FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
  Granice dobrego smaku...
Wersja do druku
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

Status: offline
PostWysłany: 24-09-2006, 11:43   

Musze chyba zniszczyć Twój światopogląd... Inuś nie może zostać kanonizowany z przyczyn niejako zasadniczych. Nie istnieje...

Martita Płeć:Kobieta
uparta ślicznotka

PostWysłany: 24-09-2006, 11:46   

Ale w tej skanlacje, czarno na białym widniało: ST InuYasha. Czyli święty.
Pokaż mi takiego księdza, który kanonizuje demony - jest taki:P

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 24-09-2006, 11:48   

Znaczy... Wiesz, nie jestem specjalistką, ale kanonizować nie może "ksiądz", tylko papież i jest to dość skomplikowany i długotrwały proces. Napisanie komuś przed imieniem st. nie dowodzi jego świętości, tak samo jak to, że napiszesz sobie przed nazwiskiem prof. nie da Ci prawa wykładania na wyższej uczelni...

Martita Płeć:Kobieta
uparta ślicznotka

PostWysłany: 24-09-2006, 12:00   

No właśnie na tym polega paskudztwo tego żartu. Faktycznie, ksiądz nie może kanonizować, malutki błąd^^.
Jeżeli manga jest o tematyce demonów, niech tak do końca świata dostanie. Papieża w coś takiego się nie miesza;
nawet jeśli Inu jest papierkowy, to i tak wstawienie st przed jego imieniem jest bardzo niesmaczne i niestrawne...

Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 24-09-2006, 12:04   

Martita napisał/a:
Jeżeli manga jest o tematyce demonów, niech tak do końca świata dostanie. Papieża w coś takiego się nie miesza;

Inuyasha nie jest demonem, tylko youkai. Przypominam, że domony, to upadłe anioły, które zbuntowały się przeciwko Bogu. Youkai to duchy natury z wierzeń Japońskich, czyli ludu, który dopiero sto lat temu o aniołach usłyszał.

Numer Gadu-Gadu
1271088
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 24-09-2006, 12:25   

Jeśli autor chciał dokonać prowokacji czy czegoś w tym stylu, to na razie świetnie mu to wychodzi. I to nawet w miejscu, o którym może słyszał, a może nawet nie. Najwyraźniej również tolerancyjni chrześcijanie nadają się do Świętej Wojny -_-.

IT. Płeć:Kobieta
Ukochana żona orka

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 24-09-2006, 12:40   

Martita napisał/a:
nawet jeśli Inu jest papierkowy, to i tak wstawienie st przed jego imieniem jest bardzo niesmaczne i niestrawne...

Znaczy Świety Inuyasha tak? I naprawdę, na sto procent nie roześmialabyś się w głos gdybyś zobaczyła obrazeczek Inu, w białej koszulce nocnej, z utrefionymi wloskami, ewangelią w ręku i wygrażającego pięściakiem w kiedunku Boskiego Tronu z którego wydobywa się delikatny dymek z napisem "Hi, hi, hi"? Bo ja bym zrywała boki.
Przecież nikt nie bedzie na serio kanonizował Psiaka, a że komuś ta wizja wydaje się warta zachodu przy rysowaniu... Nikt nie będzie sie temu klaniał.

Akurat o nomenklaturę chyba nie ma co się kłucic. Demon to ładne, polskie słowo na okreslenie wszelkiego tego typu zajśc, a jako ze żeyjemy w polsce... A jeśli ktos się uprze można za Psiakiem wołac "Strzyga" To nie Demon a od biedy mozna uzna ze do oryginalu podobne.

Te Im ilne ke aono

Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.

Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
9838391
Vodh Płeć:Mężczyzna
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 24-09-2006, 12:49   

Rozumiem, że może to kogoś nie bawić.

Ale "coś mnie nie bawi" a "coś przekracza granice dobrego smaku" to dwie różne rzeczy. Granice dobrego smaku przekracza Manson odrywając głowy kurczaczkom, albo umieszczenie wizerunku prącia na krzyżu (była kilka lat temu taka sprawa, pewnie pamiętacie)

Też uważam się za osobę wierzącą i nie widze nic, co by mnie obrażało w st Inuyashy :/ D.e.m.o.n.i.z.u.j.e.c.i.e. ot co.

Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 24-09-2006, 13:35   

Niech ktoś zamknie ten temat, zanim ja całkowicie zwątpię w ludzką inteligencję _^_

Po pierwsze: Syrad, czytaj proszę posty ze zrozumieniem. Podany przeze mni przykład dotyczył kompletnych głupot, które teoretycznie mogłyby komuś przyjść do głowy, żeby zwrócić na siebie uwagę - takich, które ludziom normalnym do głowy na pewno NIE przyjdą. W tej sytuacji legalnośc takiego czy innego posunięcia nie ma tu żadnego znaczenia, może nawet wręcz przeciwnie (jakbym sie pomalowała na zielono i wyszła nago na ulicę, po czym została przymknięta, to tym lepiej dla mnie, bo większy rozgłos, nie? :))

Po drugie - wybaczcie, ale tak się składa, że mam sporo szacunku do Jana Pawła II i instytucji papieża w ogóle. A szacunek ten nakazuje mi sądzić, że papież (poprzedni, obecny czy którykolwiek inny) to z pewnością człowiek inteligentny. Nie podejrzewam jakiegokolwiek inteligentnego człowieka o święte oburzenie nad głupiutkim, niewinnym fanowskim komiksem. To trochę tak, jakby jakiś profesor oburzył się bardzo ciężko, gdyby w fanowskim komiksie ktoś napisał Inusiowi prof. przed imieniem i przedstawił go np. uczącego przyrządzania chińskich zupek... Nie ma tu wynoszenia pod niebiosa znaczenia instytucji, dokonań pewnych ludzi czy czegokolwiek w tym stylu, ale powiedzcie mi proszę - czy jest się o co oburzać? I rozumiem, że religia jest sprawą bardziej drażliwą, ale znowu - tam nie było nic, coby w moim odczuciu w jakikolwiek sposób dowodziło jakiegoś szczególnego braku szacunku. Głupi żarcik i tyle. Wybaczcie, ale ja takie świętoszkowate podkreślanie, jak bardzo jest to obraza czyichś uczuć, szacunku do czyichś dokonań, majestatu czy Bóg wie czego jeszcze odbieram jako czyste pozerstwo (och, zobaczcie, jacy jesteśmy czyści i wierzący).

Numer Gadu-Gadu
1051667
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 24-09-2006, 13:41   

A tak swoją drogą...

Pomijając fakt, że cała dyskusja mnie niemożebnie bawi...

...NAPRAWDĘ nie zauważyliście, że to NIE JEST zlewa z papieża tylko *niespodzianka!* z INUYASHY?? Nawet jestem w stanie odtworzyć sobie tok myślenia... "Oh normalnie, ale ten Inuś mhroczny i gothycki i tak się poświęca i płacze krwią! Normalnie zaraz świętym zostanie... Ty, to jest niezły pomysł na obrazek satyryczny..."

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
LunarBird Płeć:Mężczyzna
Chaos Master & WSZ

Grupy:
Lisia Federacja
PostWysłany: 24-09-2006, 15:17   

Mai_chan napisał/a:
...NAPRAWDĘ nie zauważyliście, że to NIE JEST zlewa z papieża tylko *niespodzianka!* z INUYASHY??

Mai, jak muzułmanie mają prawo zarządać rezygnacji papieża ze stanowiska dlatego że coś tam zacytował, to ja mam prawo wyrazić niezadowolenie że wizerunek namiestnika Boga na ziemi traktuje się jak wizerunek pierwszego lepszego. Powtarzam że z religia to nie jest temat do żartów. Narysuj coś takiego na temat Mahometa czy Mojrzesza. W pierwszym przypadku nie przeżyjesz tygodnia, w drugim nie wyjdziesz na ulicę bo cię publicznie ukamienują za antysemityzm.

Dlaczego u diaska tylko my mamy być biedni, spokojni i broń Panie Boże nie protestować? Dlaczego naczelników innych religii nie wolno w ten sposób wykorzystywać a papieża wolno? Dlaczego innym wolno się oburzać a nam katolikom już nie? No sama powiedz. Wiesza się fallusy na krzyżu, o papieżu robi się obraźliwe komiksy, wygania się nas z miejsc publicznych i mediów... Ile jeszcze trzeba żeby katolik taki jak ja miał prawo powiedzieć, że ma tego wszystkiego dość, hę?

"The X-Files", #4 "Squeeze"

Autor posta: rip LunarBird CLH
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
5146592

Numer ICQ

PostWysłany: 24-09-2006, 15:21   

Oho, widzę, że macie do wyboru tylko dwie postawy - "obrywam" albo "biję", tak? No, to powodzenia w walce. A ja stanę sobie obok, popatrzę i zjem popcorn.

LunarBird Płeć:Mężczyzna
Chaos Master & WSZ

Grupy:
Lisia Federacja
PostWysłany: 24-09-2006, 15:25   

Nie. Ale jak wszyscy protestują a my nie, to ci wszyscy dochodzą do wniosku że można nas bezkarnie bić. I efekt jest taki że nie wachają się potem zarządać rezygnacji papieża ze stanowiska. Kiedyś takich żartów na temat katolicyzmu nie było i muzułmanie nigdy by się nie ważyli zarządać od papieża czegokolwiek. Ja nie mam zamiaru kogolwiek zaczepiać, ale jak się mnie kopie i nie powiem "won z tymi girami" to inni to zrozumieją jako oznakę tego, że jestem słaby.

"The X-Files", #4 "Squeeze"

Autor posta: rip LunarBird CLH
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
5146592

Numer ICQ
Vodh Płeć:Mężczyzna
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 24-09-2006, 15:32   

To może wyjaśnij Lunar, co w tym rysunku obraża papieża? Gdzie Ty tu widzisz tego kopniaka za którego jesteś gotów zbluzgać wyimaginowanego kopiącego?

Mai_chan napisał/a:
NAPRAWDĘ nie zauważyliście, że to NIE JEST zlewa z papieża tylko *niespodzianka!* z INUYASHY??

otóż to!

PostWysłany: 24-09-2006, 15:39   

No właśnie, problem w tym, że jeden nieuważny ruch o zupełnie innym celu zostaje uznany za kopnięcie... muzułmanie też opacznie zrozumieli obecnego papieża, czyż nie? I tak samo nie można im przemówic do rozsądku. Oni po prostu chcą się bić - to nie tak, że ciągle ich atakują. Tutaj widzę coś bardzo podobnego.

Strona 3 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi