FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
  Harukanaru
Wersja do druku
Varda Płeć:Kobieta
ko-tek!

Status: offline

Grupy:
WIP
PostWysłany: 15-11-2005, 22:17   Harukanaru

Ogladam wlasnie drugi odcinek Harukanaru i zadreczam Reda, od czasu do czasu wydajac z siebie okrzyki zachwytu nad kolejnym bishounenem, ktory staje na drodze bohaterki,

...biednej, skrzywdzonej licealistki, ktora pewnego pieknego, spokojnego dnia [konwersacje miedzy trojka znajomych w drodze do szkoly!] zostaje porwana przez tego zlego, ale juz w pierwszym odcinku z powodu nadmiaru emocji wybucha placzem i wtula sie w niego bardzo, bardzo mocno! Ach, te kobiety. Sama jestem jedna z nich, jednak watpie, bym nawet tak spontanicznie, przytulila sie do kogos, kogo poznalam przed chwila, od kogo az zionie tajemniczoscia i mrokiem.
Najwidoczniej jednak nie jestem ta wybrana, laczaca w sobie moc smokow - dragon jewels. Widze tu pewne podobienstwa do Escaflowne'a oraz Fushigi Yuugi... Otoz mamy do czynienia z druzyna przystojnych, walecznych mezczyzn, gotowych stanac w obronie ich przywodczyni, ktorej zadaniem jest, jakzeby inaczej, uchronienie kraju przed zaglada. Just too cute.

Ciekawe, jak dalej potoczy sie akcja...
Ktos widzial? Podobalo sie? Jakies glosy krytyczne?

Lain Płeć:Kobieta

Status: offline
PostWysłany: 15-11-2005, 23:39   

Ja widziałam, choć trochę dawno temu, co prawda. Zaprzestałam oglądania po 2 albo 3 odcinku. Nie specjalnie mi się podobało, z tego, co pamiętam główna bohaterka została wciągnięta do innego świata przez studnie, co mi się skojarzyło z InuYashą, autorzy jednak mogli się postarać o coś oryginalniejszego. Stado biegających i chroniących ją bishounenów jakoś mnie nie zachwyciło (to skojarzyło mi się z Pretear, tyle że w Pretear bishouneni byli ładniejsi i mi się bardziej podobali). I główna bohaterka mnie denerwowała i jeszcze jakaś druga tam się plątała, której nie mogłam ścierpieć (nie pamiętam jak miała na imię)
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi