Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Regulamin forum wersja beta |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 30-05-2009, 19:43
|
|
|
Tak, zgadzam się tu z Teukrosem - to są pojedyncze przypadki osób, które próbują być bardziej gorliwe od moderacji i raczej upominanie powinno wystarczyć.
Jeśli chodzi o podwójne posty - po pierwsze, nie mamy licznika. Po drugie, uznałam, że nie ma sensu wsadzać do regulaminu rzeczy, za które w zasadzie stosowane są najwyżej upomnienia. Dlatego np. nie ma zakazu offtopowania - można by go wstawić, ale nie widzę szans, żeby ktoś dostał ostrzeżenie za samo to, że skręcił z tematu. Tak samo jest z podwójnymi postami - zwykle takim osobom (szczególnie początkującym) zwraca się uwagę na to, że posty powinny być łączone, a są tematy (np. te w dziale o grafice), gdzie postowanie kilka razy pod rząd jest dopuszczalne w pełni. Wychodziłabym z założenia, że jeśli użytkownik sprawia problemy, to będą one poważniejsze od czegoś takiego jak podwójne posty i chyba nie ma sensu mnożyć zakazów.
Trzeba pamiętać, że regulamin to jest trochę broń obosieczna - nie ma sensu doprowadzać do sytuacji, w której jakiś "niesprawiedliwie potraktowany" element będzie wyciągał, że przecież w regulaminie jest, że nie wolno, a tu komuś uchodziło na sucho, a jak on coś innego zrobił, to go ofuknięto.
W wersji ostatecznej dodam na początku link do pełnego regulaminu serwisu. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 31-05-2009, 12:38
|
|
|
Avellana napisał/a: | chyba nie ma sensu mnożyć zakazów. |
Prawda. Też wolę ogólne zapisy i otwierające napomknięcia umocowujące moderację do nieskrępowanego działania gdyby coś wymagało interwencji. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 31-05-2009, 22:17
|
|
|
Dobra, to kiedy jedziemy z tym koksem? Mogę jutro rano podmienić, chyba, że są jakieś powody, żeby jeszcze poczekać.
Pytanie do Cracka: w tej chwili nowych użytkowników kieruje na wstępie do Konstytucji forum. Czy mogę sama to gdzieś zmienić (i gdzie), czy Ty będziesz to musiał robić? Jeśli mogę sama, wstawię ten regulamin jutro rano. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-06-2009, 09:28
|
|
|
No i wstawione, po jeszcze jednej, nieautoryzowanej modyfikacji :)
A w panelu administracyjnym znalazłam, gdzie się wstawia przekierowanie dla nowych użyszkodników. Chyba nic nie zepsułam. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|