FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3 ... 20, 21, 22  Następny
  Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie?
Wersja do druku
Takahiro Płeć:Mężczyzna
...

Status: offline
PostWysłany: 29-05-2006, 23:43   Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie?

zaczne od poczatku.. ogladalem ostatnio Witch hunter Robin i zdobyl moje serce. Tu wlasnie sie pojawia moje pytanie ... mocno wkrecilem sie w to anime i poszukuje podobnego. A jesli nie ma takiego to czy warto lapac sie za Mushishi ? bo grafike ma piekna.

Ogladalem: (usmieszek= moje ulubione,)
-Furi kuri :)
-Wolf rain :)
-DBZ :(
-GTO -za pierwszym razem smieszne wiec :)
-Bleach (w trakcie) :)
-Naruto - byl nawet fajny ale te fillery... :(
-Samurai champloo :)

Co do reszty mam mieszane uczucia.
-Hellsing
-Cowboy bebop
-Gits, Jin-ro,Ninja scroll,Wampire hunter D

Ostatnio zmieniony przez Takahiro dnia 12-11-2006, 17:22, w całości zmieniany 2 razy
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 30-05-2006, 08:52   

Ja zaproponuje otworzyć Tanuki i kierować się recenzjami. Po to je ktoś napisał.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 30-05-2006, 11:46   

Nie bądź aż taki wredny, Zeg...

Natomiast do Takahiro pytanie podstawowe: zwierzę, roślina, minerał? To znaczy, jaki gatunek byś miał ochotę spróbować? To, co podałeś jako obejrzane, jest bardzo zróżnicowane, acz nie dodałeś, która z tych rzeczy Ci się bardziej, a która mniej podobała. Daj znać mniej więcej, jaki gatunek by to miał być.

Do Witch Huntera nie znam niczego podobnego, ale ja w tych klimatach nie siedzę... Poza tym też pytanie, czy bardziej Ci tam odpowiadała mistyka, czy też elementy akcji...

Co do Mushishi - nie przypomina niczego, co wymieniłeś na swojej liście. A co za tym idzie, tak jak napisałam w recenzji: weź jeden odcinek i spróbuj. Nie podejdzie - nie zmuszaj się, cała seria jest podobna.

...

PostWysłany: 30-05-2006, 13:16   

Rzeczywiscie bylem "troche" malo konkretny.Postaram sie jakos to uporzadkowac, jedne z moich ulubionych:
Zwierzatka rox ^^ wiec oczywiscie na piedestale Wolf rain, byla tam pewna doza mistyki ktora wlasnie lubilem w Witch hunter, a po za tym stale pne sie po drabinie odcinkow Bleacha wiec akcji mam pod dostatkiem . Furi Kuri bo to dobra parodia
a ja lubie komedie, nawet te romantyczne, kiedys ogladalem Video girl Ai... ale manga byla lepsza. Podsumowujac , zjadam kazde anime, ale koncentruje sie na zwierzatkach, komediach i mistyce.
Powrót do góry
Smoczek Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 30-05-2006, 14:45   

Hmm... po przeczytaniu ostatniej linijki to proponuje Inuyashe:
-są zwierzęta (no powiedzmy zwierzęta... eee pół zwierzęta ^^');
-jest sporo śmiechu;
-odrobinka mistyki jak to określiłeś.
Dodatkowo filmy (nie wiem jak serial, bo oglądąłem tylko kilka odcinków) obfitują w dużą ilość akcji, a grafika i dźwięk IMO stoją na wysokim poziomie.
Recenzje znajdziesz tutaj - http://anime.tanuki.pl/strony/anime/86/rec/86 (jest to recka serialu jak łatwo zauważyć, ale na stronie są też recenzje filmów).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3256390
...

PostWysłany: 31-05-2006, 13:53   

Wielkie dzieki, ^^
Napewno sprobuje, powinno trafic w moj niewybredny gust :]
Chociaz sadzilem ze propozycji bedzie wiecej :P... zawsze pozostaje poszukac ciekawych recek na Tanuki.

Azag Płeć:Mężczyzna
Shade Reaver

PostWysłany: 08-06-2006, 14:18   

Ja osobiście polcałbym też sięgniecie po oceny z serwisów zagranicznych - ja zawsze tak robie i porównuje.

Stary a skąd wziołeś takiego zajefajnego avatara ????? :)

Numer Gadu-Gadu
6320346
...

PostWysłany: 08-06-2006, 17:01   

www.avatarsland.com >> Avatary. Sporo avatarkow z anime i ze zwierzatkami ^^
Wlasnie wpadlem na Ergo proxy, ( bo -" Ergo Proxy is directed by Shuko Murase of Witch Hunter Robin" ) A to wlasnie Robin zdobyla moje serce :)
Obejrzalem 3 odc i chyba to jest to... a pozatym nadal szukam czegos w stylu Wolf Rain.

Lady of Autumn

PostWysłany: 08-06-2006, 17:08   

Wiesz, Wolf's Rain między innymi dlatego było takie dobre, że nie było do niczego za bardzo podobne... To znaczy, mnóstwo rzeczy które tam pokazano "już było", ale tutaj zmiksowano je w zupełnie nową całość.

Nie przypominam sobie drugiego anime, w którym byłoby takie płynne przejście między zwierzętami i ludźmi, w którym by to tak naturalnie wypadało... Jest mnóstwo serii o mówiących zwierzakach (dla dzieci) i mnóstwo serii, w których bohaterowie wędrują po coś przez świat... Ale Wolf's Rain był jeden.

Ja nie wiem, czy to pomoże, ale może spróbowałbyś Last Exile? W zasadzie kompletnie co innego, ale mam wrażenie, że w podobnej "tonacji"... Zresztą sama nie wiem, może Serika coś mądrzej poradzi, bo ja się na tych mroczniejszych seriach znam słabo.

manki Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 14-06-2006, 16:57   

To ja skorzystam z okazji i też się zapytam mógłby mi ktoś polecic jakieś tytuły osadzone w kimacie cyberpunk, steampunk.
Oglądałem Gits, SAC, Innocence, Akire i Appleseed.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2863826
Sarty Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 14-06-2006, 19:54   

Może Bebop? Nie są to tak industrialne klimaty jak choćby w GITS, ale cyberpunkowych elementów da się trochę znaleźć. Mam na myśli zarówno odcinki jak i film.
Myślę, ze także Steamboy byłby dobry, ale tej produkcji niestety jeszcze nie widziałem.

Tak btw, to witam :)

Lady of Autumn

PostWysłany: 14-06-2006, 19:58   

Steampunk jest słabo zdefiniowany, ale jeśli masz na myśli "alternatywną technologicznie" przyszłość, to polecałabym Last Exile, Samurai 7 i Fullmetal Alchemist (w tej mniej więcej kolejności). Na cyberpunku się nie bardzo znam, ale mam wrażenie, że najlepsze anime z tego gatunku już masz obejrzane...

dr_eddker Płeć:Mężczyzna
()==[::::killa!::::>

PostWysłany: 25-07-2006, 12:56   

Nie wiem czy już ktos to napisał ale jak cyberpunk to może Serial Experiments Lain?? (a teraz może być... :))

Ostatnio zmieniony przez dr_eddker dnia 25-07-2006, 16:31, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
9086027
kelawerde Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 25-07-2006, 14:25   

Do Takahiro: Może Pokemony? Są zwierzaki, humor, mistyka (no przecież Mewtwo jest taki mroooczny) i podobna kreska do WHR. OK, koniec sarkazmu.

Manki'emu polecam Texhnolyze. Ciężki i głęboki cyberpunk. Kreska stoi na wysokim poziomie. O fabule nie będę sie rozpowiadać...jest po prostu świetna :D Powinno się spodobać.
Powrót do góry
kropla Płeć:Mężczyzna
Mykoidalny tentakl

PostWysłany: 25-07-2006, 21:39   

Hmm, moze Armitage? To tez cyberpunk:)

Na marginesie, Jesli masz ochote na cos rownie szajbnietego, jak FLCL do rozerwania sie wieczorkiem to zdecydowanie polecam stare, dobre Dragon Half (ah, ten urok starej, zjechanej kasety VHS odtwarzanej na telewizorze marki Helios;)).
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1148869
Strona 1 z 22 Idź do strony 1, 2, 3 ... 20, 21, 22  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi