ParaKiss |
Kogo lubish najbardziej? |
Caroline (Yukari) |
|
0% |
[ 0 ] |
Arashi |
|
37% |
[ 6 ] |
George |
|
37% |
[ 6 ] |
Miwako |
|
6% |
[ 1 ] |
Isabella |
|
18% |
[ 3 ] |
|
Głosowań: 5 |
Wszystkich Głosów: 16 |
|
|
|
Wersja do druku |
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 13-05-2003, 18:43
|
|
|
Spairatox_Damio006 napisał/a: | Arashi rządzi^^. Żeby życie miało smaczek ... to mój hymn po prostu |
Hmmm, o ile się nie mylę, to to George powiedział, ale może chodziło ci o samo zdanie, a Arashiego lubisz swoją drogą^^ A zresztą, to wcale nie jest orginalny tekscik tłumaczki, bo mój kolega mówił tak na rok przed wyjściem mangamixu^.~ |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Rurokesusu
Dołączyła: 27 Kwi 2003 Skąd: Spod spódnicy Chaosu Status: offline
|
Wysłany: 13-05-2003, 18:55
|
|
|
A może twój kolega gdzieś to przeczytał(np.w recenzjii w jakiejś gazecie)? I tak mu się to utrwaliło..... |
_________________ Niech Lady of Nightmares błogosławi na zawsze te Forum!
Under the ice you will belive
Under the ice you will be free |
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 13-05-2003, 19:31
|
|
|
No przecież nie twierdzę, że ON to wymyślił... ;) założę się, że to powiedzonko jest stare jak świat (ale ciągle jare^^). |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
natalya_msh
Dołączyła: 02 Lut 2003 Skąd: z domu w moim mieście :) Status: offline
|
Wysłany: 13-05-2003, 20:54
|
|
|
powiedzenie JEST stare- mangi nie znam, ale jakoś w wakacje zawsze tak mowilam do kolegi Michałka, czasami naprawde nie wiem kogo woli^^" |
|
|
|
|
|
Yukari
Sailor Venus :P
|
Wysłany: 18-05-2003, 18:02 heh
|
|
|
no ale tłumacz i tak wprowadził tym tekstem humor ...... |
_________________ Mew Mew |
|
|
|
|
Ryuu_Davis
Dołączyła: 12 Kwi 2003 Skąd: A bo ja tam wiem O.o? Status: offline
|
Wysłany: 19-05-2003, 17:52
|
|
|
A tak nawiązując do Yamusia.... argh... to jest CUDO! I wcale bynajmniej nie wygląda na yaoi... Moja kumpela mnie zaraziła yamizmem, czytałam po niemieku 1 tom i po japońsku 11... arghhhhhhh..... Hisoookaaaaa ^_^
A poza tym to Gravitation rulez! Oba tytuły są wysoko na mojej Prywatnej Liście Najlepsiejszych Anime (PLNA) |
|
|
|
|
|
Yukari
Sailor Venus :P
|
Wysłany: 09-08-2003, 13:46
|
|
|
Gravitation ...... Shu-chan jest kawaii ^^ Yuki oddawaj mi go |
_________________ Mew Mew |
|
|
|
|
Kira
|
Wysłany: 19-02-2004, 22:05
|
|
|
Co ja sdze o Para Kisie no ze jest wspanialy. Narazie wyszly tylko dwa tomy no ale jakie ciekawe trzeba przyznac. |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 16-05-2004, 19:22
|
|
|
Bardzo fajniutkie mimo, że na początku mangę olałam. Dopiero potem do mnie dotarło, że to super manga!^^
Dlaczego_ja_jeszcze_się_tu_nie_wypowiedziałam_?
Może dlatego, że dopiero miesiąc temu przeczytałam pierwszy tomik?^^ I tu nic nie szukałam?^^ Ale koniec końców czekam na dostawę z pozostałymi^^
Yukari jest bardzo miła (może nie dla wszystkich, ale podoba mi się)
Miwako jest taka kawaii!!!!!!!!!!!!!!!*_* *_* Śliczna i słodka!!!!!!
Arashi? >) Rządzi!!!! I na niego głosuję!!!!! Jest niezły^^
Isabella mi nie pasuje, ale wszędzie znajdzie się jakiś dziwak. To co prawda dziwak do sześcianu, ale mimo wszystko^^
Gorge z tym "smaczkiem życia" był naprawdę zabójczy >) |
|
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 23-05-2004, 12:23
|
|
|
Paradise Kiss to jedna z najlepszych mang, jakie czytałam. Taka nietypowa... świetna, świetna! Jestem bardzo szczęśliwa że wyszła w tomikach :D Najbardziej lubię Arashiego, rzecz jasna XD A zaraz potem plasuje się Yukari i Hiroshi... Hiroyuki, przepraszam... (zawsze mi się mieszają _^_ Gravitation rulez, tak offtopowo XD) Ta mangę to polecałabym każdemu, jest naprawdę wspaniała. |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 23-05-2004, 17:28
|
|
|
Nyo>) Super manga. Przedwczoraj dostałam trzeci tomik >)
Trochę mnie George wkurza, >< a Isabella śmieszy XD
Tam to wariatkowo jest >) Wiesz może kiedy wychodzi czwórka? |
|
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 23-05-2004, 18:43
|
|
|
Podobno niedługo :P George'a jako takiego może nie uwielbiam, ale znoszę... podoba mi się, jak wygląda zwiazek jego i Yukari. Super świetnie nie jest, a problemy są jak najbardziej rzeczywiste. Nie takie "Miaka!" "Tamahome!" (...) ... |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
Mycha
|
Wysłany: 21-06-2004, 15:41
|
|
|
I love this manga!!!!
Jest ona chyba najbardziej oryginalna ze wszystkich. Nigdy nie miałam do czynienia z mangą o modzie i stwierdzam że moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne i mam sentyment do tej mangi^^ Niedawno kupiłam sobie 4 tomik i myślę, że suknia Yukari była boska!! |
_________________ I've been shining in my heart,
My love causes so much sorrow,
I broke my glance so qulietly,
Nothing special about what you did,
and nothing special about what you said.......^^ |
|
|
|
|
Aori Takera
Shonenai maniac^^
Dołączyła: 06 Paź 2004 Skąd: Z samego serca chaosu- czyli Warszawy.. Status: offline
|
Wysłany: 11-10-2004, 14:57
|
|
|
hm.. A ja lubię ich wszystkich
Miwako jest słodziutkaa, nyo^^
Yukari jest ciut podobna do mnie, ale na szczęście nie do konca^^< LON.. gdybym miała takiego chłopaka jak George.. nie wiem czy śmiać sie czy płakać^^'> hm.. a macie moze linki do miejsc, gdzie mozna ściągnąć Yami czy Gravi? Bo ja juz od dawna szukam skanów czy choćby miejsca gdzie można zamówić, ale znaleźć nie moge==
to bym prosiła o podanie^^
hm.. niom Arashi.. nawet fajny jest, taki.. wybuchowy^^< jak ja lubię to słowoXD
Mi osobiscie podobał się tekścik Georga po tym jak Yukari powiedziała,, Nieładnie, ale sa rzeczy, o których nei mogę jej powiedziec"< po tym, jak George jej oznajmił, że nieładnie okłamywac mame> ,, Takie rzeczy to dopiero zaczniesz robić^^ nie no,
ogólnie nie moge sie doczekać kasy na nastepne tomiczki^^ hm.. na razie o zgrozo mam tylko dwa, ale juz sie zakochałam w tej mandze.. co nie jest czeste, bo jak na razie to tylko KKj-tek mnie tak naprawdę mocno wciągnał^^ niom co jeszcze.. czemu ja tak dużo piszę== aha.. ja uważam, że kreska jest ładna^^
A no i Vanilla--> przecież oni też przeżywaja powazne kryzysyXDD np. jak teraz w ostatnich odcinkach, tama chce słuchać swojego miszcza i nie kochać Miaki^^"
Ale na serio, ich problemy są na pewno bardziej realne, tak samo jak w Marsie<off: który tez lubię:off:> hm.. kończe, nie bedę oczu zameczać^^ |
_________________ Nigdy nie poddawaj się przeznaczeniu,
nawet wśród płaczu i złości
jest cos tak potężnego, że nie zdołasz sie oprzeć.
Takie jest prawo miłości.
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 15-10-2004, 16:09
|
|
|
Yep...seria zakończona, sześć tomików na półce <wiwat> Manga świetna i polecam ;) Szkoda tylko, że nie idealna >] Oczywiście znalazło się małe 'ale'. Problem tkwi z zakończeniu. Krótko mówiąc nie podobało mi się. Mogli zrobić to inaczej, choć nie mówię że to co wymyślili było złe. Chcieli zapewne zaskoczyć i zszokować czytelnika. No i udało im się aczkolwiek nie u wszystkich pozytywnie (jak w moim przypadku). Spoilerować nie będę bo zakończenie...hmm...powiem wam, że takiego się po prostu nie spodziewałam i gdyby to teraz zdradzić...ktoś mógłby mieć potem bardzo duży żal >] Jak kto przeczyta do końca to niech się odezwie. Jestem bardzo ciekawa opinii innych. |
|
|
|
|
|
|