Pleeeaaase? |
Wersja do druku |
Gato
Skeletofiliac
|
Wysłany: 27-04-2004, 21:16
|
|
|
Dobrze, Avellana, zatem zanim ten topic zostanie zamknięty, wyjaśnię ci sens jego istnienia.
Ponieważ UWIELBIAM Yu-Gi-Oh i BARDZO, BARDZO zależy mi na wydaniu tej mangi, postanowiłam poprosić ludzi na forum, żeby głosowali za jej wydaniem. Prośbę kieruję przede wszystkim do tych, którym nie sprawia szczególnej różnicy to, czy tę mangę wydadzą, czy nie (tzn. albo w ogóle ich to nie obchodzi, albo nie lubią Yu-Gi-Oh, ale nie przeszkadzało by im, gdyby je wydali). O zbyt wiele chyba nie proszę. |
_________________ http://monstersgame.pl/?ac=vid&vid=17017396
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 27-04-2004, 22:00
|
|
|
Gato, obawiam się, że prosisz. Prosisz, byśmy świadomie zakłamali wynik ankiety, która ma w założeniu powiedzieć wydawnictwu, czy jest popyt na magę czy nie. Ty sama mówisz, że prosisz o głosowanie tych, którym na tym nie zależy, czyli nie mają zamiaru kupować. Nie powiem, żeby to było przestępstwo, ale jeśli wydanie tej mangi okaże się chybione i się ona nie sprzeda może to zaowocować bankructwem głównego wydawcy mang w Polsce(ja to potrafię apokaliptyczne wizje nakreślić co nie:P?).
A tak na serio to postępujesz po prostu trochę nie fair w stosunku do tych ludzi - oni z tego żyją, a ty dla swej zachcianki ich zwyczajnie chcesz okłamywać. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Gato
Skeletofiliac
|
Wysłany: 27-04-2004, 22:15
|
|
|
Hm, może masz rację. Nie myślałam o tym w ten sposób. Ale wierzę, że jeśli wydadzą tę mangę, to ona się sprzeda. Yu-Gi-Oh jest teraz w miarę popularne. A boję się, że jeśli teraz tego nie wydadzą, to okazja może się już nie powtórzyć. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 27-04-2004, 22:31
|
|
|
Mi też się wydaje, że się powinna sprzedać. Tylko mówię, że to tak trochę niekulturalnie fałszować ankietę. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 27-04-2004, 22:34
|
|
|
Sztuka dla sztuki :)
ale coś w tym jest...
btw.Pod http://www.jp.anime.prv.pl/ jest gra Yu-Gi-Oh |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
Ragnarok_666
|
Wysłany: 27-04-2004, 23:12
|
|
|
Cytat: | Widzisz Rag, wydaje mi się że nie masz racji w tym wypadku, a przynajmniej nie całościową.
Jeden argument --> "dorośli" ludzie nie zawsze mają czas czytać mangi, zresztą tu chodzi o sam ich stosunek do mang...
|
mówiłem tu raczej o ok 20 letnich fanach komiksu ;), głównie nie japońskiego (z powodu braku odpowiednich mangowych tytułów)
a co do tego czy wydzadzą manga , wyniki pewnej ankiety (na jakieś, stronce pytanie te same co w ankiecie jpf-u)
Tak
8% [ 7 ]
Nie
91% [ 76 ] |
_________________ przepraszam wszystkich |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-04-2004, 10:22
|
|
|
Ciekawostka.
ISA, jedno z największych wydawnictw RPG w Polsce, znane mn. z wydawaia Dungeons and Dragons, karcianki Magic: the Gatering oraz niesławnych książek, których akcja toczy się w uniwersach Warhammera, Forgotten Realms, by nie wspominać nawet o takich gniotach jak Bazil Złamany Ogon czy Córka Owczarza od jakiegoś czasu wydaje grę karcianą Yu-Gi-Oh.
Koniec ciekawostki. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 28-04-2004, 11:16
|
|
|
Tyle że to nie jest karcianka... to jest bardziej taka... przeróbka kojażąca mi się z Warhammerem.... |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
Gato
Skeletofiliac
|
Wysłany: 28-04-2004, 21:25
|
|
|
Ragnarok_666 napisał/a: |
a co do tego czy wydzadzą manga , wyniki pewnej ankiety (na jakieś, stronce pytanie te same co w ankiecie jpf-u)
Tak
8% [ 7 ]
Nie
91% [ 76 ]
|
Ragna, proszę, ty mnie nie dobijaj -_-' |
|
|
|
|
|
Ragnarok_666
|
Wysłany: 28-04-2004, 22:00
|
|
|
spoko, przecież w tej ankiecie wcale nie musiała brać udział raczej reprezentatywna grupa, może poprostu nie było tam fanów yu-gi-oh'a |
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 29-04-2004, 09:37
|
|
|
Xellas, napisałam, że to przypomina trochę Digimona nie ze względu na kreskę. Po prostu tak jak Pokemon z Digimonem tak i YGO ma podobną fabułę. Tylko o to chodzi.
Trochę oszustwo, ale też może być tak, że ci co zagłosowali na nie to się im odmieni i byliby skłonni kupować :( Myślę, że warto spróbować. Nawet jak pierwszy tom się nie spodoba to można nie kupować, a dać radość innym. *Co prawda w takim wypadku po jakimś czasie wydawanie byłoby wstrzymane jak z Detektywem* |
|
|
|
|
|
Ragnarok_666
|
Wysłany: 29-04-2004, 15:36
|
|
|
pomyśl też o innych tytułach jak JPF czanie wydawać yugiego to może to zablokować wydawanie innego lepszego tytułu ._. |
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 29-04-2004, 15:42
|
|
|
No może:( To fakt. Ale zauważ, że kilka serii zbliża się ku końcowi. Na ich miejsce spokojnie mogłoby wskoczyć YGO. Jeszcze dwa tomy i koniec Slayersów. Nie wiem jak z Chobits... |
|
|
|
|
|
Ragnarok_666
|
Wysłany: 29-04-2004, 16:15
|
|
|
no tak ale bodajże na ich miejsce miały wskoczyć wskoczyc MKR( tego kupować raczej nie zamierzam) , Lodoss, DNA^2
a właśnie jpf powieniem pierw wydać to co obiecał , anie jakieś nowe serie (bo chyba nawet ostatnio te serie znikły z listy zapowiedzi -_-)
dojdzie do tego że fani yugiego bedą szcześliwy, alw inni w tym ja już nie ;(
No ale miejmy nadziej że egmont( ponoć wtym roku mają być dwa nowe "edeny"*_____* a ich zapowiedzi są nawet ciekawe) czy Waneko (HIROSZIMA może być ciekawa) |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 29-04-2004, 16:19
|
|