Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
AJAXowy system komentarzy |
Wersja do druku |
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 06-09-2009, 13:29
|
|
|
IKa napisał/a: | A dałoby się w panelu moderacji przywrócić przy komentarzach informację "w koszu" i "komentarz do...[tytuł]"? |
Nigdy nie została zabrana, tylko Crackowy styl nagłówka komentarza ją ukrył... Wyciągnąłem poza nagłówek. |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 18-09-2009, 17:11
|
|
|
Dodałem na testowym filtrowanie postów redakcji/współpracowników, w kwestii filtrowania według tagów zastanawiam się, jak byłoby prościej i wygodniej - trzy checkboxy, jeden dropdown, czy może jeszcze coś innego? |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 18-09-2009, 17:16
|
|
|
Wydaje mi się, że ponieważ tych opcji nie będzie aż tyle, można by zrobić checkboxy, takie jak teraz są na liście recenzji do alternatywnych (i jak ten dla wyróżnionych na testowym). Powinno to wyglądać chyba tak:
Pokaż tylko komentarze: "wyróżnione", "do recenzji", "do anime"/"do mangi" (odpowiednio na T-Anime i T-Manga), "do polskiego wydania" |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 18-09-2009, 17:22
|
|
|
Co do filtrowania wg tagów - proponuję na prawo od "tylko wyróżnione" dać następne przełączniki: "dotyczące tytułu", "dotyczące recenzji", "dotyczące polskiego wydania". Można też dać możliwość łączenia wyróżnionych z innymi, np. tak aby można było wyświetlić dotyczące tytułu komentarze wyróżnione. |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 18-09-2009, 18:20
|
|
|
Jak zwykle będzie potrzebne parę szlifów estetycznych, ale można się już bawić. Żeby było jasne - filtry dotyczą tylko komentarzy głównych, filtrowanie w środku drzewek jest niepraktyczne technicznie, i chyba nie tak znowu potrzebne. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 18-09-2009, 18:34
|
|
|
Na razie robi coś dziwnego: pokazuje komentarze tylko wtedy, kiedy zaznaczone są "tytuł", "recenzja" i "polskie wydanie" jednocześnie, jeśli odznaczę którekolwiek - wszystkie znikają. Prawidłowo filtruje tylko "wyróżnione", zaznaczenie/odznaczenie daje właściwe wyniki.
Moja propozycja jest taka, żeby również w przypadku "wyróżnionych" zwracało tylko komentarze nadrzędne, czyli to, co prawdopodobnie będzie faktycznymi opiniami odpowiednich osób, a nie ich dyskusje/moderacje ze środka drzewek. |
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 18-09-2009, 18:53
|
|
|
Avellana napisał/a: | Na razie robi coś dziwnego: pokazuje komentarze tylko wtedy, kiedy zaznaczone są "tytuł", "recenzja" i "polskie wydanie" jednocześnie, jeśli odznaczę którekolwiek - wszystkie znikają. Prawidłowo filtruje tylko "wyróżnione", zaznaczenie/odznaczenie daje właściwe wyniki. |
Wszystkie stare komentarze nie miały przydzielonego żadnego tagu, stąd efekt. Nowe komentarze miałyby już normalnie przydzielony tag. Zmieniłem teraz wszystkim starym komentarzom tag na "tytuł".
Avellana napisał/a: | Moja propozycja jest taka, żeby również w przypadku "wyróżnionych" zwracało tylko komentarze nadrzędne, czyli to, co prawdopodobnie będzie faktycznymi opiniami odpowiednich osób, a nie ich dyskusje/moderacje ze środka drzewek. |
Przecież to właśnie robi! |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 20-09-2009, 20:43
|
|
|
OK, powyższe się wyjaśniło - moja pomyłka wynikała z tego, że wcześniej bawiliśmy się w wydzielanie komentarzy z drzewek i pojawiło się ileś komciów najwyższego poziomu z tytułem zaczynającym się od "Re:..."
Tymczasem mam pomysł na oznaczenia tagów. Proponuję dać je na pasku tytułowym komentarza (tym z nickiem i tematem), wyrównane do prawej. Wydaje mi się, że najlepiej będzie zrobić najprościej: niech te "do anime" mają po prostu jakąś ładną literę "A" (a te "do mangi" - "M"), "do recenzji" - "R", a do polskiego wydania - "Pl". Wyróżnione można najzwyczajniej w świecie oznaczyć obok litery gwiazdką. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 23-09-2009, 11:58
|
|
|
Mam propozycję racjonalizatorską. O ile dobrze widzę, system w zasadzie działa, problem tylko w konkretnych rozwiązaniach graficznych. Pomyślałam sobie, że to wprawdzie byłoby ciut więcej chrzanienia się, ale może dałoby się tak zrobić, żeby zaimplementować to już na Anime (i Mangach), ale w taki sposób, żeby widoczne było tylko dla użytkowników zalogowanych, względnie dla osób z moderacją komentarzy (logujących się jest garstka, więc nie miałoby to wielkiego znaczenia). Chodzi mi o to, że przed wielkim publicznym odsłonięciem fajnie byłoby przeczesać komcie w serwisie i poprzydzielać je do kategorii - na pewno zgrabniej by to wyszło niż najpierw oddawać do publicznego użytku, a potem przydzielać. |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 23-09-2009, 12:22
|
|
|
Bardzo dobry pomysł. Poza tym, znając życie, przy okazji wyjdą na jaw wszystkie nie dotłuczone bugi. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 02-11-2009, 00:34
|
|
|
Z rzeczy drobnych acz koniecznych do załatwienia - nadal nie ma grafiki rozdzielającej przyciski w komentarzach. Proponuję tymczasem usunięcie tych ||. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 04-11-2009, 17:02
|
|
|
Teukros, ale na plaster ci tam grafika? Dobrze wygląda jak jest. |
|
|
Teukros
|
Wysłany: 04-11-2009, 17:39
|
|
|
Cóż, kwestia gustu. Dla mnie wygląda to obecnie jak niedoróbka albo bug. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 05-11-2009, 21:03
|
|
|
A nie w nowej karcie niby nie?
Poza tym, błagam, bo robisz to już któryś raz z rzędu, podawaj adres strony, na której znajduje się błędny odnośnik, a nie sam odnośnik, bo on absolutnie nic mi nie mówi. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|