layout Tanuki.pl - problemy techniczne |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 31-10-2008, 22:22 Nowy layout Tanuki.pl - problemy techniczne
|
|
|
Mamy przyjemność zawiadomić, że z dniem 31 października roku 2008 stary Tanuk dorobił się nowej oprawy graficznej. Zdajemy sobie sprawę, że przyzwyczajenie się do nowej wersji zajmie Wam, Czytelnikom, trochę czasu - i żywimy nadzieję, że z czasem ją polubicie.
W tym temacie prosimy o zgłaszanie wszelkich problemów technicznych, związanych z nowym layoutem (uwagi "nie podoba mi się, oddajcie stary" będą ignorowane). Przypominam, że informatycy będą mogli zająć się tylko tymi przypadkami, dla których będą mieli dość informacji. Dlatego prosiłabym o podawania:
- W jakim dziale i na jakiej podstronie pojawił się błąd (np. Tanuki-Anime, widok recenzji) - można po prostu dać link, jeśli macie wątpliwości;
- Jakiej przeglądarki (rodzaj i wersja) używacie (np. Firefox 3, IE 6)
Z góry dziękujemy za wyrozumiałość i współpracę! |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 31-10-2008, 22:28
|
|
|
Ja nie z problemem, a z pytaniem - czy to, że forum rozszerzyło mi się na całą szerokość strony jest związane z nowym layoutem, czy to u mnie się coś zbiesiło? Jeśli to pierwsze, to czy mogę w jakiś sposób tą szerokość sobie wrócić do poprzedniego stanu? Przyzwyczaiłem się po prostu. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 31-10-2008, 22:34
|
|
|
Pewnie to wiecie, bo pod tym względem nic się nie zmieniło, ale pod Google Chrome (ściąganym wtedy, kiedy wyszedł, nie domagał się update'owania, więc jako, że korzystam z FF (pod którym błędów nie zauważyłem) nie update'owałem) główna i czytelnia wyświetlają się ładnie, a Anime i Manga zjeżdżają na prawo i ogólnie się rozwalają. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 31-10-2008, 22:37
|
|
|
Błąd Chrome'a, a dokładniej silnika Webkit. Nowe Safari już łyka Tanuka, więc podejrzewam, że Chrome wkrótce też będzie. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 31-10-2008, 22:39
|
|
|
To dobra wiadomość, podoba mi się wielkość okna w Chrome i w zasadzie jedynym powodem, dla którego siedzę przy FF jest Tanuk ^^
Edit: zuo, teraz żeby post nie był jednolinijkowcem trzeba się bardziej namęczyć :D:D:D |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 31-10-2008, 23:00
|
|
|
Z ciekawości przed chwilą ściągnąłem i zainstalowałem Safari 3.1.2 (chyba najnowsze). Niestety, sytuacja bez zmian - zbiorcza i Czytelnia wyglądają jak trzeba, Anime i Manga dalej rozjechane. |
|
|
|
|
|
Pottero
|
Wysłany: 31-10-2008, 23:07
|
|
|
Warto by przy newsie podać przydatną informację, że gdyby strona się rozjeżdżała, najczęstszym rozwiązaniem problemu jest Ctrl+F5, w każdym razie pod Firefoksem i IE. I tak w każdym module, u mnie podziałało od razu. Proste, a często ludzie o tym zapominają bądź, nie wiedzieć czemu, nie wiedzą i pytają o to po kilkanaście razy. |
|
|
|
|
|
kic
Nieporozumienie.
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 31-10-2008, 23:16
|
|
|
Zamiast zmieniać starego wizerunku, można było ulepszyć stary. No ale skoro już jest ten nowy, to czy niemożna dodać kilka różnych odcieni kolorów? Ta wszechobecna zieleń w dziale Anime jakoś mi nie pasuję... Miło by było gdyby to użytkownik decydował gdzie i jakie barwy ma mieć dany dział. |
_________________ "Zaczynałem jako zwykły zegarmistrz, ale zawsze pragnąłem osiągnąć coś więcej." - Lin Thorvald
Melior Absque Chrisma
Pierwszy Epizod MACu |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 31-10-2008, 23:27
|
|
|
Teukros napisał/a: | Z ciekawości przed chwilą ściągnąłem i zainstalowałem Safari 3.1.2 (chyba najnowsze). Niestety, sytuacja bez zmian - zbiorcza i Czytelnia wyglądają jak trzeba, Anime i Manga dalej rozjechane. |
Mówiąc najnowsze, miałem na myśli wersję rozwojową. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-11-2008, 10:09
|
|
|
Nie wiem czy podpada pod problem, czy to feature, ale na czytelni po wybraniu komentarzy utoworu nowe są na dole, a nie jak było do tej pory - im nowszy tym wyżej. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-11-2008, 10:35
|
|
|
Najnowszy lis 3.0.3 i Asus 701. Wszystkie podstrony nie mieszczą się na szerokość. ctrl i +/- pomaga, ale czytanie forum na czcionce rozmiaru 4 nie jest przyjemne. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 01-11-2008, 10:52
|
|
|
Keii napisał/a: | Nie wiem czy podpada pod problem, czy to feature, ale na czytelni po wybraniu komentarzy utoworu nowe są na dole, a nie jak było do tej pory - im nowszy tym wyżej. | Tak ma być. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 01-11-2008, 10:59
|
|
|
Sm00k napisał/a: | Najnowszy lis 3.0.3 i Asus 701. Wszystkie podstrony nie mieszczą się na szerokość. ctrl i +/- pomaga, ale czytanie forum na czcionce rozmiaru 4 nie jest przyjemne. |
jaką masz rozdziałkę monitora? |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 01-11-2008, 11:01
|
|
|
Pole moderowania komentarzy jest małe ^^' bardzo.
Na czytelni Najnowszy news jest na dole, a nie na górze. |
Ostatnio zmieniony przez IKa dnia 01-11-2008, 12:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|