Różowo miiiiii |
Czy lubicie kolor różowy? |
Tak |
|
15% |
[ 5 ] |
Nie |
|
21% |
[ 7 ] |
Zależnie od odcienia |
|
36% |
[ 12 ] |
Wszystko mi jedno |
|
24% |
[ 8 ] |
eee... znaczy jaki? ^^" |
|
3% |
[ 1 ] |
|
Głosowań: 33 |
Wszystkich Głosów: 33 |
|
|
|
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 05-08-2004, 12:24
|
|
|
Tilk wszystko fajnie, ale w ten sposób wszystko niemal można sprowadzić do kwestii kulturowych:]. Poza wykład niepotrzebny, bo nikt tutaj nie próbuje przypisać różowemu jakiegoś mistycznego znaczenia. Oczywiście, że chodzi o kwestie kulturowe, po prostu różowy przez rozwój kultury masowej stał się synonimem kiczu i tandety. Pewnie stąd się bierze to, że na przykład ja reaguję na ten kolor alergicznie w większości wypadków. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Mazoku
|
Wysłany: 05-08-2004, 13:00
|
|
|
Przesadzacie z tym różowym. To kolor jak każdy inny... tyle że trochę inny ^^" Ale optymistycznie patrząc wiele jego odcieni da się nazwać "jasno-fioletowym" (mi to pomaga ;P). Więc... "wszystko mi jedno" ^^ |
_________________ You should never challenge mazoku for battle. There's nothing more reckless than trying to beat one ^-^ |
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 05-08-2004, 13:34
|
|
|
Maz zgadzam się z tobą jasno-fioletowy to już nie różowy^^
W końcu w takim odciniu mam ściany^^'''
Ale różowy jak barbie to przyprawia mnie o ostry nieżyt żołądka |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 05-08-2004, 14:39
|
|
|
tia, Xellas przyznaje racje bo jakby jej powiedzieć ze Xellos ma różowe włosy to by sie świat zawalił:P
ale co jak co zgodzę się że kolor jak każdy inny, i nie koniecznie troche inny, mi tam różowy nawet odpowiada u innych::P |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 05-08-2004, 20:57
|
|
|
A żebyś wiedział że by się zawalił O.o
Swoją drogą ciekawe czemu rzeczy tandetne zawsze mają kolor różowy, to tak jakby twóry z góry skazywali produkt na miano tandety |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 05-08-2004, 21:00
|
|
|
E tam zawsze. Xena nie ma nawet jednej różowej szmatki na sobieXD. |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 05-08-2004, 22:15
|
|
|
*wyobraziła sobie różową Xenę* Ysen.. Twoje pomysły są PRZERAŻAJĄCE!
Różowy kojrzy się z kiczem, i słusznie. Ale z kiczem kojarzą mi się wszystkie jaskrawe kolory, plus w wielu wypadkach czerń. Nie wmówicie mi, że ucharakteryzowana jak na gotycką imprezę panienka, która usiłuje utrzymać ten image zawsze i wszędzie, nie wygląda kiczowato. Wszystko jest kwestią po pierwsze kontekstu, a po drugie dystansu do "kwestii kulturowych". I tyle ;P |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 05-08-2004, 22:45
|
|
|
Hej nie ja to wymyśliłem, ja tylko pobudziłem twoją wyobraźnię;P. Ale rzeczywiście ciekawy pomysł, coś jakby crossover z Power Rangers alboi aktorskim Sailor MoonXD.
Fakt, muszę ci przyznać rację z tą czernią. Z tym, że różowy ma dłuższą tradycję kiczowatości, bo czarny był dawniej raczej poważnym kolorem. Dlatego róż od razu kojarzy się z kiczem, a czarny nie(wiem, banały gadam_^_). |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 07-08-2004, 18:09
|
|
|
Ogólnie wszystko jedno, kolor jak każdy inny, ale ostatnio żadnej rzeczy w nim nie mam... Ale to pewnie dlatego, że kiedyś, w podstawówce miałam rózowe buty, co się oczywiście spotkało z ogroooooomną aprobatą ze strony znajomych... A jakis czas później pewna "gwiazda" kupiła sobie butki w podobnym odcieniu i były geeeeenialneee. Od tej pory kolor kojarzy mi się z takimi gwiazdami i wolę sie trzymać z daleka ^^''''' |
|
|
|
|
|
Noire
Pomniejszy Inżynier
|
Wysłany: 09-08-2004, 15:18
|
|
|
Różówy znosze, a niekture odcienie lubie, tylko nie ten różówy jaskrawiec O_o'' |
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 09-08-2004, 16:34
|
|
|
to może wspaniałe pytanie, kto zniusł by różowy lay-out forum?:P
skoro kolor taki znośny to moze powinien powsta lay w różowe pikacze?(remember it?:P) |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 09-08-2004, 18:44
|
|
|
Ryu nie strasz mnie, różowe forum<wyobraźnia pracuje> i może jeszcze kucyki do tego?? |
|
|
|
|
|
Saluchna
evil baka heavy metal fan
|
Wysłany: 09-08-2004, 18:48
|
|
|
Nie, serduszka i kokardki XD
Boże broń przed różem o.O |
|
|
|
|
|
Ysen
Gość
|
Wysłany: 09-08-2004, 18:53
|
|
|
Żeby forum był różowe, to zamiast Martina(obecnie Cracka) musiałaby być MartinaXD. On tylko ma tak spaczony gust. |
|
|
|
|
|
Saluchna
evil baka heavy metal fan
|
Wysłany: 09-08-2004, 21:00
|
|
|
Uważaj, bo to się stanie prawdą X3 Lepiej nie snuć takich koszmarnych wizji ^^" |
|
|
|
|
|
|