Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Granice dobrego smaku... |
Wersja do druku |
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 22-09-2006, 13:03 Granice dobrego smaku...
|
|
|
http://www.makimaki.cutpage.com/IY474/00.php - powiedzcie mi, czy ten obrazek Waszym zdaniem nie jest przegięciem?
Nie, żebym była fanatyczką naszej religii, ale wg mnie paskudnie to wygląda. Nie rozumiem po jakiego grzyba autorka miesza obecnego papieża w mangę( nie mówiąc już o tematyce mangi...)?
jakby ten skan któryś z "mądrych" zobaczył, w Polsce fani mangi nie mieliby życia, choć już praktycznie nie mają = = _-_
co też ci ludzie nie wymyślą _-_ |
_________________ be a fan...
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
Gustavus
mechalistkoholik
|
Wysłany: 22-09-2006, 17:22
|
|
|
Pytanie czy to autorka czy jaki nawiedzony fan z grupy tłumaczącej na "europejskie litery". |
_________________ "Ich okręty są jak ich kobiety...
Piękne i szybkie, ale fatalnie się prowadzą"
|
|
|
|
|
Oshii Rion
wtf?
|
Wysłany: 22-09-2006, 18:23
|
|
|
Martita napisał/a: | powiedzcie mi, czy ten obrazek Waszym zdaniem nie jest przegięciem? |
Jesteś pewna że to prawdziwa strona z mangi a nie jakaś przeróbka zwykłego fana?
Bo jeżeli to jest naprawdę Inuyasha, to już widzę aferę w Polsce w przyszłości. O_o
Nie wydaje mi się że to realna strona... ;/ |
_________________ Ones who are born at dawn...
Don't ever lose sight... |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 22-09-2006, 18:38
|
|
|
Przepraszam bardzo. To nie jest prawdziwa strona z mangi, tylko przeróbka. Nie demonizujcie. |
|
|
|
|
|
Syrad
Dołączył: 10 Lip 2006 Skąd: Białystok (tam gdzie żyją smoki) Status: offline
|
Wysłany: 22-09-2006, 18:55
|
|
|
Bądź co bądź autor tych szkicy przegina, nawet mocno. Każdy kto próbuje prowokować nawiązaniami do religii, czy chrześcijańskiej czy innej, staje się człowiekiem godnym jedynie pogardy, którego nie chciałbym poznać. |
_________________ "Nie bój się śmierci to moment tylko, módl się żeby przyszła przede mną"
Warto żyć tylko dla chwały, honoru i miłości, reszta to puste frazy.
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 22-09-2006, 19:25
|
|
|
Jak IKa powiedziała: nie demonizować.
Jest sieciowy komiks z Biblii, swoją drogą całkiem niezły. I co? Jego autorów też mają ci 'mądrzy' polacy zamknąć/zlinczować/ukamienować/zgwałcić/obedrzeć ze skóry? Pfff...
Poza tym, jakby nie było, papież jest osobą publiczną, a nie jest świętym <im też parodie robią...> |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 22-09-2006, 19:38
|
|
|
GoNiu, co by nie wszczynać kolejnej debaty - papież nie jest zwykła osobą publiczną, taką jak politycy i wypada to uszanować. Oczywiście, jest to kwestia poziomu twórcy i adresata. |
|
|
|
|
|
Gustavus
mechalistkoholik
|
Wysłany: 22-09-2006, 19:44
|
|
|
Poziom twórcy jest raczej niski, szkoda tylko że wmieszał w ten wątpliwy żart Inuyashę. |
_________________ "Ich okręty są jak ich kobiety...
Piękne i szybkie, ale fatalnie się prowadzą"
|
|
|
|
|
Azag
Shade Reaver
|
Wysłany: 22-09-2006, 21:32
|
|
|
Nie jestem jakoś szczególnie zbulwersowany, ani nawet rozdrażniony, w żaden sposób to coś nie obraziło moich uczuć religijnych. Chyba widziałem już gorsze rzeczy. Od głupiutki "niewinny" żarcik czy rysuneczek czy co to miało być. Myślę, że nia ma o co wszczynać afery. Moim zdaniem rysowanie papieża w mandze, owszem nie jest na miejscu, ale chyba nie jest też niczym strasznym - myślę że generalnie świadczy bardziej o nie zbyt wysokim poziomie twórcy, ale cóż... - może to powstało w USA...
Też jestem za tym żeby nie demonizować. |
_________________ "Doprawdy, najpewniejszą drogą do piekła jest droga stopniowa - łagodna, miękko usłana, bez nagłych zakrętów, bez kamieni milowych, bez drogowskazów" |
|
|
|
|
blue
|
Wysłany: 23-09-2006, 03:04
|
|
|
wow, reakcja niektorych osob na glupi rysunek jest az zalosna :|
http://img164.imageshack.us/img164/9186/zombiejesusto8.jpg
Moja tapeta, a powiem ze skonczylem szkole katolicka, szanuje Jana Pawla jako osobe i jego dokonania, ale to nie znaczy ze mam unikac mieszania go w cokolwiek. Nie widze zeby w jakikolwiek spob ten komiks obrazal tego wielkiego czlowieka. Do Benedykta tez to ma niewiele, ponad wspomnienie go.
Niewiarygodne co z wami media porobily ...
Zwyzywajcie tworce od idiotow, albo go najlepiej zabijcie ... |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 23-09-2006, 08:09
|
|
|
Syrad napisał/a: | Każdy kto próbuje prowokować nawiązaniami do religii, |
A gdzie tu jest jakaś prowokacja? Że wspomniano o dwóch papieżach? A jak mówisz "o, Boże" to też to mogę uznać za prowokację? W końcu wzywasz Boga.
A że porównano papieża do fikcyjnej postaci? Znam lepsze zestawienia, to nie jest takie znowu straszne. Nie wiem tylko gdzie tu dowcip. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Syrad
Dołączył: 10 Lip 2006 Skąd: Białystok (tam gdzie żyją smoki) Status: offline
|
Wysłany: 23-09-2006, 10:36
|
|
|
Ja tylko chciałem zwrócić uwage na to, iż jak nie ma się czegoś wartościowego do pokazania i chce się zwrócić uwage na własną osobe to się prowokuje religie.
BOReK napisał/a: | A gdzie tu jest jakaś prowokacja? |
kanonizacja, czyli uświęcenie dotyczyć może tylko przykładów ludzi-wzorów życia w wierze, których należy naśladować w ich czynach.
Wybaczcie, ale postać z anime czy mangi, nawet dobrej dla mnie samego nie jest przykładem takiego życia. Jest to poprostu wyśmiewanie się ze świętych, w których szeregu może znaleźć się Jan Paweł II, a święci to przykłady naszej wiary i jej kwintesencja.
I to właśnie jest prowokacja, czyli narusze granicy dobrego smaku.
Muzułmanie za karykature mahometa mogli zabić a my spokojnie przyjmujemy mieszanie z błotem wiary naszych przodków i naszej własnej, która krztałtowała naszą osobowość, czyli notabene nas jako ludzi.
To jest moja opinia możecie się z nią nie zgodzić, ale zastanówcie się choć troche czy chociaż ze względu na ludzi wierzących w daną rligie nie należy jej się szacunek.
Przemyślcie to choć przez chwilke. |
_________________ "Nie bój się śmierci to moment tylko, módl się żeby przyszła przede mną"
Warto żyć tylko dla chwały, honoru i miłości, reszta to puste frazy.
|
|
|
|
|
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 23-09-2006, 10:51
|
|
|
hm... dlaczego uważacie, że to jest przeróbka mangi?
na tej stronie są zawarte skanlacje nowych tomików InuYashy. Nie wiem, po jakie licho mieszaliby prace fanów z twórczością Rumiki.
Po za tym, nalezy pamiętać że bulwersowanie należy do reguły show biznesu: "chcesz przyciągnąć większą widownię? Zaszokuj..." - dlaczego nie miałaby po coś takiego sięgnąć Rumika?
Azag napisał/a: | Moim zdaniem rysowanie papieża w mandze, owszem nie jest na miejscu, ale chyba nie jest też niczym strasznym - myślę że generalnie świadczy bardziej o nie zbyt wysokim poziomie twórcy, ale cóż... - może to powstało w USA... |
może nie, ale kanonizowanie InuYashy(st Inuyasha - saint Inuyasha)?? przecież jest pół demonem!
swoją droga, jeżeli to jest robota Amerykanina, to aż się dziwię- ich rysuneczki są na poziomie przedszkolaka... |
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 23-09-2006, 11:00
|
|
|
Syrad - nawróć się na Islam, wtedy będziesz mógł zabić w imię świętego prawa.
To, jak ktoś się wyraża o np. religii, świadczy o jego charakterze. To, jak ty na to reagujesz, świadczy o twoim.
Syrad napisał/a: | I to właśnie jest prowokacja, czyli narusze granicy dobrego smaku. |
Rozróżniaj troszkę pojęcia, bo mylisz się bardzo ;]. Prowokacja to celowy cios, naruszenie dobrego smaku to robienie czegoś w sposób oburzający innych, bez tej świadomości. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 23-09-2006, 11:16
|
|
|
BOReK napisał/a: | Syrad - nawróć się na Islam, wtedy będziesz mógł zabić w imię świętego prawa.
To, jak ktoś się wyraża o np. religii, świadczy o jego charakterze. To, jak ty na to reagujesz, świadczy o twoim. |
a ja się zgadzam z Syradem - bo jak można kanonizować demony, może ktoś mi to wyjaśnić(a przecież Inu jest demonem, nawet jeśli pół, TO JEST)
a co do Muzułmanów... khem, oni są już fanatykami. Jakby zobaczyli w mandze Mahometa, nie obyłoby się bez III wojny światowej... |
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|