Krwawe anime |
Wersja do druku |
Mayu
|
Wysłany: 29-08-2006, 01:37 Krwawe anime
|
|
|
Poszukuje jakiegoś bardzo krwawego anime. Ostatnio obejrzałem Elfen Lied i się zastanawiałem czy jest jakieś bardziej krwawe? W anime nie poszukuje żadnych większych wartości. Chce po prostu pooglądać krwawe jatki. Znacie jakieś? |
|
|
|
|
|
SireVan
Mecenas
|
Wysłany: 29-08-2006, 06:52
|
|
|
Fist of the north star... Bardzo proszę... |
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 29-08-2006, 07:05
|
|
|
3x3 eyes |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 29-08-2006, 09:10
|
|
|
Ninja Scrol, Hellsing, Evangelion. To ostatnie co prawda płytkie nie jest, ale da się przeżyć. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-08-2006, 10:01
|
|
|
berserk - krwawe i mroczne |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-08-2006, 10:06
|
|
|
Bianca napisał/a: | berserk - krwawe i mroczne |
Średnio.
Ninja Rasurection. Kontynuacja (prequel?) albo coś w tym stylu Ninja Scroll (dane są sprzeczne). Mocno obrzydliwe. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 29-08-2006, 10:13
|
|
|
Ayashi no Ceres! xDDD |
|
|
|
|
|
Udai
[N]atural [B]orn [E]goist
|
Wysłany: 29-08-2006, 18:42
|
|
|
Ja bym polecił zdecydowanie Hellsing - bo jest to krawa jadka w czystym wydaniu która pozbawiona jest fabularnych czy też klimatycznych zabiegów które mają nas niby przestraszyć , brak jest też elemntów metafizycznych które do krawawych serii wg. mnie wcale nie pasują - Hellsing jest tak naprawdę zabawą z oglądającym w pokazywaniu bezprecedensowego postepownia Alucarda w walce ze swoimi przeciwnikami ( najczęściej są to humanoidy np. zombies wampiry - i charakteryzują się tym że ich reakcje na obrażenie nie są realistyczne, i jest to czasami mocno zabawne - co więcej seria nie jest sadystyczna ani jakaś skrajnie obrzydliwa jak miało to miejsce chociażby w Ninja Scroll Movie czy kiczowata i nie udana jak seria telewizyjna pod tym samym tytułem.
Ysengrinn napisał/a: | Evangelion. To ostatnie co prawda płytkie nie jest, ale da się przeżyć. |
tego bym nie polecał poszukiwaczom krwawych widowisk bo takich naprawdę dobrych momentów jest tylko kilka, a sam zabieg z przemocą jest jedynie amplituderem dla dramatycznych przerzyć głównych bohaterów - najczęściej związanych z problemami z panowaniem nad własnymi emocjami co przenosi się na anomalię związane z działaniem Ev - no jeszcze jedno ten rodzaj przemocy występujący w tej serii jest pozbawiony walorów poznawczych (sceny z tego anime nie zaspokoją naszej ciekawości jeśli będziemy szukać sposobu na zaspokojenie naszej ciekawości na pytanie w stylu "co się stanie jak komuś odstrzeli się rękę") ponieważ walki tocza się pomiedzy mechami - wg mnie to już nie jest to samo ;) |
_________________ "It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this." |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 29-08-2006, 20:13
|
|
|
Ale jeśli doczeka się do pierwszego kawałka End of Evangelion, to odstrzeliwania rączek, nóżek i główek będzie pod dostatkiem. Zresztą właśnie tę kinówkę uznałbym za najbardziej brutalną i sugestywną rzeźnię ze wszystkich anime jakie oglądałem. Elfen Lied i Hellsing wygląda przy tym jak dzieciaczki w piaskownicy bawiące się keczupem. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Grawius
|
Wysłany: 30-08-2006, 04:34
|
|
|
hmm myślę ze nadawał by sie tez Blood+ |
|
|
|
|
|
Elric16
|
Wysłany: 14-03-2007, 10:21
|
|
|
Świetne myślę że jest też Vampire Princess Myu i Chrno Crusade! |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 14-03-2007, 21:42
|
|
|
Elric16 napisał/a: | Świetne myślę że jest też Vampire Princess Myu i Chrno Crusade! |
Do specjalnie krwawych bym ich raczej nie zaliczył. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Azariel
Muad'dib
|
Wysłany: 25-03-2007, 21:45 Krwawe
|
|
|
Hmm, krwawe anime:
hellsing, Higurashi, Berserk(średnio), Tokyo majin gakuen. N
Nic więcej mi do głowy nie przychodzi teraz. |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 25-03-2007, 21:51
|
|
|
Hellsing nie jest specjalnie stresogenny, ja sobie przysypiałam w dowolnych częściach odcinków. Przynajmiej na mnie dużo większe wrażenie zrobił widok Edwarda z Alchemika bez ręki i nogi niż Alucarda bez głowy tudzież, że tak powiem rozparcelowanego. |
|
|
Luna
Gdzieś tam...
Dołączyła: 25 Lis 2006 Skąd: dom mój tam, gdzie serce me Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 25-03-2007, 22:31
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Ninja Scroll |
Chyba tylko tu sie zgodze :P
Moj typ na krwawe anime, to Elfen Lied... I kto o tym zapomnial?? wielcy FANI :P
PS: Dobra, widze, ktos podal :P |
_________________ Leżę i czekam aż zło przeminie, jak nie przeminie... Poleżę jeszcze...
|
|
|
|
|
|