Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Lost Universe |
Wersja do druku |
Dośka
Lon's Priestess
|
Wysłany: 30-06-2003, 22:05 Lost Universe
|
|
|
No dobra: kto zna, kto słyszłą, kto w ogóle nie słyszał?
(Jak na przesłuchaniu-SB)
Nie Ciebie przesluchuję black. Ja nikogo nie przesłuchuje, ja tylko grzecznie pytam... |
_________________ From where has that darkness come...?
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 30-06-2003, 22:08
|
|
|
Mam z Net CD. Wszystkie 25 odcinków. Całkiem niezłe, z tym że gdyby autorzy pominęli kilka mało znaczących odcinków i zamiast tego bardziej rozwinęli główny wątek byłoby o wiele lepsze... Ale i tak ogląda się sympatycznie, ładna kreska, dobra muzyka, no i te znajome głosy bohaterów ^^ |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Dośka
Lon's Priestess
|
Wysłany: 30-06-2003, 22:10
|
|
|
Co ja bym dała za choćby jeden odcinek (najleiej taki, gdzie najwięcej by było Raila^^). Moim zdaniem najgorsze są scenki w kosmosie, te trójwymiarki, czy jak je tam^^ widziałam screeny i są do niczego^^
Rail-keibu!!! |
|
|
|
|
|
Boski Miszcz
Dołączył: 21 Lut 2003 Skąd: Tam, gdzie Mazoku mówi dobranoc Status: offline
|
Wysłany: 13-07-2003, 14:45
|
|
|
Lost Universe jest jednym z najlepszych anime jakie widziałem, ale nie popieram tego rozwinięcia wątku głównego kosztem pierwszych odcinków.
A, mała proźba: streściłby mi ktoś odcinek 20, ponieważ ten akurat mam uszkodzony... |
_________________ Ku chwale LON!
A la la la la LON, a la la la la LON LON li LON LON LON LOL, oo! |
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 13-07-2003, 14:53
|
|
|
Przykro mi, ale akurat pożyczyłem komuś całą serię i nie spodziewam się jej odzyskać wcześniej niż dopiero po wakacjach, a sam już nie pamiętam o czym był ten odcinek... |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 13-07-2003, 15:30
|
|
|
Proszę, oto streszczenie 20 odcinka.
Tytuł: Nightmare Prevails
Nightmatre atakuje Universal Forces i opanowuje siedzibę Universal Guardians;
Millies sprzedaje broń aby zarobić trochę pieniędzy, spotyka Ninę. Decydują się na poszukiwanie Raila w małym statku.
W przestrzeni Swordbreaker zostaje zaatakowany przez Nezarta. Canal udaje się namówić Kaina do ucieczki z pola walki. Podczas ucieczki zaczyna ich ścigać się Rag D'Mezegis z Railem na pokładzie. Dzięki wycieńczeniu Raila udaje im się uciec. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Dośka
Lon's Priestess
|
Wysłany: 13-07-2003, 20:50
|
|
|
Buuu....Mój Rail-keibu.....
Szkoda, że Rag'd Mezegis nie ma na pokładzier tekiej Canal^^
No, co, to yeż Lost Ship, prawda?
(Czasami sam się dziwie, że tak dużo wiesz o serii, pośród której nie widziałaś ani jednego odcinka-SB) |
|
|
|
|
|
Boski Miszcz
|
Wysłany: 15-07-2003, 18:28
|
|
|
Canal jest także Volfeed (chyba błąd nie wpamiętam pisowni, a serię też pożyczyłem^^) no i z tego co pamiętam, ta istota jest tylko jedna^^ |
|
|
|
|
Dośka
Lon's Priestess
|
Wysłany: 15-07-2003, 21:32
|
|
|
no, to akurat wiem^^
(Ona tak okazuje żałość-SB)
I tak Reil-keibu jest sam w sobie najlepszy^^ A Nina to już w ogóle
PS: Mam screena, jak dostałą kwiaty. Od kogo? |
|
|
|
|
|
Boski Miszcz
|
Wysłany: 16-07-2003, 17:36
|
|
|
Cytat: | Ja tam nie mam pojęca, bo Canal i Kain zginęli w wybuchu Dark Stara, a Milie już nigdy się nie obudziła: "Jeżeli to jest sen, to chciałabym się już nigdy nie obudzić", ostatnie zdanie serii. (spoko, to tylko jego hora interpretacja dop.Naga) |
[edit=Serika] Ja protestuję! Bez takich spojlerów, bo niektórzy nie oglądali (na przykład ja) i chcieliby mieć kiedyś niespodziankę! Zamaskowałam to (dobry pomysł!). |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 17-07-2003, 10:34
|
|
|
Ej no, dzięki! To juz nie ma sensu nawet tego szukać, skoro i tak wiem jak sie skonczy... |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 17-07-2003, 11:50
|
|
|
Ja tam zrozumiałem to zakończenie trochę inaczej. Jak ktoś już obejrzał serię, niech zaznaczy tekst w ramce.
Cytat: | 1. Ja wcale nie widziałem śmierci Kaina. Do tego na końcu pokazują przylatującego Swordbreakera (odbudowanego).
2. Millie coś się stało pod koniec serii ("już nigdy się nie obudziła")? Przecież to ją widzimy jak zajmuje się domem i składa kwiaty pod grobrm Alice w oczekiwaniu na Kaina.
3. Ostatnie zdanie serii brzmi: "To jest to, czego życzyłam sobie z całego serca.". Dla mnie brzmi to jakby jej marzenie się spełniło (czyli powrót Kaina). |
|
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 17-07-2003, 12:04
|
|
|
Crack - dobry pomysł z tym białym textem. Można by to dodać do zasad wszechbibli i każdy mógłby sie zdecydować czy czytać spoilera czy nie... |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Boski Miszcz
|
Wysłany: 23-07-2003, 19:45
|
|
|
Sorry bardzo za spoilera, nie wiedziałem, że nawet oprucz piszących ktoś to przegląda^^ (jak nie wiedziałeś, jak się wyświetla. Kogo chcesz w balona zrobić? dop.Naga
UWAGA! Pod spodem spoiler!
Ka_tka----------> w tym spoilu są niesamowite bzdury, więc się nie zniechęcaj
. pisałem, to tylko chora interpretacja^^ (dokładniej JA pisałam dop.Naga)
2. Widzimy ją też zasypiającą nad pamiętnikiem, czy mi się wydaje? PO tej scenie przyatuje Swordbreaker i pojawia się tekst o śnie, no ale może się myle
3. Ja zrozumiałem "życzyłabym sobie z całego serca", no ale pryszcz. Dałbym głowę, że ostatnim zdaniem jest "jeżeli to sen...", ale obejrzę jeszcze raz, gdtylko dostanę zpowrotem[/size]
T mata spoilera. To pod spodem to spoiler ze Slayersów, więc może obejdzie się bez czepiania^^. (słusznego dop. Naga) Aha, odczepcie się ode mnie, przecież w Slayersach było o wchłonięciu Vorfeeda przez Dark Stara i nikt nic nie mówił (Slayów wszyscy chyba widzieli, nie)^^ (NIE! {ŁUP} dop.Naga)
A, jak tyle osób jest zainteresowanych tematem, to co powiecie na fansub tego anime? (Neko group do końca życia się za to nie weźmie dop.Naga^^) |
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 18-08-2003, 20:58
|
|
|
A skąd pewność, że Canal to Vorfeed w jednej osobie?
Cytat: | Z tego co wiem, to Vorfeed jest jakąś osobą z przeszłości Canal. Z drugiej strony, jest przecież "Canal Vorfeed". Ale to nie daje pewności. Mam tu też obrazek, na którym są obie, mogę wysłać na priv, piszcie do mnie... na priv ^^ |
Wiecie, tu właściwie wszystko powinno być pisane białymi quote'ami... Jak to miło jest gadać sobie o anime, którego się nie widziało, ne? ^^ |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|