Lost Universe |
Wersja do druku |
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 18-08-2003, 21:05
|
|
|
Vel, bo widzisz, to jest tak:
Cytat: | Canal jest jakby drugą osobowością Vorfeed, która powstała po śmierci Alicii i towarzyszyła Kainowi od dziecka... Osobowość Vorfeed przez większość serii pozostaje w uśpieniu i ostatecznie budzi się dopiero w ostatnim odcinku, kiedy banki pamięci Canal zostają zniszczone... Z tym że Canal przez cały czas pamięta swoje życie jako Vorfeed, ale sama mówi że "Canal i Vorfeed to dwie różne osoby", nie posiada też mocy Vorfeed... |
|
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
tzok
|
Wysłany: 28-08-2003, 23:04
|
|
|
Jestem tu nowy (to mój pierwszy post) i nie widziałem ani Lost Universe ani Slayers TRY (widziałem Slayers od zabicia Rezo-Shabranigdo do 2giego odcinka TRY) ale gdzieś, kiedyś wyczytałem, że Lost Universe dzieje się na długo PO wydarzeniach ze Slayers TRY. Uzasadnienie było takie, że świat LU odrodził się po tym jak Lina zabiła Dark Stara (który wcześniej unicestwił swój świat), który przybył do jej (jeśli chodzi o ścisłość to nie jej a Ceiphied) świata. Zgadzało by się to z tytułem serii LOST Universe - utracony/zaginiony/zapomniany wszechświat (Dark Star go zniszczył więc wszyscy o nim zapomnieli, został utracony).
Brzmi to trochę jak streszczenie meksykańskiej telenoweli... ale co tam ;)
---
P.S.
Czy ktoś może wie kogo przedstawia mój avatarek, bo ja nie mam pojęcia a miło było by wiedzieć... |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 29-08-2003, 18:03
|
|
|
Xeniph,
Cytat: |
Canal istniała już za życia Alice. Gdy ta toczyła ostatnią walkę, zaproponowała jej nawet odwrót. Nauczyła ją też grać w szachy^^
|
Vel, Volfield, nie Vorfeed. Tak jest w anime (gdy pojawia się baza danych o Canal). Spotkałem się też zformami Volfeed i Volfied. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Boski Miszcz
Dołączył: 21 Lut 2003 Skąd: Tam, gdzie Mazoku mówi dobranoc Status: offline
|
Wysłany: 29-08-2003, 19:25
|
|
|
tzok -----> muszę cię rozczarować, ale wszystkie motywy ze Slayersów w LU, są jak ktoś już kiedyś powiedział jedynie chęcią oddania chołdu miłośnikom tego anime (i powieści dopNaga) przez twórców
Crack ----> Vorfeed też jest dopuszczalne. To jest japońska wymowa angielskiego Volfield |
_________________ Ku chwale LON!
A la la la la LON, a la la la la LON LON li LON LON LON LOL, oo! |
|
|
|
|
tzok
|
Wysłany: 29-08-2003, 20:37
|
|
|
Miszczu nie przejmuj się, jak pisałem nie widziałem ani LU (i pewnie nigdy nie zobaczę) ani Slayers TRY (mam nadzieję, że wznowią emisję w TV to może zobaczę) więc jak mógłbym być rozczarowany... |
|
|
|
|
|
Boski Miszcz
Dołączył: 21 Lut 2003 Skąd: Tam, gdzie Mazoku mówi dobranoc Status: offline
|
Wysłany: 30-08-2003, 15:51
|
|
|
Jasne^^ Nie wpadłbym na to^^(to wpadnij W to! DRILL BRANDO dop.Naga)
A, nie martw się. Ja też nie widziałem końcówki Slayers TRY. Każdy popełnia błędy.
Nowy temat: lost Shipy. Jaki jest wasz ulubiony? Ja wprost przepadam za Raid'Mezegis'em, ale pemnie piszę z błędem^^ |
_________________ Ku chwale LON!
A la la la la LON, a la la la la LON LON li LON LON LON LOL, oo! |
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 30-08-2003, 17:46
|
|
|
No tak, jest Rad G'Mezegis. I też go lubię.
Dla kolejnych głosujących, pisownia pozostałych: Nezard i Gore (ew. Golun) Nova |
|
|
|
|
Gola_s
|
Wysłany: 04-09-2003, 14:11
|
|
|
LOST UNIVERSE JEST ŚWIETNE!!!
A lost shipy?? Mi sie strasznie podoba ten na którym jest Canal, innych szczerze mówiąc nie widziałem :P |
_________________ milosc... tak a zalamanie jescze gorsze... juz 2 razy w ciagu roku... ale sie nie poddam i dalej przez zycie bede parl do przodu...
Zapraszam na: www.fantasy-center.prv.pl |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 04-09-2003, 14:16
|
|
|
Crack --> Hmm... wydawało mi się, że... Cytat: | ...to była nie Canal, ale sama Vorfeed... | ...ale anime oglądałem już dość dawno, więc mogłem coś pomylić. |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 04-09-2003, 20:07
|
|
|
Według mnie Cytat: | Canal i Volfield to ta sama osoba, więć nie ma co się o to kłócić | ^^ |
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 13-10-2003, 19:15
|
|
|
No, w końcu obejrzałem wszystkie odcinki :D. Anime bądź co bądź ciekawe, choć nie dorównuje Slayers. I dobrze, że właściwą akcję zaczęli od późnych odcinków. Dodało to tajemniczości ;P. A co do Lost Shipów, to mi najbardziej podobał się Nezard :D. |
|
|
|
|
|
tzok
|
Wysłany: 13-10-2003, 20:55
|
|
|
Po dłuuuuugim namyśle moja odpowiedź na to co napisał Boski Miszcz:
Wydaje mi się, że trudno mówić o motywach ze Slayers w Lost Universe. Jest raczej na odwrót. Seria TRY powstawała równocześnie z LU i z założenia miała łączyć oba anime. Wystarczy zauważyć, że TV i NEXT były na podstawie powieści, natomiast TRY nie, bo nie mogła by być. Już końcówka NEXT była przerobiona pod tym kątem - w powieści Phibritzo odsyła Miecz Światła Darkstarowi i Gouury go już nigdy nie odzyskuje, więc cała akcja serii TRY nawet nie mogła by mieć miejsca.
Cytat: | Canal i Vorfeed to jedna i ta sama osoba, tyle że Canal skrzętnie ukrywa swoją prawdziwą osobowość, w końcu jako Vorfeed jest fragmentem Darkstara... czyli tak jak Rezo był fragmentem Shabranigdo a Aqua - Ceipheed. Wszystkie pozostałe Lost Shipy nazywają się jak ich komputery tylko Sword Breaker nie. |
|
_________________ Nie wierz w cuda... polegaj na nich!!! |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 16-01-2004, 16:12
|
|
|
A wiecie, co ciekawego znalazłam w 12 odcinku, 5 minucie i (około) 24 sekundzie? Niestety nie umiałam wyjąć screena za pomocą posiadanych programów, więc sami zobaczcie i szukajcie czegoś znajomego na ladzie w tym barze ;P |
|
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 16-01-2004, 16:18
|
|
|
Sprawdził.
O_O
Przewrócił się.
Genialne! ^__________^
Niestety, w większości playerów podczas odtwarzania filmu nie działa Print Screen... A co ja wam będę pomagał, sami się pomęczcie! Czas podany przez Ka_tkę jest dokładniutki, więc obejżyjcie.
A dla Ka_tki gratulacje za spostrzegawczość ^___^ |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Distant
Dołączył: 23 Cze 2003 Skąd: Somewhere in the world Status: offline
|
|
|
|