Pleeeaaase? |
Wersja do druku |
Gato
Skeletofiliac
|
Wysłany: 24-04-2004, 21:47 Pleeeaaase?
|
|
|
Dzisiaj sobota, a ja właśnie robię na komputerze zadanie do szkoły, więc przy okazji wpadłam na forum zobaczyć, co słychać... no i mam też taką maleńką prośbę.
Na stronie JPF-u (www.jpf.com.pl) jest taka mała ankietka: "Czy chciałbyś/chciałabyś aby J.P.Fantastica wydała mangę "Yu-Gi-Oh"?". Jeśli ktoś byłby tak miły, żeby tam wejść i zagłosować na "tak", byłabym dozgonnie wdzięczna. |
_________________ http://monstersgame.pl/?ac=vid&vid=17017396
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 26-04-2004, 14:32
|
|
|
Wiesz^^ zanim to napisałaś zagłosowałam na tak^_^
Nie widziałam mangi więc chciałabym ją ujrzeć^^" |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 26-04-2004, 14:41
|
|
|
Ja juz zaglosowalam na tak^^ |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 26-04-2004, 14:43
|
|
|
Każdy kto ma subskrypcje zagłosował już chyba przed 24
<Ankieta pojawiła się 9 kwietnia> |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 26-04-2004, 14:44
|
|
|
Widzisz Gato?^^
Ale chyba przeciwników jest więcej^^ |
|
|
|
|
|
Ragnarok_666
|
Wysłany: 27-04-2004, 14:43
|
|
|
zbojkotował tą amkietę ,
mangi nie widziałem wiec sąd mam wiedzieć czy ją chce czy nie O_0
Pomijam już fakt, że JPF powiniem zająą się porządnym wydaniem tego co obiecał
uważam też że powinien zmienić target i zacząc wydawać trochę "dojrzalsze" mangi ;)) |
_________________ przepraszam wszystkich |
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 27-04-2004, 15:14
|
|
|
I co?Znowu spór o to czy manga jest dojrzała czy nie, i w ogóle o dojrzałości mang?T_T Wiadomo, że JPF leci na to co się podoba telewidzom.A skoro sie to-to ogląda to znaczy, że się podoba>przynajmniej takie wnioski są wyciągane<
Uważam, że to bardzo sympatyczne anime>mangi nie widziałam;P< |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 27-04-2004, 15:18
|
|
|
Mnie się też wydało miłe^^ a podobno manga jest nawet lepsza^^ |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 27-04-2004, 15:28
|
|
|
Anime mi się nie podoba, mang i tak nie kupuję... nie będę im mieszać w statystykach głosowaniem ^^'' |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 27-04-2004, 15:54
|
|
|
Anime jest zwalone przez dubbing- to sprawa jasna.
Kreska ...może być.
Trochę podobne do Digimonów itp.,ale nic nie powiem bo trzeba będzie znów Gato oblewać wiadrem wody^^ |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 27-04-2004, 15:56
|
|
|
Mnie to digimonów nie przypomnina ale to szczgół>< |
|
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
|
Wysłany: 27-04-2004, 15:58
|
|
|
Mnie zdołowało tylko to że sam kiedyś <z 2-wa> latka temu miałem podobny pomysł <nawet trochę tego zilustrowałem>, ale cóż tak bywa :)
Co do samego anime to powiem tak --> dubbing faktycznie lekko niszczy, ale widziałem gorsze :( <lepsze też...> |
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
Ragnarok_666
|
Wysłany: 27-04-2004, 17:30
|
|
|
Cytat: | Znowu spór o to czy manga jest dojrzała czy nie, i w ogóle o dojrzałości mang? |
ja się nie spieram , ale chciałbym poczytać coś fajnego ;-{.* (rotfl, ale dzika ikonka)
Cytat: | Wiadomo, że JPF leci na to co się podoba telewidzom.A skoro sie to-to ogląda to znaczy, że się podoba>przynajmniej takie wnioski są wyciągane<
Uważam, że to bardzo sympatyczne anime>mangi nie widziałam;P< |
wydaje mi się że jakby jpf wydaławało coś dla dorosłych ( czyli dojrzalszego, a nie hentaj ), to mogło by na tym zyskać , dorośli mają wiecej kasy i mogą sobie więcej kupić. (no i może anty-mangowcy zaczeli by wreszcie doceniać mangę). Ale nie chce się sprzeczać ^^
anime >> było okropne ( i tu wcale nie chodzi o dubbibg) tylko o to że to że to złe anime. Czy coś może być dobre jeśli człowieka odstrasza do dwóch odcinkach a kazda próba powrotu kończy się wyłączeniem TV po pieciu minutach?
No dobra może dla ludzi trochę młodszych (OK. 9-14lat) spragnionych Kałaii wrażeń jest to fajne.
Ale mangi nie widziałem więc nie czuje się upoważniony głosować.
POzdrawiam _666 |
_________________ przepraszam wszystkich |
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 27-04-2004, 17:36
|
|
|
Od razu zaczne, że nie chcę się kłócić^^
Chciałabym tylko wiedzieć co ci się w tym nie podoba |
|
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
|
Wysłany: 27-04-2004, 17:52
|
|
|
wnioski --> wszystko ;)
Cytat: | wydaje mi się że jakby jpf wydaławało coś dla dorosłych ( czyli dojrzalszego, a nie hentaj ), to mogło by na tym zyskać |
Widzisz Rag, wydaje mi się że nie masz racji w tym wypadku, a przynajmniej nie całościową.
Jeden argument --> "dorośli" ludzie nie zawsze mają czas czytać mangi, zresztą tu chodzi o sam ich stosunek do mang...
btw. Więcej argumętów nie będę przytaczał bo mi się nie chce :P poza tym o tym można by dyskutować latami...
[edit=Avellana] Prawdę mówiąc, od początku nie bardzo widziałam sens istnienia tego tematu... A teraz wygląda na to, że zostanie on niebawem zamknięty i usunięty, jako niezawierający niczego sensownego (oprócz kłótni o gusta). |
|
|
|
|
|