Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
ZAPOWIEDZI |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 16-11-2005, 18:00
|
|
|
No postulowałem taką sekcję, np. jako pod-forum w obrębie m&a, jak zapowiedzi.
Postulowałem tu na forum, bo chodziło o możliwość dołączenia screenów, a potem ciągnięcia dyskusji jak w topicu o Bleach.
Nawet zrobiłem przykładowo takie coś dla Iriya no Sora, UFO no Natsu.
Co więcej, nie ja jeden sądzę że takie pod-forum jest niezbędne, bo postów z "dwa słowa o..." jest całkiem sporo.:
http://forum.tanuki.pl/tematy10/1757.htm Teizokurei - Daydream
http://forum.tanuki.pl/tematy10/1752.htm Speed Grapher
http://forum.tanuki.pl/tematy10/1077.htm Shingetsutan Tsukihime
http://forum.tanuki.pl/tematy10/1658.htm The Guyver
Sam przygotowuję teraz Shakugan no Shana, Blood+ i może Aria oraz Pia-Carrot the movie oraz Kakyuusei ELF ban
Nie będę też wspominał o takich tasiemcowych topicach jak Bleach....
Ale wracając do tematu - uważam, że stworzenie wydzielonego (nawet jeśli tylko w ramach pod-forum m&a) kąta gdzie byłyby WYŁĄCZNIE topiki dla których temat==tytuł serii anime, miałoby sens. Na pierwszy rzut oka pozwalałoby się połapać czy seria jest (była) czy nie jest 'wałkowana'. No i byłoby jasne miejsce, gdzie takie 'zajawki' wrzucać.
Podjąłbym się prac organizacyjno-porządkowych ale nawet do przenoszenia postów/topików potrzeba być modem, no i najpierw musi powstać stosowne podforum. Więc chwilowo nie robię nic. May the powers-that-be decide the matter... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
SireVan
Mecenas
|
Wysłany: 16-11-2005, 19:25
|
|
|
Ja powiem szczerze, ża bardzo mi się podoba taki pomysł. Nie jest to coś takiego, że od razu po 3 -4 epach musimy walić recką co tylko krótkim opisem fabuły. Sporo osób potrafi to zachęcić/zniechęcić do danego tytułu.
Yumegari napisał/a: | tak wkrótce znajdą się w bazie, gdy zgłoszą się chętni do recenzji |
Ale żeby dobrze napisać rdckę, trzeba poczekać na wszystkie odcinki by nie recenzjować w ciemno. Ja np. muszę czekać niemalże jeszcze 2 miesiące by napisać recenzję Suzuki. Kto wie jak się zmienią jeszcze postaci / kreska / muzyka / fabuła? To samo się tyczy reszty. Zastanawiam się obecnie nad rezerwacją anime Noein - minus ma 24 odcinki przetłumaczono na angielski 3, też się trochę poczeka :).
Zegarmistrz napisał/a: | Można mnie z nich z czystym sumieniem skreślić.
|
Chyba Kite'a wezmę z czystym sumieniem na siebie :P Od razu mówię, że mam najkrótszą wersję - 50 minutową jeśli co :P (a istnieją 3 XD) |
|
|
|
|
|
Taur
... To nie ta bajka...?
|
Wysłany: 16-11-2005, 21:53
|
|
|
Będę monotematyczna, ale w Ai no Kusabi jest jedna scena erotyczna, w sumie ok 5 minut. I co do wyrazu, erotyka w tej produkcji jest znacznie " przyjemniejsza" w odbiorze niż w Kite - nawet tej najściślej ocenzurowanej wersji.
To tyle tematem wyjaśnień, czego nawiasem mówiąc nie mogłam sobie podarować. |
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 16-11-2005, 23:07
|
|
|
SireVan, mi własnie o to chodziło. Bo ja ten dział zapowiedzi zrozumiałam w ten sposób, że dajemy zajawke na jakąś serię, wtedy ludzie zaczynają się niecierpliwić: "a kiedy recenzja?!". A przecież niekoniecznie ona musi w ogóle powstać. Nawet jeśli, to dopiero za jakis czas. Dlatego nie uważam, żeby to była sprawa priorytetowa (skończcie wreszcie tą czytelnię i mangarnię! ^.~), ale cóż, łel, es ju wisz. (W końcu przecież i tak nie ja tu decyduję... ^^) Założę się zresztą, że teraz tak sobie gadam, a i tak skończłabym czytając to codziennie :P |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-11-2005, 08:08
|
|
|
ja nadal sugeruje chociazby same zapowiedzi zrobic u Raula - z powodu bardzo prostego, nie bedzie topicow w 1 post, a do tego mozna bedzie to jakos sortowac (bo forum tego nie umozliwia) |
|
|
|
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
Dołączył: 28 Paź 2005 Skąd: Falkenberg/Wroclaw Status: offline
|
Wysłany: 17-11-2005, 09:30
|
|
|
jak cos mogem cosik napisac o:
Filmy Anime:
Ghost in The Shell - 1
Ghost in the Shell - 2 Innocence
Oh! My Goddess
Street Fighter Alpha
Street Fighter 2
Vampire Hunter D
Grave of FireFlies
Gundam Wing - Endless Waltz
Appleseed
Naruto Movie x 2
Ninja Scroll
Spirited Away
Akira
Final Fantasy VII - Advent Children
Final Fantasy VII - Last Order
Blood - The Last Vampire
The Chronicles of Riddick
Initial D - 3rd - movie
Cowboy Bebop - movie
Serie:
Ghost in the Shell - GIG1
Street Fighter 2v
Full Metal Panic!
Full Metal Panic TSR
Full Metal Alchemist
Samurai Deeper Kyo
Samurai Champloo
Gundam Wing
Yumeria
Elfen Lied
Ninja Scroll
Trigun
Witch Hunter Robin
Berserk
Hellsing
Cowboy Bebop
Gungrave
Initial D - 1st /2nd/4th
Tsubasa Chronicle
Wolf's Rain
ofkorz troche to zajmie ale :P |
_________________ "It's like I'll disappear as soon as I close my eyes
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize" |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 17-11-2005, 12:17
|
|
|
besmirch, większość tego co wyliczyłeś (jeśli nie wszystko) jest już zrecenzowana i nie ma o czym mówić. Nie temu ma ten dział służyć, a bieżącym rozmowom o nowych seriach. I właśnie dlatego Bianca to powinna być część forum. Bo niby co, mielibyśmy nasz topic o Bleach nagle przenieść do Raula? A po co?
Oczywiście jeśli Raul chce, może pobierać mini-teksty wraz ze screenami (jeśli ktoś takowe zamieści) i wkładać toto do niusów, ale to nie ma być uproszczona wersja recenzowania w sensie tanuków a rozszerzenie i uporządkowanie formuły na tym forum.
Teraz trzeba się sporo naszukać by stwierdzić czy jakaś seria w m&a była ruszana czy nie, bo w samym forum m&a jest jeszcze masa innych rzeczy. |
|
|
|
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
Dołączył: 28 Paź 2005 Skąd: Falkenberg/Wroclaw Status: offline
|
Wysłany: 17-11-2005, 12:21
|
|
|
nvm, btw zawsze jest o czym mowic ;] wg mnei podzial na recenzje "nowego Anime" i tak sie mija z celem .. bo jakby nie patrzec wazniejsze jest co da sie poogladac a nie czy nowe, wiec czlowiek naogol rozpatruje wszystko lacznie z tym nowym i wybiera cos ciekawego dla siebie ;] |
_________________ "It's like I'll disappear as soon as I close my eyes
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize" |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-11-2005, 12:21
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Bianca to powinna być część forum. Bo niby co, mielibyśmy nasz topic o Bleach nagle przenieść do Raula? A po co? |
dyskusja a zapowiedz to sa rozne rzeczy. bo spora ilosc nowych serii po prostu nie wzbudza zainteresowania (bo po prostu nie jest go warta) |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 17-11-2005, 12:37
|
|
|
No tak, ale znów. Bleach kiedyś był nowy, gdyby taki dział istniał, to ktoś dałby zajawkę ze screenami albo bez, a potem by sobie poszło do tych naszych 11 bodajże stron dyskusji... oczywiście, zawsze będzie sporo postów gdzie skończy się jednym i cisza. Ale część się rozwinie.
Tanuk powstał jako narzędzie reanimacyjne forum - więc to co wiąże się z seriami, też nowymi, powinno zostać tu. |
|
|
|
|
|
SirMavins
|
Wysłany: 18-11-2005, 05:51
|
|
|
Avellana napisał/a: | Moment, prrr |
Jeżu, co ty z tym koniem.
Nie, to nie.
Nie ma sprawy.
Zresztą nie wiedziałem, ze do hentai są specjalne recenzje ze stronami.
W takim razie zabieram sie za co inne.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|