Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Harukanaru |
Wersja do druku |
Varda
ko-tek!
Grupy: WIP
|
Wysłany: 15-11-2005, 22:17 Harukanaru
|
|
|
Ogladam wlasnie drugi odcinek Harukanaru i zadreczam Reda, od czasu do czasu wydajac z siebie okrzyki zachwytu nad kolejnym bishounenem, ktory staje na drodze bohaterki,
...biednej, skrzywdzonej licealistki, ktora pewnego pieknego, spokojnego dnia [konwersacje miedzy trojka znajomych w drodze do szkoly!] zostaje porwana przez tego zlego, ale juz w pierwszym odcinku z powodu nadmiaru emocji wybucha placzem i wtula sie w niego bardzo, bardzo mocno! Ach, te kobiety. Sama jestem jedna z nich, jednak watpie, bym nawet tak spontanicznie, przytulila sie do kogos, kogo poznalam przed chwila, od kogo az zionie tajemniczoscia i mrokiem.
Najwidoczniej jednak nie jestem ta wybrana, laczaca w sobie moc smokow - dragon jewels. Widze tu pewne podobienstwa do Escaflowne'a oraz Fushigi Yuugi... Otoz mamy do czynienia z druzyna przystojnych, walecznych mezczyzn, gotowych stanac w obronie ich przywodczyni, ktorej zadaniem jest, jakzeby inaczej, uchronienie kraju przed zaglada. Just too cute.
Ciekawe, jak dalej potoczy sie akcja...
Ktos widzial? Podobalo sie? Jakies glosy krytyczne? |
_________________ A good witch harms none, a better witch laughs at the good witch. |
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 15-11-2005, 23:39
|
|
|
Ja widziałam, choć trochę dawno temu, co prawda. Zaprzestałam oglądania po 2 albo 3 odcinku. Nie specjalnie mi się podobało, z tego, co pamiętam główna bohaterka została wciągnięta do innego świata przez studnie, co mi się skojarzyło z InuYashą, autorzy jednak mogli się postarać o coś oryginalniejszego. Stado biegających i chroniących ją bishounenów jakoś mnie nie zachwyciło (to skojarzyło mi się z Pretear, tyle że w Pretear bishouneni byli ładniejsi i mi się bardziej podobali). I główna bohaterka mnie denerwowała i jeszcze jakaś druga tam się plątała, której nie mogłam ścierpieć (nie pamiętam jak miała na imię) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|