FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
  AJAXowy system komentarzy
Wersja do druku
tilk Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 06-09-2009, 13:29   

IKa napisał/a:
A dałoby się w panelu moderacji przywrócić przy komentarzach informację "w koszu" i "komentarz do...[tytuł]"?

Nigdy nie została zabrana, tylko Crackowy styl nagłówka komentarza ją ukrył... Wyciągnąłem poza nagłówek.
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 18-09-2009, 17:11   

Dodałem na testowym filtrowanie postów redakcji/współpracowników, w kwestii filtrowania według tagów zastanawiam się, jak byłoby prościej i wygodniej - trzy checkboxy, jeden dropdown, czy może jeszcze coś innego?
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 18-09-2009, 17:16   

Wydaje mi się, że ponieważ tych opcji nie będzie aż tyle, można by zrobić checkboxy, takie jak teraz są na liście recenzji do alternatywnych (i jak ten dla wyróżnionych na testowym). Powinno to wyglądać chyba tak:

Pokaż tylko komentarze: "wyróżnione", "do recenzji", "do anime"/"do mangi" (odpowiednio na T-Anime i T-Manga), "do polskiego wydania"

Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 18-09-2009, 17:22   

Co do filtrowania wg tagów - proponuję na prawo od "tylko wyróżnione" dać następne przełączniki: "dotyczące tytułu", "dotyczące recenzji", "dotyczące polskiego wydania". Można też dać możliwość łączenia wyróżnionych z innymi, np. tak aby można było wyświetlić dotyczące tytułu komentarze wyróżnione.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 18-09-2009, 18:20   

Jak zwykle będzie potrzebne parę szlifów estetycznych, ale można się już bawić. Żeby było jasne - filtry dotyczą tylko komentarzy głównych, filtrowanie w środku drzewek jest niepraktyczne technicznie, i chyba nie tak znowu potrzebne.

Numer Gadu-Gadu
1543661
Lady of Autumn

PostWysłany: 18-09-2009, 18:34   

Na razie robi coś dziwnego: pokazuje komentarze tylko wtedy, kiedy zaznaczone są "tytuł", "recenzja" i "polskie wydanie" jednocześnie, jeśli odznaczę którekolwiek - wszystkie znikają. Prawidłowo filtruje tylko "wyróżnione", zaznaczenie/odznaczenie daje właściwe wyniki.

Moja propozycja jest taka, żeby również w przypadku "wyróżnionych" zwracało tylko komentarze nadrzędne, czyli to, co prawdopodobnie będzie faktycznymi opiniami odpowiednich osób, a nie ich dyskusje/moderacje ze środka drzewek.

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 18-09-2009, 18:53   

Avellana napisał/a:
Na razie robi coś dziwnego: pokazuje komentarze tylko wtedy, kiedy zaznaczone są "tytuł", "recenzja" i "polskie wydanie" jednocześnie, jeśli odznaczę którekolwiek - wszystkie znikają. Prawidłowo filtruje tylko "wyróżnione", zaznaczenie/odznaczenie daje właściwe wyniki.

Wszystkie stare komentarze nie miały przydzielonego żadnego tagu, stąd efekt. Nowe komentarze miałyby już normalnie przydzielony tag. Zmieniłem teraz wszystkim starym komentarzom tag na "tytuł".

Avellana napisał/a:
Moja propozycja jest taka, żeby również w przypadku "wyróżnionych" zwracało tylko komentarze nadrzędne, czyli to, co prawdopodobnie będzie faktycznymi opiniami odpowiednich osób, a nie ich dyskusje/moderacje ze środka drzewek.

Przecież to właśnie robi!

Numer Gadu-Gadu
1543661
Lady of Autumn

PostWysłany: 20-09-2009, 20:43   

OK, powyższe się wyjaśniło - moja pomyłka wynikała z tego, że wcześniej bawiliśmy się w wydzielanie komentarzy z drzewek i pojawiło się ileś komciów najwyższego poziomu z tytułem zaczynającym się od "Re:..."

Tymczasem mam pomysł na oznaczenia tagów. Proponuję dać je na pasku tytułowym komentarza (tym z nickiem i tematem), wyrównane do prawej. Wydaje mi się, że najlepiej będzie zrobić najprościej: niech te "do anime" mają po prostu jakąś ładną literę "A" (a te "do mangi" - "M"), "do recenzji" - "R", a do polskiego wydania - "Pl". Wyróżnione można najzwyczajniej w świecie oznaczyć obok litery gwiazdką.

Lady of Autumn

PostWysłany: 23-09-2009, 11:58   

Mam propozycję racjonalizatorską. O ile dobrze widzę, system w zasadzie działa, problem tylko w konkretnych rozwiązaniach graficznych. Pomyślałam sobie, że to wprawdzie byłoby ciut więcej chrzanienia się, ale może dałoby się tak zrobić, żeby zaimplementować to już na Anime (i Mangach), ale w taki sposób, żeby widoczne było tylko dla użytkowników zalogowanych, względnie dla osób z moderacją komentarzy (logujących się jest garstka, więc nie miałoby to wielkiego znaczenia). Chodzi mi o to, że przed wielkim publicznym odsłonięciem fajnie byłoby przeczesać komcie w serwisie i poprzydzielać je do kategorii - na pewno zgrabniej by to wyszło niż najpierw oddawać do publicznego użytku, a potem przydzielać.

PostWysłany: 23-09-2009, 12:22   

Bardzo dobry pomysł. Poza tym, znając życie, przy okazji wyjdą na jaw wszystkie nie dotłuczone bugi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

PostWysłany: 02-11-2009, 00:34   

Z rzeczy drobnych acz koniecznych do załatwienia - nadal nie ma grafiki rozdzielającej przyciski w komentarzach. Proponuję tymczasem usunięcie tych ||.
Powrót do góry
GoNik Płeć:Kobieta
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 04-11-2009, 17:02   

Teukros, ale na plaster ci tam grafika? Dobrze wygląda jak jest.

PostWysłany: 04-11-2009, 17:39   

Cóż, kwestia gustu. Dla mnie wygląda to obecnie jak niedoróbka albo bug.
Powrót do góry

PostWysłany: 05-11-2009, 19:30   

Próba otwarcia komentarza na Mangach w nowej karcie kończy się błędem 404.
Przykład - http://manga.tanuki.pl/strony/manga//komentarze/21495/
Powrót do góry

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 05-11-2009, 21:03   

Teukros napisał/a:
Próba otwarcia komentarza na Mangach w nowej karcie kończy się błędem 404.
Przykład - http://manga.tanuki.pl/strony/manga//komentarze/21495/

A nie w nowej karcie niby nie?

Poza tym, błagam, bo robisz to już któryś raz z rzędu, podawaj adres strony, na której znajduje się błędny odnośnik, a nie sam odnośnik, bo on absolutnie nic mi nie mówi.

Numer Gadu-Gadu
1543661
Strona 3 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu